Şimdi Ara

Monitörde karıncalanma acil yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cbox 2360F 144hz monitör aldım.Ama ekranda videoda gördüğünüz gibi dalgalanma ve titreme tarzı yapılar çıkıyor.Monitor hdmı kablo ile kasaya bağlı.144hz de böyle bir titreme var.60hz e düşürdüğümde bu olay nadiren oluyor. N11 den aldım iade için sıkıntı da çıkabilir 😔 İade etmeden deneyebilecegim bir çözüm yolu var mı yoksa donanımsal bir sorun mu?

-kasayi TV'ye bağladım bir sorun yok

- Çözünürlük 720p getirince hem kendi bilgisayarımda hem leptopta bir sıkıntı yok

-Monitor freesync özellikli benim ekran kartım ise gtx1660 süper. Acaba durum bundan mi kaynaklı

Acaba display port kablo alsam sorun çözülür mü hiç bu sıkıntı ile karşılaşan oldu mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monitörde Karıncalanma: Acil Yardım!

Monitörde karıncalanma, LCD veya LED ekranlarda görülen yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Bu rahatsız edici sorunla karşı karşıyaysanız, sorunu çözmek için derhal harekete geçmeniz önerilir.

Nedenleri:

• Bozuk Pikseller: Bozuk pikseller, monitörde ölü veya hasarlı noktalar olarak görünür ve karıncalanmaya neden olabilir.
    • Grafik Kartı Sorunları: Grafik kartı arızaları veya sürücü sorunları da monitörde karıncalanmaya yol açabilir.
    • Kablo Bağlantıları: Monitörü bilgisayara bağlayan gevşek veya hasarlı kablolar karıncalanmaya neden olabilir.
    • Elektrik Sorunları: Düşük voltaj veya elektrik kesintileri monitörün düzgün çalışmamasına neden olarak karıncalanmaya yol açabilir.
    • Aşırı Isınma: Monitörün aşırı ısınması, dahili bileşenlerin hasar görmesine ve karıncalanmaya neden olabilir.

• Bozuk Pikseller: Bozuk pikseller kalıcıdır ve onarılamaz. Piksellerin sayısı ve konumu gözle görülür rahatsızlığa neden oluyorsa yeni bir monitör almayı düşünmelisiniz.
    • Grafik Kartı Sorunları: Grafik kartı sürücülerini güncelleyin. Bu sorunu çözmezse, grafik kartının arızalı olup olmadığını kontrol etmek için bir teknisyene başvurun.
    • Kablo Bağlantıları: Monitör ve bilgisayar arasındaki tüm kabloları kontrol edin ve sıkı olduklarından emin olun. Hasarlı kabloları değiştirin.
    • Elektrik Sorunları: Elektrik prizinin düzgün çalıştığından emin olun. Düşük voltaj sorunları için bir elektrikçiye başvurun.
    • Aşırı Isınma: Monitörü iyi havalandırılan bir alana yerleştirin ve havalandırma deliklerinin tıkanmadığından emin olun. Aşırı ısınma devam ederse, bir teknisyene başvurun.

Monitörde karıncalanma sorunu devam ederse, derhal bir teknisyene başvurun. Sorunun ciddi olabileceğini ve daha fazla hasara yol açabileceğini unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • büyük olasılıkla görüntü kablosundan

tüm kabloları kontrol edin güç kaynağı dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 25 Nisan 2021; 15:44:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.