Bütçen ne kadar ? |
MONITORLERLE ILE ILGILI SORUSU OLAN ? (63. sayfa)
-
-
Cevap için teşekkürler. Samsung odyssey G7 maliyetine yakın ve benzer performansta (sadece multiplayer oyun performansıyla ilgileniyorum) başka bir monitor önerir misiniz? cured alışamadım malesef...
-
Dell u2419 nasıldır acaba? Özellikle oyun performansı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
MSI G241 kullanıyorum. DP üzerinden bağlı bilgisayara. Bazı videolarda, örneğin Amazon Prime'dan açtığım videolarda karanlık sahnelerde bozulmalar, karelenmeler oluyor. Ama mesela aynı videoya indirip baktığımda aslında öyle bir sorun yok. Neden olabilir bu?
Ek olarak monitörün sol alt ve sağ alt köşelerinde IPS glow var. Karanlık sahnelerde ciddi rahatsız ediyor. Glow yapmayacak, kaliteli görüntü verecek bir monitör tipi var mı?
-
Mesleginizmi bu konu uzerine yoksa tecrubemi ?
Selamlar, bende bir soru sormak istiyorum size.
Genel olarak Fps oyunları oynuyorum.
Şuan; 24" ASUS VG248QE Gaming, LED 1920x1080 1ms, 144hz olan monitörü kullanıyorum.
Yeni bir monitör almayı düşünüyorum, panel olarak Tn, G-sync ve daha yüksek Hz istiyorum.
Fazla bütçe ayıramadım ama "ASUS VG248QG Gaming Monitör Full HD, 24",165Hz, G-SYNC Uyumlu, Adaptive-Sync" bu monitör şuan kampanya ile 1,750 tl ye satılıyor amazon da. Sizce bu monitörü alırsam çok gereksiz bir hareket mi yapmış olurum?
Şimdiden teşekkür ederim.
-
Ben de cevap bekliyorum bu konuya monitör iyi duruyor
Max 2000 tl. Her türlü oyunu oynuyorum yani öyle kilitlenmiş şekilde rekabetçi de oynamam fazla. Elimdeki tn panel 60hz renkler rahatsız etmiyor açıkcası hiç ips kullanmadığım içindir belki de. O yüzden çok kararsızım şuan ips almalı mıyım alırsam gecikme ghosting tarzı şeyler rahatsız eder mi bilmiyorum. Tn güvenli geliyor o yüzden. 2000 tl te bence kaliteli Bi tn panel bulurum ya :) 144 veya 165 hz 24 veya 27 inç. Ayrıca 1080p 2k için bütçem ve sistemim yok rtx 2060 kullanıyorum.
EDİT:SATIN ALDIM! . Kullandıktan sonra ayrıntı paylaşırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexile -- 27 Kasım 2020; 1:46:30 >
Merhaba MSI MAG272QP kullanıyorum ilkkez VA kullandım bu monitör ile ama ghosting problemi çok can sıkıcı.Bunu satıp ips monitör almak istiyorum ama fiyatları yüksek en az ghosting yaşayacağım va panel marka sizce hangisidir?
-
https://www.amazon.com/BenQ-Definition-PG2401PT-Certified-1920x1200/dp/B00GYPKX9I
fotoğraf editörlüğü yapıyorum ve renkleri doğru görmem gerek , windowsta apple ciname display veya thunderbolt olan modeli kullanmak biraz zahmetli ve adobe rgb renklerini yüzde 85'e kadar falan veriyor , asus pro art veya benq modellere bakıyorum , bütçe maksimum 7-8 civarları olmalı , ama bunun yerine şunu alsan daha iyi olur dediğiniz bir model olursa , tavsiyelere açığım.
Oyun için alınmaz ıps olması dışında bir avantajı yok
Sabit bir sorun olmayabilir bunun birçok nedeni olabilir yazılımsal sorun monitörle ilgili sorun ekran kartıyla ilgili sorun kanloyla ilgili sorun ıps glow özellikle ıps panellerde son 10 senede panelin üretiminden kaynaklı sorunlar üreticiler bu sorunu dikkate alarak düzeltmeler yaptı.Tn panellerde glow sorunu çok az va panellerde ise bu sorun ıps kadar olmasada oluyor özellikle karanlık sahnelerde çok belli ediyor.Tabi kullanımı rahatsız ediyor.Bütçenize göre ıps glow çok az olan veya düzeltilen monitörleri önerebilirim.
Monitörü alalı daha fazla zaman olmadı. Şuan için memnunum ama yine de merak ediyorum. 2 bin liraya kadar düzgün IPS var mı? Oyun ağırlıklı kullanılacak. Dizi, film izlerken rahatsız etmeyecek. Ya da sorumu şöyle tamamlayım. Bir kere alıp, arkama bakmadan kullanacağım bir monitör için ne kadar bütçe ayırmalıyım? Aslında her ikisinin de cevabını merak ediyorum. İkinci monitör almayı düşünüyorum sene sonuna doğru. En azından bir fikir olsun kafamda.
-
Merhaba,
1500-2000 tl arası monitör arıyorum. Oyun geliştiricisiyim dolayısı ile hem bol yazı okuyorum aynı zamanda oyun da oynuyorum. Hangi panel tipini seçmeliyim. Bu fiyat bandında net bir ürün bulamadım. Göz yormaması benim için önemli bir durum. Önerilere açığım.
iyi forumlar
-
Merhaba. 24'' kavisli, 144 Mhz ve VA panel bir monitör bakıyorum. AOC, Viewsonic gibi seçenekler var fakat bunların panellerini artık Samsung değil Panda üretiyor diye okumuştum bir yerde. Panda üretim paneli olmayan bir monitör tavsiyeniz ne olur? Teşekkürler
-
Lg kendi panelini kullanıyor diyorlar.
-
https://www.msi.com/Monitor/Optix-MAG274QRF-QD
Kesinlikle önereceğim monitör fiyat performans olarak bu modelde ıps glow sorunu yok gibi eksik yönü hdr performansı o da yeterli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 13 Ocak 2021; 5:41:0 >
teşekkürler
-
Önemli olan panel kalitesi bazı firmalar samsung lg olsun krnfi panrlini kullanıyor bazı yan firmalar genrllikle samsung paneli bazı modellerde lg paneli kullanıyor önemli olan panelde sorun olmasın ıps glow yani ışık sızması ölü piksel renk bantlaması ghosting hayaletlenme efekti flicker sorunu titreme sorunları olmasın bizim amacımız kullanım amacına göre iyi sorunsuz monitör tavsiye etmek bütçe aralığınız nedir ?
-
Genel anlamda öyle bu stok panel üretimine bağlı lg olup samsung panel kullanan da var.Üreticiyle panel kalitesi sunduğu özelliklere göre firmaların panel tercihleri değişiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X