Şimdi Ara

Monitör Sinyal Sorunu ( Lütfen aciliyet söz konusu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün gece saat 1:30 sularında monitörüm bi anda tık dedi ve gitti. Pcdeki her parça çalışmaya devam ederken monitör sinyal alamadı. Tekrar açmayı denediğimde başta pc power a basılı tutmama rağmen kapanmadı 2-3 kere prizle yaptım bu olayı. Her açılışta bi kaç dk sonra kapandı ekranı görmediğinden sanırsam monitörü (başta ekran kartı sandım) ama sonra açık kalmaya başladı pc. Ekran akrtım nvidea 8600 gt bir tanede onboard ati ekran kartım var onboard olanada taktım monitörümü genede hiçbir görüntü elde edemedim gene sinyal yok yazdı.

Sonuç olarak

Pc açılıyor , her parçası çalışıyor , ama monitör sinyal alamıyor. Monitörüm arçelik 19' lcd modelini tam olarak hatırlamıyorum yardımlarınızı şimdiden bekliyorum hepinize de teşekkür ediyorum .

ayrıca pc açılırkenki dıt sesi yani ekranı gördüğü ses sanrısam o sesi alamıyorum.

NOT: Arkadaşlar monitörü leptop a bağlayınca 8bitten ukarı renk veremediğini fark ettim nekadar 32 biti seçsemde hep 8 bittte kalıyordu sorunda tahmin ettiğim gibi monitördemi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solid_SNK -- 16 Eylül 2009; 8:54:27 >

• dıt sesini alamıyorsan anakartın kilitlenmiş olabilir bu işlerden anlıyorsan anakartın üzerinde jumperlar var oran elektrik yokken sıfırla onu yapamazsan bios pili vardır anakrtın üzerinde onu çıkar biraz bekle sonra geri tak bunlar belki çözüm olabilir
  • arkadaşım bios pili olayını denedim çıakrdım bi ka saniye sonra taktım ama gene devam etti jumperları deniyicem ama jumperların resmi ve nasıl yapıldıyla ilgli bir iki bilgi verirsen sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Solid_SNK

arkadaşım bios pili olayını denedim çıakrdım bi ka saniye sonra taktım ama gene devam etti jumperları deniyicem ama jumperların resmi ve nasıl yapıldıyla ilgli bir iki bilgi verirsen sevinirim.

Bilgisayarı kapatıp güç kablosunu çıkartın. Jumperi çıkartıp bir yana takın. 5 sn bekleyin.Jumperi tekrar eski konumuna getirin.Bilgisayarı açın..

Sorunun Anakarttan kaynaklandığını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinkcrow7 -- 16 Eylül 2009; 10:26:43 >

• yardımalrınız için teşekkürler büyük ihtimalle ana kart gitmiş artık pc değişikliği olucak kökü bi zaten eptop almayı düşünüyodum bıktım orda burda başkasının pcsinden girmekten :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.