Şimdi Ara

Monitör Tercihinde Çözünürlük mü, Hz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir monitör almayı düşünüyorum. 27 ya da 28 inch.

Dota oynuyorum ve film izliyorum genelde.

Sorum şu olacaktı,

4K destekleyip 144hz bulamadım.

Bu durumda 4K ya da 144hz seçmem gerekiyor. Ne tavsiye edersiniz.

Şuan için aklımdaki model ise Samsung LU28E590DS/UF

Tavsiyeniz varsa çok sevinirim.

Bütçe:2000TL civarı

Ekran kartım: GTX 960 ya da GTX 970 olacak henüz almadım.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhnkaiowas -- 29 Mayıs 2016; 17:57:22 >

• 4k 60 Hz yeterli bence.Filmler max 30 fps oluyor zaten.Oyunlar için 144 hz ne kadar gerekli size kalmış.Hiç 144 hz monitör kullanmadım zaten.
    4k 60hz üzerini sadece disiplayport destekliyordu sanırım.Onuda araştırın da hdmi kablosunu taktığınızda görüntü gelmezse üzülmeyin
  • Tabi ki çözünürlük ve daha da önemlisi panelin görüntü kalitesi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4k ve 144 hz olsa da zaten 4k da 144 fps yi göremezsin. Ben samsung u28d590d 4k 60 hz kullanıyorum hdmıdan 30 hz veriyor displaydan 60 hz. Dota da oyun moduna alır film gibi oyun oynarsın. Çok iddialı bir cs go veya bf oyuncusu isen 144 hz full hd bir monitörde düşünebilirsin. Benim tercihim 4k dan yana ve kullandığım monitörü başka 4k monitörlerle kıyasladığımda da ciddi netlik farkı oluyor. Ekran kartı 960 alırsan yetmez gtx 970 alırsan da far cry 3 - 4 gibi oyunlar zorluk çıkarır sana. Samsung 4k monitör ve biraz daha bekleyip gtx 1070 almanı öneririm. Ayrıca 4k için erken diyenleri sakın takma 1.5 senedir 4k da bitirmediğim oyun kalmadı ve msaa dışında herşey en yüksekte oynadım hep konuma bakabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_107157536/tm.htm

• Dota ve film izlemek diyorsan 60hx. 4k bir monitör veya 2k birl monitör almanı tavsiye ederim. Sana yeterli gelecektir. Ama ben 5 yılda bir monitör alıyorum diyorsan 3000 segmentinde g sync li 2k 144 hz monitör alabilirsin. Ama şimdilik onu ayrı alıp sonra da gpu yükseltmesi yapamam dersen en mantıklı tercih ucuz 10bit 4k 60hz samsung bir monitör modeli vardı. Sıfırı1400 civarı. Onu almanı kesinlikle önerirm. Renk derinliği ve özellikleri tam senin istediklerinle uyuşuyor. Kalanını da gpu ya yatırım olarak kullanabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TorukMactoo kullanıcısına yanıt
    Samsung Modeli hatirlayabildinmi. Benim baktiklarim 1600 den başlıyor. Birde viewsonic var vx2475smhl 4k ips 1335 tl vatanda. Bende o monitörü dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör mü tv mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.