Şimdi Ara

monitorde 60 -75 -85 hz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yakın zamanda philips 107e t5 monitor aldım

1024x768 85 hz dek ullanıyorum bir arkadasım hz ne kadar yuksekse titreme okadar az olur ama monitörün ömrü o kadar kısalır dedi dogruluk payı nedir yardım ederseniz sevinirim

• çok doğrudur ömrü kısalır 60 75 85 bunlar tazeleme hızlarıdır yani daha fazla güç biner bunun için tazeleme hızı yüksek ve iyi bir monitör ekran kartı alman gerekir ha benimde monitör 60 hrz ama 75 de kullanıyorum
  • Monitör tazelem oranı bir saniyede görüntünün yinelenme oranıdır. Bu değer ne kadar yüksek olursa görüntü daha stabil (titreşimsiz) olur. Tabi ki tazeleme oranı arttıkça saniyede ekran yüzeyini elektron bombardımanına tabi turma miktarı artıyor. Bu da monitörün ömrünü bir müddet daha kısaltır. Ama bu kısaltma ihmal edilebilir düzeydedir. Düşük tazeleme oranında da gözünüzün ömrünü kısaltır. Tabii seçim sizin. Sizin için hangisi daha değerliyse onun ömrünü uzun tutmayı tercih edersiniz.
  • göz tabiki 200hz kullanırım valla:) 19"monitorde
  • yağmurcu2k2
    kullandığın değer en ii değer
  • bu ömür kısalma oranı nedir peki nekadar kısaltır yanı ne kadar etkiler monitorun ömrünü
  • kendi gösterebildiği değerler içinde kullanırsan hiç bir kısalma olmaz....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    120 Hz mi 85 Hz mi?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • baba hiç bişiy olmaz.10 sene olan ömrü en fazla 5 seneye iner.Hem sen o monitörü 5 sene kullancanmı?Bide Gözlerine yazık.Sen boşwer bastır gitsin 85i.[frndsp]
  • dünyanın en titiz insanı olsanda monitörünün bozulacağı varsa bozuluyor :) hadi bozulmadı diyelim, birkaç yıl sonra teknolojik gelişmelere paralel olarak monitörün zaten gözden düşecek ve sen çoktan yeni arayışlar içine girmiş olacaksın..

herneyse ben 19" philips 109E5 kullanıyorum, philips'in web sitesinden baktım, benim monitör için 85hz'yi tavsiye ediyor ama windows'un çözünürlük ayarları sayfasında "bu monitörün gösteremeyeceği modları sakla" seçeneğini işaretleyince en fazla 75hz görünüyor, bence windows'un her dediğini doğru kabul etme, biraz sınırların dışına çıkmak lazım [djsm]
  • eğer iç parçalarının ısınma dengesi sağlnmışsa(soğutma osilatör akımı tüpün çektiği güç vb...) yüksek frekans ömrü kısaltmaz. Kısaltmadığı gibi gözünün de ömrünü uzatır.. Ki en yorucu kullanımda bile 10 seneye kadar ömürleri vardır..

antique sen de moni.nin driverlarını yükle (gerçi yüklemişsindir ama) bir de Windowsu her zaman dinlemeyip deneme yanılma da deneyebilirsin.

17" 1024*768@100Hz [bgstr]
  • ben 1152x864te 75 hz kullanıyorum. lg 773n monitörüm var. titreme 0. daha yükseltmeme gerek var mı sizce?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by johnny</i>
    <br />ben 1152x864te 75 hz kullanıyorum. lg 773n monitörüm var. titreme 0. daha yükseltmeme gerek var mı sizce?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Oyunlarda zaten titreşim fazla hissedilmiyor. Ama nette surf yaparken, word ile çalışırken v.b. aynı çözünürlükte 100 hz kullanma imkanınız olsa birkaç saatlik çalışma sonrası rahatlıkla hissedebilirsiniz 75 hz ile 100 hz arasındaki farkı.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by vozer</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by johnny</i>
    <br />ben 1152x864te 75 hz kullanıyorum. lg 773n monitörüm var. titreme 0. daha yükseltmeme gerek var mı sizce?

Oyunlarda zaten titreşim fazla hissedilmiyor. Ama nette surf yaparken, word ile çalışırken v.b. aynı çözünürlükte 100 hz kullanma imkanınız olsa birkaç saatlik çalışma sonrası rahatlıkla hissedebilirsiniz 75 hz ile 100 hz arasındaki farkı.

+1

1280x1024 de 85hz de kullanıyorum. Gunde 10 saat kullanan biri icin 75hz ile 85hz arasında cook fark vardır ve 1-2 saat kullandıktan sonra bu bariz bi sekilde anlasılabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.