Şimdi Ara

Monitördeki garip küçük çizgiler(Resim var) yardımlarınızı bekliyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bir süre önce başladı bu sorun. Monitörde, özellikle belirli nesnelerin (simge, pencere vb) yanlarında oluşuyor bu çizgiler.. Aynı zamanda bilgisayar açılış ekranı yada formatlama ekranında da aynı sorun (siyah beyaz ekrandaki bazı yazılar kesik kesik görünüyor) oluşabiliyor. sorun tespiti için monitör girişini anakart üzerindeki dahili ekran kartına bağladım. Sorun ortadan kalktı. Ancak tekrar asıl ekran kartına döndüğümde bu garip çizgiler beliriyor. Sorunun monitor yada kablo yada manyetik bir alan sorunu olduğunu düşünmüyorum. Onboard ekran kartındaki denemem sonucu bu karar vardım.

Asıl ekran kartını pci ex slotundan çıkarıp slotu ve ekran kartı girişini temizledim, en güncel sürücüyü yükledim ancak sorun yine devam ediyor. Sorun ile ilgili örnek resim aşağıda.. Sanırım ekran kartımda (Sapphire ati radeon 2900 pro'da) bir sorun var.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.. Ya da benim düşüncemi doğrulayabilecek bir kişi.. şimdiden teşekkürler..

Monitördeki garip küçük çizgiler(Resim var) yardımlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusakura -- 7 Mart 2010; 21:31:02 >

• Ekran kartının (Grafik İşlemcisi) GPU'sundan kaynaklanan bir problem, GPU Soğutucusunun Fan hasarı nedeniyle vs.. aşırı bir hararet nedeniyle ekran kartında kalıcı bir sorun olmuştur, diye tahmin ediyorum. Anakartta problem olsa olsa PCI-EX (PCI-E X16) Slotta olur, bunu çözmek içinse slotta yanık varmı kontrol etmek gerekir. Ekran kartının Chipsete veya Kondansatörlere vs.. kontrol de edebilirsiniz. Tam olarak bir fikir edinebilmek için ekran kartını başka bir makinada veya makinanızda başka bir ekran kartı deneyerek problemi netleştirebilirsiniz.
  • ekran kartı driverini güncellemeni tavsiye ederim..
  • yunusakura

Artifact denen probleme benziyor durumunuz..
    Güvenli modda açınca da aynı durum sözkonusu mu?
  • nihat arkadaşım tavsiyelerin için teşekkürler.. Ekran kartına dair bir problem olduğu konusunda sanırım daha kararlıyım.. başka bir bilgisayarda denyeceğim.

Ekran kartı sürücüsünü güncellediğimi daha önceden söylemiştim. Teşekkürler..

güvenli modda da aynı durum geçerli.. artifact problemini biraz araştırayım.. teşekkürler mesut..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.