Şimdi Ara

Monitorler aniden görüntü vermeyi kesiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, sizlere danışmak istediğim ufak bir sorunum var. Henüz yeni diyebileceğim bir sistemim var son 2 aydan beri fark ettiğim ve bu gün tekrar başıma gelen ekranların (2 monitöre sahibim) aniden görüntü vermeyi kesip bilgisayarın donduğu fakat herhangi bir hata mesajı falan vermeden öylece kaldığı bir sorunla karşı karşıyayım, bu donma olayı sanırım 6-7 defa tekrarlandı kimisinde oyun sırasında kimisinde pc yi yemek yemek için falan terk edip geri geldiğim zaman, az öncede word ile makale yazarken karşılaştım. Ekranlar aniden kapanıyor klavyede neye basarsam basayım yanıt alamıyorum ve kasa halen çalışmaya devam ediyor, rest veya power tuşuna basınca rest atılıyor ve düzeliyor o gün bir daha o hata ile karşılaşmıyorum. bu hata ile ilk karşılaştığımda henüz format atmamıştım fakat dün yeni 2004 güncellemesini yaptım durum yine aynı. Fikriniz nedir neler önerirsiniz ?

Sistemim
    Asus TUF B450m Plus
    Ryzen 5 2600
    MSİ RX580 nitro+ 8gb
    Corsair veangance 8GB*2 3000mhz
    Cooler Master Master watt 600w
    Crucial 240GB

işlemci boşta 40c
    ekran kartı boşta 45c

Her ikiside yükte 60-70c arası

Not: Driverlar ve Bios Güncel

Monitorler aniden görüntü vermeyi kesiyorMonitorler aniden görüntü vermeyi kesiyorMonitorler aniden görüntü vermeyi kesiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bableg -- 10 Nisan 2020; 20:38:23 >

• sapphire 580 pulse ekran kartlı sisteme sahibim, aynı sorunu yaşıyorum, hala çözebilmiş değilim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekran kartı driverini silip yeniden kurmanı önerebilirim.
    Tam açık bi açıklaması yok deneyip görüceksin bu tür sorunlarda adwcleaner ile pcni taratabilirsin kasanın içini temizlemeni macununu sürmeyi özellikle psunun içindeki tozları alırsan sorunun düzeleceğini söyleyebilirim hocam olmazsa tekrar yaz başka çözüm ararız

• doganx123 D kullanıcısına yanıt
    2 gün önce format attım o zamanlarda aynı problem vardı ve drivirlar-bios yine günceldi. Aynı zamanda henüz 1 ay önce Arctic MX-4 2019 ile macunu büyük bir özenle sürdüm. sorun haftada 1 veya 2 kez olduğu için hemen test imkanım olmuyor.
  • hyperbola kullanıcısına yanıt
    Sanırım ekran kartı ile ilgili bu sorun ama geçenlerde birşey dikkatimi çekti bu sorun olduğunda klavyede capslock ve numlock tuşlarıda işlevsiz kalıyordu sizde de durum aynı mı acaba ?
  • 123sen 1 kullanıcısına yanıt
    nedir bu ?
  • bableg kullanıcısına yanıt
    bende de aynı şekilde, kapanmadan önce numlock tuşu yanıkken resetten sonra sönüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben nitro+ kullanıyorum siz pulse kullandığınızı söylemişsiniz, sanırım sorun rx580 de gözüküyor. Daha öncede wattman miydi neydi o türden bir hata vardı, frekansı düşürüp çözüm bulabilmiştim. Galiba yeni radeon 2020 sürümü ile de bu hata orataya çıktı. siz hangi sürümü kullanıyorsunuz acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bableg -- 11 Nisan 2020; 14:23:44 >
  • bableg kullanıcısına yanıt
    2020 sürümünü kullanıyorum ama 2019 sürümünde de aynı sorunu yaşıyordum.

şu an test etmek için sürücüsüz kullanıyorum, 24 saati geçmesine rağmen kapanma olmadı.

• Msi Afterburner ve RivaTuner yüklü iken RX590 ekran kartında bu sorunları yaşadım tabi sende olan farklı olabilir sende bu uygulamalar yüklü mü bilmiyorum, sadece msi afterburner yüklü olarak kullanıyorum sistemi manuel fan ayarı için RivaTuner yok yani, işin garip tarafı RivaTuner açıkken çoğu sistemde FH4 çalışmıyor,

19.11.1 sürümü ile benim sistemimde uzun süre stabil olarak çalıştı, sonrasında çıkan sürücüler ile hep sorun yaşadım geçen ay çıkan ve bu ay çıkan sürücüler ile şu an bir problem yok çok şükür şu an 20.4.1 kullanıyorum,

söylediğim uygulamalar yüklü ise revo uninstaller ile kalıntı kalmayacak şekilde temizleyip dene istersen.
  • Sadece Ryzen master ve Radeon güncel sürümü yüklü bunların haricinde donanıma etki edebilecek ekstra birşey kurmadım, ayrıca sanırım Radeon 2019 sürümünde de bu hatayı alıyordum galiba şimdi hatırladım. Sorun Rx580 de gözüküyor aynı durum sizde de olduğu için garantiye göndermem birşeyi değiştirmeyecek. Dua edelim de yeni güncelleme ile düzeltsinler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada kapanmalar genellikle nadiren ve ansızın oluyor, olurda tekrar denk gelirsem şurdaki dosyayı yükleyin inceleyelim tarzı birşey yapabilecek olan varsa belirtsinler belki hatanın nedenini buluruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.