Şimdi Ara

Monitor değiştirdim oyunlar kasmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce philips 19 inc monitörüm vardı 1366x768 çözünürlükte oyun oynarken hiç bir kasma yoktu ama arızalı olduğu için değiştirmek zorunda kaldım ve samsung s23b350 23 inc monitör aldım 1920x1080 çözünürlükte oynadığım bütün oyunlar kasmaya başladı. Sistemimde yetersiz olan ekran kartı diye düşünüyorum veya başka bir sorunmu var monitörden kaynaklı yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim
    AMD phenom x4 3.2 Ghz
    4 GB ram ddr3
    HD 6870 DDR5 1GB

• Monitörden değil sorunun.
    Ekran büyüyünce çözünürlük artmış çözünürlük artıncada ekrankartı kaldırmıyor.
    çözünürlük düşürürsen yine oynarsın aynı ayarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bywankedi

Monitörden değil sorunun.
    Ekran büyüyünce çözünürlük artmış çözünürlük artıncada ekrankartı kaldırmıyor.
    çözünürlük düşürürsen yine oynarsın aynı ayarda.

Peki bundan bir kaç sene önce 4000 serisi kartlar nasıl kaldırıyodu bu çözünürlüğü ? Dediğin gibi çözünürlüğüde düşürdüm fazla fark olmasada kasmalar düşüyor ama görüntü çok berbat oluyor.
  • Çözünürlüğü oyun ayarlarından düşürdünüz umarım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bywankedi

Çözünürlüğü oyun ayarlarından düşürdünüz umarım ?

evet. ayrıca tüm güncel driverlerde yüklü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi puyol_5 -- 22 Nisan 2013; 21:43:41 >
  • monitör kablosunu ekran kartının DVI girişine takarsan performans artışı görebilirsin.
    DVI dijital olarak çalıştığı için bilgileri analog veriye çevirmeye gerek duymaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: puyol_5

Daha önce philips 19 inc monitörüm vardı 1366x768 çözünürlükte oyun oynarken hiç bir kasma yoktu ama arızalı olduğu için değiştirmek zorunda kaldım ve samsung s23b350 23 inc monitör aldım 1920x1080 çözünürlükte oynadığım bütün oyunlar kasmaya başladı. Sistemimde yetersiz olan ekran kartı diye düşünüyorum veya başka bir sorunmu var monitörden kaynaklı yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim
    AMD phenom x4 3.2 Ghz
    4 GB ram ddr3
    HD 6870 DDR5 1GB

Nelerde kasma yapıyor. 6870 kötü kart değil ben fullhd oynadım onunla tüm oyunlarımı.. Yapmaması lağzım tabi very highlarda dolaşmıyorsan bazı oyunlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

quote:

Orijinalden alıntı: puyol_5

Daha önce philips 19 inc monitörüm vardı 1366x768 çözünürlükte oyun oynarken hiç bir kasma yoktu ama arızalı olduğu için değiştirmek zorunda kaldım ve samsung s23b350 23 inc monitör aldım 1920x1080 çözünürlükte oynadığım bütün oyunlar kasmaya başladı. Sistemimde yetersiz olan ekran kartı diye düşünüyorum veya başka bir sorunmu var monitörden kaynaklı yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim
    AMD phenom x4 3.2 Ghz
    4 GB ram ddr3
    HD 6870 DDR5 1GB

Nelerde kasma yapıyor. 6870 kötü kart değil ben fullhd oynadım onunla tüm oyunlarımı.. Yapmaması lağzım tabi very highlarda dolaşmıyorsan bazı oyunlarda.

Yegemen HDMI Kablosu bağlı monitörü alırken onuda aldım.

ilker kardeşim ayarları vs en düşüğe getirdim yinede kasıyodu ama oyundaki tüm ayarları sıfırla seçeneğine yanlışlıkla bastığımda çözünürlük 1920x1080 oldu ve kasmalar ortadan kalktı yağ gibi akıyor ama bunu sadece bir oyunda deneye bildim çünkü format atacam diye steamden kaldırdım tüm oyunları.

• Aynı sorun bende de var. Oyun ayarlarını en düşüğe getirdim. Bilgisayar ekran çözünürlüğü 1600x900 'e düşürdüm. NVidia denetim masası performans olarak ayarladım. Bilgisayarım/özellikler/performans/en iyi performans için ayarla yaptım. Görev Yöneticisi/İşlemler/Öncelik Ata/Oyuna/Yüksek öncelik yaptım. Hatta masaüstü arka planı bile siyah düz ekran yaptım. Yine faydası olmadı. Scope açınca oyun kasıyor. Sinirledim monitörü kırdım, eski monitörü taktım sonunda. Üstelik bilgisayar çözünürlüğü düşürünce görüntüler berbat oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.