Şimdi Ara

Monitörde görüntü yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarı açtığımda ilk açılışta monitörde görüntü var donanımları gosteriyor fakat windows açılırken ekran kararıyor ve bir dahada açılmıyor neden olabilir arkadaslar lütfen yardım..

İnşallah sorunumu anlatabilmişimdir.

• anladım arkadaşım senin ekranın senin seçtiğin çözünürlüğü desteklemiyor ya bilgisayarı vga modunda çalıştır oda olmassa başka bir monitör dene çözünürlüğü eski haline getir ve kendi mönitörünü tekrar tak kolay gelsin..
  • Doğru tespit arkadasim başka monitorlede denedim sorun monitörde değil. Nasıl duzelteceğimide soylersen sevinirim..
  • Başka monitörde görüntü alıyorsan gene görüntü alabildiğin monitöde ayarları benim tavsiyem 1024*768 /16 BİT a getir. ayarları uygula( apply ). Ondan sonra eski monitöre bağla ee herhalde 1024*768 çözünürlüğü destekliyordur dimi?
  • senin denediğin monitörde pc açılmadımı yine..
  • hayır iki monitördede denedim açılmadı, monitörden olsa şuan kullanıyorum zaten 1 tanesini herseyi denedim olmadı F8 i falanda denedim kasa çalışıyor ama monitorde hiç görüntü yok.. ne yapabilirim?
  • Yarın başka bir ekran kartı ile deneyeceğim bakalım aynı sorunu verecek mi?
  • Herseyi denedim olmadı arkadaslar, bütün parçaları söktüm tekrar taktım.
    en son bu sekilde hata veriyor ama hatayı atladığımda yinede monitor e goruntu gelmiyor.

Cmos checksum error- Defaults loaded warning! Cpu has been changed or cpu ratio changed fail. Please re-enter cpu setting in the cmos setup and remember to save before quit!

Servise gotureceğim ama çalıştığım için vakit bulamıyorum. neden yapabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim..
  • bios ayarlarından cpu ve gpu saat oranları ile oynamışrın...olması gereken hızdan farklı çalışmaya çalışıyorlar...biosa girebiliyorsan varsayılan değerlere geri dön...giremiyorsan anakart üzerindeki bios jumperından reset at ya da biospilini çıkartıp 30 saniye bekle ve geri takıp bilgisyarı aç...
  • Saol dostum onu duzeltebilirim. ama görüntü için servise götürmek zorundayım sanırım..

herkezin yüreğine sağlık
  • dostum senin sorununu şuan bende yaşıyorum, donanım bölümünde aynısını bende sordum. vga modunda açılıyor ama en ufak değişiklik yapınca monitör kendini kapatıo yani bir sorun var ekran kartı ile monitör arasında yazılımsal olduğuna kanaat getirdim ama ekran kartını güncellemekten başka bir alternatif göremedim ve şimdi onu yapıyorummm....
  • quote:

Orjinalden alıntı: nossrat

dostum senin sorununu şuan bende yaşıyorum, donanım bölümünde aynısını bende sordum. vga modunda açılıyor ama en ufak değişiklik yapınca monitör kendini kapatıo yani bir sorun var ekran kartı ile monitör arasında yazılımsal olduğuna kanaat getirdim ama ekran kartını güncellemekten başka bir alternatif göremedim ve şimdi onu yapıyorummm....

arkadaşım şuan itibari ile sorunumu çözdüm ekran kartımı günceledim saat gece 4:33 itibari ile ve monitör açıldı ve çözünürlük problemi yok dene istersen görüşürüz
  • Dostum ben vga modundada açamıyordum. servise gonderdim anakartın yandığını soylediler.

Anakart yandığında bios ayarlarına girebilirmiyim? Servise götürmeden önce bios ayarlarına girebiliyordum. Gönderdiğim servis mi yaktı acaba kartı?

Bilgi verirseniz sevinirim arkadaslar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: aXnBLaDe

Dostum ben vga modundada açamıyordum. servise gonderdim anakartın yandığını soylediler.

Anakart yandığında bios ayarlarına girebilirmiyim? Servise götürmeden önce bios ayarlarına girebiliyordum. Gönderdiğim servis mi yaktı acaba kartı?

Bilgi verirseniz sevinirim arkadaslar..

Anakart çalışmıyorsa üzerindeki BIOS chip'i de çalışmaz. Zaten anakart çalışmazsa hiç bir şey çalışmaz; bu yüzden BIOS'a girebilmek gibi bir şey söz konusu değil. Servis yaktı ise -gerçekten eminsen- ispat et; dava aç hakkını ara.
  • At mönitörü camdan aşağıya. Sorun kalmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.