Şimdi Ara

monitörde yatay beyaz çizgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lütfen yardımcı olun. monitörde yatay beyaz çizgiler var. bazen gidiyor uzun süre gelmiyor bazen bir video hatta sadece masa üssü açıkken gelebiliyor
    monitörde sorun yok
    format çare olmadı
    ekran kartından olduğunu bilsem direk değiştirip bu dertten kurtulacam aa oda belli değil.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monitörde Yatay Beyaz Çizgiler

Monitörünüzde yatay beyaz çizgiler mi var? Bu can sıkıcı sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve ekranınızın performansını önemli ölçüde etkileyebilir.

Monitörünüzdeki yatay çizgilere neden olabilecek bazı yaygın sorunlar şunlardır:

• Kablo Sorunları: Monitörünüze bağlı video kablosu gevşek veya hasarlı olabilir. Bu, sinyal kesintilerine ve yatay çizgilerin görülmesine neden olabilir.
    • Grafik Kartı Sorunları: Grafik kartınız düzgün çalışmıyorsa veya monitörünüzle uyumlu değilse yatay çizgiler oluşabilir.
    • Monitör Sorunları: Monitörün kendisinde bir sorun olması da yatay çizgilere yol açabilir. Bu, hatalı bir panel veya güç kaynağı gibi çeşitli sorunlardan kaynaklanabilir.
    • Yazılım Sorunları: Nadiren de olsa, ekran sürücüleri veya işletim sistemiyle ilgili sorunlar yatay çizgilere neden olabilir.

Monitörünüzdeki yatay çizgileri gidermek için şu adımları deneyebilirsiniz:

• Kabloları Kontrol Edin: Monitöre giden tüm kabloları kontrol edin ve gevşek veya hasarlı olanları sıkın veya değiştirin.
    • Grafik Kartını Güncelleyin: Grafik kartınızın en son sürücülerinin yüklü olduğundan emin olun.
    • Monitörü Sıfırlayın: Monitörünüzün güç düğmesini kapatın ve yaklaşık 30 saniye bekleyin. Ardından monitörü tekrar açın.
    • Farklı Bir Monitör Deneyin: Monitörünüzün sorunlu olup olmadığını belirlemek için farklı bir monitör deneyin.
    • Profesyonel Yardım Alın: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, profesyonel bir tamirciye başvurmanız gerekebilir.

Monitörünüzdeki yatay çizgiler can sıkıcı olabilir, ancak genellikle çözülebilir bir sorundur. Yukarıdaki adımları izleyerek sorunu belirleyebilir ve düzeltmek için adımlar atabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Monitör CRT mi LCD mi .
  • SWORMAN S kullanıcısına yanıt
    onboard ekran kartı var ise anakart üzerinde oradan bağlantı yaparak deneyebilirsin. bu ekran kartını kesin test etme yoludur. Şayet onboard yok ise vga kablosunu değiştirerek bi dene. eğer monitörden olmadığına eminsen vga sonrasında da devam ediyorsa sorun ekran kartın sorunludur.
  • Monitörün ve kablosunun sağlam olduğundan bu kadar eminseniz ,ekran kartınız problemli . başka seçenek zaten yok
  • Harici ekran kartını çıkarıp anakarttaki onboard ekran kartından açmayı deneyin eğer düzelirse ekran kartı arızalıdır.
  • Ekran kartı sürümünü güncellemeyi dene buna benzer bir hata bende oldu ama sağolsun bir oyun açarken sürümün eski dedi hemen güncelledim sorun çözüldü marka modle gir siteye hemen çıkar zaten
  • elektürükçü hocam monitörü yeni değiştirdim lcd
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darren03

Ekran kartı sürümünü güncellemeyi dene buna benzer bir hata bende oldu ama sağolsun bir oyun açarken sürümün eski dedi hemen güncelledim sorun çözüldü marka modle gir siteye hemen çıkar zaten

hocam tamirciarkadaşa 3 gün önce götürdüm oda sorun olmadığını kartı güncelleştirdiğini söyledi. tekrar format attım düzgün bi kurulum için aynı hatayı tekrar verdi kartım: amd readon 4870 kartın son sürümü yüklü diyor.
  • Geçen yıl akrabamın 300 küsür bit ekran kartı elime geçti ,sorun ekranda kırmızı yatay çizgiler .
    normalde kart soğukken problem olmazken ısınınca kırmızı yatay çizgiler oluşmaktaydı . daha önce bir tamirciye vermişti .bir kaç gün sorunsuz kullandıktan sonra tekrar aynı arızayı yapınca bana göndermiş .
    ekran kartının aluminyum soğutucusunu chip in üzerinden sökünce üzerine taşmış chip bacakları arasına kadar girmiş erimiş termal pad parçacıkları olduğunu farkettim .
    selilozik tiner ile diş fırçası ile temizledim .daha sonra tekrar termal pad taşmıyacak şekilde yeniledim .
    ısınınca oluşan sorun ortadan kalktığını gördüm .
    elinizden geliyorsa bilginiz yeterliyse isterseniz bir bakın derim .
    kolay gelsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Geçen yıl akrabamın 300 küsür bit ekran kartı elime geçti ,sorun ekranda kırmızı yatay çizgiler .
    normalde kart soğukken problem olmazken ısınınca kırmızı yatay çizgiler oluşmaktaydı . daha önce bir tamirciye vermişti .bir kaç gün sorunsuz kullandıktan sonra tekrar aynı arızayı yapınca bana göndermiş .
    ekran kartının aluminyum soğutucusunu chip in üzerinden sökünce üzerine taşmış chip bacakları arasına kadar girmiş erimiş termal pad parçacıkları olduğunu farkettim .
    selilozik tiner ile diş fırçası ile temizledim .daha sonra tekrar termal pad taşmıyacak şekilde yeniledim .
    ısınınca oluşan sorun ortadan kalktığını gördüm .
    elinizden geliyorsa bilginiz yeterliyse isterseniz bir bakın derim .
    kolay gelsin .

hocam bendeki proplem oldukça değişik bilgisayar ilk açıldığında yada 10 dakika içinde o çizgiler çıkıyor.
    çizgi yokken fifa yı açtığımda saatler sorunsuz devam edebiliyorum
    çizgiler sürekli çıkmıyor
    dediğim gibi oyunu sorunsuz açarsam o şekilde devam edebiliyorum

ilginiz için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Machan

Harici ekran kartını çıkarıp anakarttaki onboard ekran kartından açmayı deneyin eğer düzelirse ekran kartı arızalıdır.

hocam onu yapabileceğimi zannetmiyorum teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.