Şimdi Ara

MONİTÖR VE HERTZ OLAYI OYUNLA DENGELEME ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim monitör 6 senelik ama 60 hertz ama sağlamdır hala. Yeni sistem almıştım 5 ay önce Rx 480 i3-6100 işlemci. 8 gb ram MSI H110M anakart.Lolde 60 a sabitleyip oynuyorum, fakat ekranda kırılmalar arada ani hareketlerde donmalar meydana gelmeye başladı. Monitör ayarlarına giriyorum önerilen 1360 x 768 yazıyor çözünürlük. Amd ayarlarından lolün kare hızını 60 a sabitledim, bunlara rağmen dediğim gibi arada donmalar kırılmalar oluyor ekranda :/ Bunu nasıl çözebilirim ?

• Vsync aç.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    O yok bende sanırsam bro bulamadım öyle isimde bir şey.
  • Oyun ayarlarında vardır.
  • LoL gibi bir oyunda fps sabitleme zaten bilgisayar versin performansını sana 60 heartz gelsin 60 fps ustu ne isime yarıcak dersen sen o nu 60 a sabitledinmi fps yukselmesı olmayacak ve ani droplar gelecek,ekranda yırtılmalar soz konusu olur yırtılma derken fps dususu ve cozunurlugun 1366x768 dir herhalde 1360x768 bir çozunurluk yok sanıyorum ve monitorde 1280x720 alıp dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Togo35 -- 25 Eylül 2017; 14:15:19 >
  • Yırtılmanın ana nedeni muhtemelen ekran kartın o 720p çözünürlükteki ekrana güçlü geldiğinden görüntüyü yırtıyordur. FPS, ekranın Hz oranından yüksek olursa yırtılır görüntü. Ekran kartınızın çekirdek hızını düşürebilirsiniz FPS'i azaltmak için ama araştırın nası yapılır zararlımı vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pürkinator -- 26 Eylül 2017; 13:10:20 >
  • Vsync ayarı hem AMD hem de Nvidia kartlarda bulunur. Nvidia ya özgü bir teknoloji falan değildir. Nvidia özelindeki teknoloji GSync'tir. AMD deki karşılığı da FreeSync'tir.

Oyuna özel menülerde farklı bir ismi olabilir. Türkçe ise oyun dikey senkronizasyon adı altında eklenmiş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treabacks -- 26 Eylül 2017; 0:44:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • treabacks kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam yazarken boşluğuma gelmiş, tekrar okuyunca fark ettim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rx 480 ile i3'ü 768p de mönitörde mi çalıştırıyorsun?

Bence hazır rx 480ler deli gibi para etmişken sat gitsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vsync ayarını açmak zorundasın. Başka türlü kırılmayı önleyemezsin.
  • Vsync falan açma input lag olur öyle oyna

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60a felan sabitleme, FPS sınırını kaldır bilgisayar ne kadar veriyorsa o kadar iyi. İngilizce varsa şurada daha iyi bir açıklaması var:https://www.youtube.com/watch?v=hjWSRTYV8e0

Ayrıca Vsync açıksa oyun ayarlarından kapat, input lag oluşturur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDNiaC -- 28 Eylül 2017; 15:19:45 >
  • atestensopaaa A kullanıcısına yanıt
    Karttan sorunsa, kare limitleri işine yarardı. Aksine işlemcin sorunsa, o takdirde kırılma demeden kesintili oynaman daha iyidir. Şansına işlemcin sorun olduğu için yapabileceğin seçenekleri zaten uygulamaktasın. Patlamalar, çatlamalar ekran kartını zorlamaz; işlemcini zorlar. Tabii, internet bağlantın da işlemcinin tepki süresine bakar. Oyun oynayacak kimsenin bilgisayarının gecikme süresi 50 ms'den düşük olmalı. Dpc Latency değerini incelemenizi öneririm. Uyumsuz sürücüler sizin sürede görebileceğiniz takılmalara neden oluyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.