amd sempron 2800 işlemci olan pc'ye amd athlon 3700 işlemci aldım. eski işlemcimle monitöre görüntü gelmeme olayı(pc çalışyor olmasına rağmen) ara sıra yaşanıyordu. bugün taktığım 3700 işlemci ile pc birkaç kez çalıştı normal bir şekilde. ama şu an sürekli monitöre görüntü gelmeme sorunu yaşıyorum 3700 işlemciyle. ne denediysem çalıştıramadım uzun bi süredir. 2800 ile ise normal bir şekilde çalışıyor. sorun ne olabilir, anakartla ilgili midir?
ekran kartınız on board mu yoksa ayrı bir ekran kartınız mı var? Monitöre görüntü gelmemesinin birçok nedeni olabilir fakat anladığım kadarıyla sizin bilgisayarınız açılıyor bir süre sonra görüntü gidiyor. Eğer açılış sırasında hiç görüntü gelmiyorsa ramlerde sorun olabilir. Çıkarıp tekrar takın ramleri, iki ya da daha fazla ram varsa sırayla birer birer takıp çalıştırmayı deneyin. Eğer bunlar sorunu çözmüyorsa monitörde sorun olabilir. İşlemci de ya da anakartta sorun olsa hiç açmaz sistemi.
ekran kartı harici. pek çok kez denedim 2 işlemciyle de eski 2800 işlemcide monitöre görüntü geliyor, yeni 3700 de pc çalışıyor ama görüntü yok. hiç gelmiyor görüntü, sonradan görüntü gitmesi gibi bir şey yok.3700 işlemci 64bit acaba ondan dolayı bir sorun olabilir mi? anakarta baktım destekliyor bu modeli.
2800 ü takıp bios güncelle . ardından 3700 ü tak. yine çalışmazsa işlemci arızalı olabilir. birde anakart modelini ve işlemcinin üstünde yazan kodları verirsen daha iyi yardımcı olabiliriz
bios update i denedim bir şey değişmedi. 3700 ile birkaç kez çalıştı pc, arızalı olsa hiç çalışmazdı bence. anakart asus k8n, işlemci amd athlon 64 3700+ kodlar: ADA3700AEP5AR
bir şey daha ekliyim pc açılırken klavyede yanıp sönmesi gereken 3 ışık, monitöre görüntü gelmediği zaman yanmıyor.