Şimdi Ara

MONITORLERLE ILE ILGILI SORUSU OLAN ? (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.288
Cevap
16
Favori
33.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oncelikle eline emegine saglik boyle bir yardim konusu actigin ve ugrastigin icin.

Simdi monitor konusunu yeni arastirmaya basladim pek bilgim yok anlayacagin. En son hp nin 23” gt serili bir monitorunu almistim.

Oyun olarak sadece dota oynuyorum o da cok fazla degil. Kod yazmak icin kullanacagim. Ekran kartim 6790hd islemci fx6350 amd.

27” birseyler bakiniyorum. Butce 800 1000 civari.

Curved ekranlar guzel gozukuyor ancak test etmedim nasil olur bilmiyorum.

Onerebilecegin monitorler vqr midir?

Simdiden sagolasin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cptANGRIST

bir arkadaşımın ofisinde benq ekran deneme şansım oldu. ofisi karartıp ekranın karanlıktaki başarısını denediğimde çok memnun kaldım.

21" lik BENQ-GW2270 modelini aldım, şuan kurdum mavi ışık filtresi fonksiyonu ekranın kendisin de mevcut asus notebook un uygulama destekli bu olayını daha başarılı yerine getiriyor.

(vatandan aldım ben, ama pek çok yerde birbirine yakın fiyatlarla satılıyormuş sonradan farkettim) (amazondan almayı düşünüyorudm 1 günde elime ulaştı 2 hafta bekleyemezdim ekranı)

Geri dönüş için çok teşekkür ederim. Benq lar hala f/p ürün üstelik az paraya birazcık daha mantığında değiller. Aklımdaki seçeneklerden biride benq idi. 21" de bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

Fiyat aralığını yazarsanız bütçenize göre yardımcı olurum.

Örnek bir monitör olarak ince tasarım ve bütün çalışmanıza uygun göz yormayan ıps bir monitörler

http://www.hepsiburada.com/asus-vp239h-23-5ms-analog-dvi-d-hdmi-full-hd-ips-led-monitor-p-BD804703

http://www.hepsiburada.com/asus-vp239t-23-5ms-analog-dvi-d-full-hd-ips-monitor-p-HBV000000SXZ7

http://www.hepsiburada.com/philips-243v7qdab-00-23-8-5ms-analog-dvi-hdmi-full-hd-ips-monitor-p-HBV000006I1Q3

http://www.hepsiburada.com/hp-24es-23-8-7ms-analog-hdmi-full-hd-ips-monitor-t3m78aa-p-HBV000000LFLU

Çok teşekkür ederim geri dönüş için. Bütçe olarak bişey diyemem. Aklımda bir rakam yok. İhtiyacım neyse onu alacağım mecbur. Heleki iş yaptığım yerlerden param gelsin. 300 - 500 arasında bişey olacaktır herhalde. Belki biraz daha yükselir. 21" yeterli diye düşünüyorum. IPS ler göz için daha mı iyi acaba ?

• canem72 C kullanıcısına yanıt
    http://www.hepsiburada.com/samsung-lc27f391fhmxuf-27-4ms-analog-hdmi-full-hd-hz-curved-va-monitor-p-HBV0000040PFV bunu al bir 10 yıl daha kullan kardeşim.

• -Darth Vader kullanıcısına yanıt
    Yok hocam yaşamassınız monitör sorunlu ise ayaşarsınız o da artık şansınıza sorunlu monitör çıkarsa ki inşallah çıkmaz kaçırmayın alın bu fiyata derim.
  • ekoko54 E kullanıcısına yanıt

Bu monitörü öneririm.Bütçen fazla ise 2k gsync li monitör önerisinde bulunabilirim.

• K E N kullanıcısına yanıt
    Ekran kartınız nedir ? Kullanım amacınız oyun mu ?

• ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    1080ti Lightning Z kartım var, oyun işin istiyorum dizide izliyorum tabi ama ips yok bu özelliklerde hiç.

• ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkürler cevap için. benim de bakındıklarım aşağı yukarı bunlardı. hatta Samsung C27F391FHM 27" 4ms Full HD Curved Monitör baya iyi fiyat/performanslı gözüküyor.
    benim ekran kartım bu monitörler için hakaret olur mu onu bilemedim :) 6870hd var elimde.

bir de aklımda şu soru işareti var. bu monitor 27" olsa da Çözünürlük 1920 x 1080. benim derdim kod yazarken birkaç parçaya bölmek ekranı. çözünürlükten dolayı yine sorun yaşar mıyım yoksa yüksek çözünürlük mü kovelamalıyım onu bilemedim.
  • K E N kullanıcısına yanıt

Sizin sisteme en iyi gidecek 2K 144,165,240 hz ıps veya va ( ıps yakın panel ) g-sync li bir monitör almanız örneklerini sunduğum monitör tam sizin aradığınız özellikte monitörler yalnız deneyimlerimden söylüyorum yüzde 95 ıps glow,blb köşelerden ışık sızması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.Bulabilirseniz mağazalarda deneyerek alın derim.blb sorununu anlamanız için karanlık bir ortamın olması şart genellikle siyah ekran üzerinde köşelerden çıkan sorun bu arada 5 6 bin tl civarına da geniş ekran lı monitörler mevcut ama en ideali bu monitörler

• expricst E kullanıcısına yanıt
    http://www.hepsiburada.com/lg-29um68-p-29-5ms-hdmi-display-full-hd-ultra-wide-ips-monitor-p-BD805407?magaza=Techburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=Cj0KCQiA7dHSBRDEARIsAJhAHwjdIyn5hxArHiMyNev91iA0jpisGUagDAsO-SZg7lenCWdIoUMXiGgaAneQEALw_wcB Sizin için en ideali bu monitör ekranı ikiye bölme özelliği de mevcut bu monitör hem çalışma hem oyun için işinizi fazlasıyla görecektir.Ylnız şunu belirteyim full hd olduğu için geniş ekranda pikseller belli olabilir.Profesyonel olarak kod rander grafik tasarım vs uğraşıyorsanız 2k ıps monitör almanızda fayda var diyebilirm.Monitörün curved olması genellikle oyunlarda ufak ta olsa bir etkisini görürsünüz.Yoksa düz monitörle gözle görülür fark yok farkı görmek için 49 ve yukarı inç curved ekran olması gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

https://www.google.com.tr/search?q=dell+24.5%22+aw2518h&rlz=1C1ASRM_enTR779TR779&oq=del&aqs=chrome.1.69i57j35i39l2j0l3.3841j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Bu monitörü öneririm.Bütçen fazla ise 2k gsync li monitör önerisinde bulunabilirim.

Gsync olarak alacağım hocam 2k önerirsen sevinirim

• 3d modelleme ve render için kullanacağım 4k monitör önerebilir misiniz. Birkaç programda aynı anda çalışabilmek için özellikle 4k olmasını istiyorum. Fiyat olarak maksimum 2000 tl. Araştırıp beğendiğim monitörler:

kasa hp i7 7700 nvidia gtx 1070 32 ram

• Merhaba.

Mimari ağırlıklı çizim, tasarım, modelleme vb işler için bir monitör almak istiyorum. (outocad, 3dsmax, catia, photoshop)

27" optimum büyüklük yanılmıyorsam ama bir büyüğü de olabilir.

Oyun oynayacaklar için bir sürü satın alma rehberi var ama iş için kullanacaklar için ben pek bişey bulamadım internette. Oyuncular için bir çok kriterden bahsediliyor ama farklı uygulamalar için bu kriterler ve öncelik sırasından bahsedeni ben göremedim.

Bahsettiğim kriterler:

Panel Tipi: TN, VA, IPS
    Tepkime Süresi: (mSn)
    Yenileme Hızı: 60, 75, 144 Hz
    Çözünürlük: 1920*1080, 2560*1440 (2K), 3840*2160 (4K)
    Bağlantı Tipi: HDMI 2.0, DP 1.2

Sistemim ise kısaca:
    Özellikleri:
    Intel® Core™ i7 6700HQ
    NVIDIA® GeForce® GTX970M (HDMI2.0 ve DP 1.3 var)
    16GB DDR4 2133 MHz SDRAM
    128GB SSD

Şimdi benim için hangi kriter önceliklidir ?
    Diğer kriterlerde ise nasıl seçim yapmalıyım?
    Bütçem sınırlı. Ama fiyat performans ürününe göre şekillenecek. Kabaca 2bin TL altı diyebilirim.
    Birde marka model tavsiyeniz olursa çoook memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 10 Ocak 2018; 20:25:49 >

• 500 tl ye hdmi girisli (ps4 icin ) hangi monitörü önerirsiniz ?

