Şimdi Ara

Monitör Olarak Kullanmak İçin 100 Hz veya 200 Hz LED TV Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba HDMI yayınlar ve PC'den monitör olarak kullanmak için uygun bir 32" veya 40" LED TV modeli arıyoruz. Piyasadaki birçok panel 100 HZ - 200 HZ - 400 HZ - 600 HZ gibi pazarlanmasına rağmen bilgisayara bağlandığında en fazla 60 Hz görüntü verebiliyor. Bu duruma istisna olan 3D özellikli SONY veya LG paneller var mı piyasada acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richy -- 23 Ocak 2012; 16:28:57 >

• TV nin MCI, AMR gibi yazıılım özelliğinden bahsediyorsun sanırım, evet bu rakamlarla pazarlanıyor TV ler. TV nin orjinal Hz hızını yazmazlar hiç. Aklıma ilk gelen Sony EX720, 3D istiyorsan da LG LW4500/5400/5500. 100Hz bu TV ler.
  • Ben de Philips 7906 bulunuyor. Ancak HDMI'den gelen görüntüleri 60 Hz'ye düşürüyormuş. Sadece kendi tunerinden olan yayınlarda 100 Hz.

Sony ve LG'lerde de bu durum geçerli değil mi? PC'ye bağlandığında monitör çıkışı olarak 100 Hz gösteriyor mu?
  • Çıkış zaten sabittir değişmez. Ama bu çıkış frekansı ile TV nin tarama hızı aynı şeyler değil. TV 100Hz ise gelen yayını saniyede 100 kere tarar demektir, yani PC den gelecek 50/60Hz 2 kat fazla taranarak 100/120Hz olur.
  • PC DVI ile Philis 170P monitöre bağlıyken 75Hz görüntü verebiliyordu. Ancak HDMI ile Led TV'Yİ bağladığımızda sadece 50 Hz ve 60 Hz seçeneklerini destekliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richy -- 23 Ocak 2012; 16:29:37 >
  • bende pcyi bağladığımda 100hz yapamadım trumotion çalışmıyordu ama elimdeki psp yi tvye bağlayınca 100hz oynayabildim ilginç
  • arkadaslar sole bır durum var kı cok ılgınctır.Bendekı pc yı 3d monıtore dvı dvı baglayınca 2d olarak 120hz verebılırken 1.4c hdmı kablo ıle bagladıgımda 2d olarak en fazla 60hz verebılıyor.

ayrıca tv lerdekı 100hz-200hz olayı tv nın refresh rate(yenıleme hızı) degıldır.real(gercek) 100hz veya 120hz gercek olan tv ler su an pıyasada yoktur.benım pc yı tv ye (phılıps 32pfl 7695) baglayınca 60hz verıyor monıtore baglayınca 120hz verıyor.Yanı kısaca ekran kartlarının cıkısı 200hz e kadar destek verıyor bılıyorum ama tv ler destek vermıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 24 Ocak 2012; 9:43:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Henüz PC bağlantısında 60Hz üzerinde 2D görüntü veren bir panel teknolojisi yok. Maksimum 60Hz alırsınız TV'nizden monitör olarak kullanıdığınızda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUKES

arkadaslar sole bır durum var kı cok ılgınctır.Bendekı pc yı 3d monıtore dvı dvı baglayınca 2d olarak 120hz verebılırken 1.4c hdmı kablo ıle bagladıgımda 2d olarak en fazla 60hz verebılıyor.

ayrıca tv lerdekı 100hz-200hz olayı tv nın refresh rate(yenıleme hızı) degıldır.real(gercek) 100hz veya 120hz gercek olan tv ler su an pıyasada yoktur.benım pc yı tv ye (phılıps 32pfl 7695) baglayınca 60hz verıyor monıtore baglayınca 120hz verıyor.Yanı kısaca ekran kartlarının cıkısı 200hz e kadar destek verıyor bılıyorum ama tv ler destek vermıyor.

bu durumda aslında 60 hz'den daha yüksek refresh rate vermemesinin hdmi ile ilgili bir kısıtlama olduğunu söyleyebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richy -- 24 Ocak 2012; 16:06:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thevincent

bende pcyi bağladığımda 100hz yapamadım trumotion çalışmıyordu ama elimdeki psp yi tvye bağlayınca 100hz oynayabildim ilginç

psp'de yapmaması gene iyiymiş. normalde psp'de de 60 hz'ye düşürüyor. hdmi'dan bağlıyorsunuz değil mi? bir de tv hangi model?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Henüz PC bağlantısında 60Hz üzerinde 2D görüntü veren bir panel teknolojisi yok. Maksimum 60Hz alırsınız TV'nizden monitör olarak kullanıdığınızda.

bazı paneller (philips gibi) görüntü kaynağı ne olursa olsun hızı 60 hz'ye düşürüyor. bazıları da izin verebiliyor.

bir de plazma tvler bu konuda daha avantajlı sanırım? eski bir panasonic plasma tv modelinde pc'den 120hz görüntü alabilmiştik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richy -- 24 Ocak 2012; 16:08:31 >
  • Genel anlamda LED teknolojisinde durum böyle ancak çok yaygın olmasa da bazı paneller daha avantajlı. Zaten PC kullanımı için tüm negatif değerlerine dikkatli yaklaşıldığında plasmaların farkı her koşulda daha yüksektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Richy

quote:

Orijinalden alıntı: thevincent

bende pcyi bağladığımda 100hz yapamadım trumotion çalışmıyordu ama elimdeki psp yi tvye bağlayınca 100hz oynayabildim ilginç

psp'de yapmaması gene iyiymiş. normalde psp'de de 60 hz'ye düşürüyor. hdmi'dan bağlıyorsunuz değil mi? bir de tv hangi model?

bağlantı komponent 60hz yazıyor ama trumotion 120hz kullanılabiliyor lv5500 kullanıyorum
  • SONY HX720 ve LG 650S'de durum nedir acaba? Bu paneller en yüksek gerçek tazeleme hızına (200 Hz) sahip modeller olarak gösteriliyor. Bu panelleri HDMI'dan PC'ye bağlayarak kullanan var mı? Ekran kartı ayarlarından maks. en yüksek kaç hz görüntü destekleniyor? Bu gidişle sattıracaksınız bana Philips'i
  • quote:

Orijinalden alıntı: Richy

SONY HX720 ve LG 650S'de durum nedir acaba? Bu paneller en yüksek gerçek tazeleme hızına (200 Hz) sahip modeller olarak gösteriliyor. Bu panelleri HDMI'dan PC'ye bağlayarak kullanan var mı? Ekran kartı ayarlarından maks. en yüksek kaç hz görüntü destekleniyor? Bu gidişle sattıracaksınız bana Philips'i

Dostum tv lerı ne yaparsan yap bır monıtor kadar olamıyor gercekler boyle.Yanı o hz degerlerı hep yalan dolan satıs stratejısı.Eger cok ıyı monıtor almak ıstıyorsan hemde buyuk ekran ıstıyorsan benım aldıgım monıtorden alacaksın.samsung s27a950d 27 ınch bır monıtor ıhtıyaclarını fazlasıyla karsılar.32 phılıps tv mı satıyorum satma sebebım sırf 60hz ve 3d olmaması.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.