• Benim Asus N551VW-CN006T marka laptobum var buna ek bir monitör almak istiyorum.24-27 inch arası tercihim oyun ve çizim programları için kullanmam gerekiyor.Güvenilir interenet sitesi tavsiyen olursa internet üzerinden veya hepsiburada gittigidiyor tarzi sitelerdende alabilirim ve fiyat olarak max 1000Tl veya birazcık daha üstü olabilecek şekilde nasıl bir monitör tavsiye edersin?

Ekran Kartı özellikleri
    MONITORLERLE ILE ILGILI SORUSU OLAN ?

Cpu özellikleri
    MONITORLERLE ILE ILGILI SORUSU OLAN ?

• riv R kullanıcısına yanıt
    Bu monitör çalışma açısından çok güzel renk değerinin %27 sini karşılıyor herhalükarda çalışmak için güzel monitör titreşimsiz ekran özelliği var gözleriniz monitöre bakarken fazla yorulmaz düşük mavi ışık özelliği yazmıyor malesef oyun için farklı monitör tavsiyesinde bulunabilirim.Arada sırada oyun oynarım diyorsanız sizi fazlasıyla tatmin edecek monitör.Bu arada ürün ile ilgili detaylı destek için mail gönderebilirsiniz.

• allaturcha A kullanıcısına yanıt
    1.Ips ekran olması gerçek doğal renkleri vermesi ve heraçıdan görülebilir panel yapısı ile çalışmaya daha elverişli olması
    2.Çözünürlük çözünürlük ne kadar yüksek ise,net bir görüntü ile çalışmalarınız daha zevkli hale gelecektir.Profesyonel kullanıcılar için önemli
    3.250-350-400 Cd/m2 nit parlaklık oranı ne kadar yüksek ise arka panel aydınlatması daha yüksek renkler daha canlı hale gelecektir.Çok fazla ışığa maruz kalabilirsiniz.Bu da gözlerinizin çabuk yorulmasına neden olur.Karanlık ortamda değil ışığın olduğu ortamda kullanımı tavsiye ederim.
    4.NTSC% ve sRGB renk gamı oranı ne kadar yüksek ise sizin çalışma keyfiniz hayli zevkli hale gelecektir.Renk değerini fazlasıyla karşılaması doğal gerçek renklere yakın olarak kullanabilirsiniz.
    5.ASUS Akıllı Kontrast Oranı (ASCR) veya Smart kontrast oranı ne kadar yüksek ise görüntü daha parlak daha canlı koyular daha koyu olmaktadır.Bir film izlediğiniz de bu oran ne kadar yüksek ise izlediğiniz film keskin net ve canlı olacaktır.Yani o ekrandaki solukluğu hissetmeyeceksiniz.
    6.Panel hartz değeri ve tepki süresi ise çoğunlukla Bilgisayar oyuncularına hitap etmektedir.Belirli dikkat etmeniz gereken noktalar bunlar bunlara bakarak monitör seçiminde bulununuz.Bu arada giriş çıkış portlarına,monitörün desteklediği özelliklere de dikkat ediniz.Örnek ekranı ikiye bölme özelliği sayesinde çalışma alanınız daha basitleşecektir.
    7.Flicker free,aye care, blue light filter gibi göz koruyan,göz sağlığı açısından özelliklerde monitörde olması önemlidir.

Örnek size uygun monitörler
    Dell
    Dell UltraSharp 25 Monitör: U2518D | Dell
    http://www.dell.com/tr/sletmeler/p/dell-u2518d-monitor/pd
    www.viewsonic.com
    ViewSonic VX3211-2K-mhd 32" (31.5" Görüntülenebilir) WQHD SuperClear® IPS Panel ile Geniş Renk Kapsama Oranı
    https://www.viewsonic.com/tr/products/lcd/VX3211-2K-mhd.php
    bu monitörü sizin için önerebilirim fiyat performans olarak
    LG USA
    LG 29UM68-P : 29'' Class 21:9 UltraWide® Full HD IPS LED Monitor (29'' Diagonal) | LG USA
    http://www.lg.com/us/monitors/lg-29UM68-P-ultrawide-monitor
    bu monitörde ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır.Ekranı ikiye bölme özelliği de mevcut bu tarz monitörler size uygun olan monitörlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 12 Ocak 2018; 2:16:25 >

• üzgünyum Ü kullanıcısına yanıt
    http://www.hepsiburada.com/acer-et241ybi-23-8-4ms-zeroframe-vga-hdmi-ips-led-monitor-p-HBV0000072I4L?magaza=%C4%B0ntegra%20Teknoloji fiyat araştırması yaparak alabilirsiniz.Ps4 için memnun kalacağınız bir monitör
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.