Şimdi Ara

Monitörsüz sistemin eksikleri için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

12 yıl sonra yeniden PC toplamaya koyuldum fakat deneyimlerim beni aşağıdaki bileşenlere kadar getirebildi.

Listeli olanları satın aldım. Dilediğiniz gibi yorum yapabilirsiniz.

Intel Core i9 13900K 3.0 Ghz 24 Çekirdek 36MB 1700p 10nm İşlemci

MSI MAG Z790 Tomahawk WiFi 7200mhz(OC) M.2 1700p DDR5 Anakart

MSI GEFORCE RTX 3060 Ti GAMING X TRIO 8GB 8GD6X 256Bit Ekran Kartı

Sizden ricam Ram, Kasa, PSU, SSD ve Soğutma Sistemi (Hayalim sıvı soğutma ama Kule tipine de kapalı değilim) tavsiyelerinizi yazmanız. Tavsiyelerinizde bileşenlerin anahtar özelliklerini de belirtebilirsiniz. Örn. PSU X Watdan az olmasın, Ramler Y MHZ üstü olsun vb.

Hiçbir zaman son oyunları, en yüksek ayarlarda oynayayım gibi bir tutkum olmadı fakat aldığım sistemi 10 seneden önce modifiye ettirmeyecek bileşenler önerirseniz sevinirim.

Bütçem en çok 20.000-25.000 arası harcamayı kaldırabilir.

Şimdiden yardımcı olacaklara şükranlarımı iletiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bu işlemciyle ne yapacaksınız, nasayı mı hack leyeceksiniz. Ben gerek bulmuyorum, Üstteki arkadaşın dediği gibi gereksiz güçlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fettah7ve7 -- 9 Eylül 2023; 2:47:55 >
  • metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler ilginize Intel tarafında verimli bir (çekilen güce karşılık sağlanan performans) işlemci tavsiyesi veremiyorsunuz. AMD midir revaçta olan şu aralar ?

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

Güzel espri hocam. Var mıdır alternatif tavsiyeniz ?

• Hayırlı olsun fakat 3060 ti için 13900k biraz fazla gereksiz olmuş. Hem ekran kartı için hem de soğutabilme açısından. Hemen hemen yarı fiyata satılan 13600k veya kf modelde işinizi fazlası ile görürdü.

Hatta ekran kartı upgrade i olsa bile. Tabi bütçe sizn olduğu için çokta bir şey diyemem. 13900k için 360 mm olan sıvı soğutmalardan bile en iyilerinden almak lazım ve sonuca bakmak lazım.

Geri iade edebiliyorsanız 13600kf ile de kurabilirsiniz sistemi veya am5 amd sistem dizilebilir ( ryzen 7700 falan) çünkü soket olarak önü daha uzun süre açık. Amd istemiyorsanız o ayrı tabi.

Oyun amaçlı kuruyorsanız sistemi 13. nesil olsun istiyorsanz 13900k lar a falan gerek yok özelliklede 3060 ti için yukarda dedim işlemci nerdeyse yarı parası 13600 k veya kf olanlar.

Söyledim işlemci ile bile ekran kartı yükseltmesi çok kolay olur 4070 - 4070 ti - 4080 - amd 7800xt - 7900 xt veya daha alt kartlar.

• canbab C kullanıcısına yanıt

İntel bi seri daha işlemci çıkaracak daha sonra soket değiştirecek.AMD 2025 e kadar aynı anakart/soket ile devam edecek. 10 sene çok uzun bi süre,3-5 sene sonra çok güçlü bi işlemci alır,artık onunla makinanın miadını doldurursunuz 13900K, ,10 sene içinde iyice verimden düşer.Ama şu an için çok güçlü,fakat verdiğiniz paraya yazık. Sıvı soğutma da cabası.

Daha düşük bi şey alsanız ,zaten 10 sene içinde iyice boğulur.

Ryzenler çok revaçta ve hesaplı . Yukarda önerildiği gibi ryzen 7700 bile çok hesaplı/güçlü ve 3060 Ti için fazla bile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Zaman ayırıp detaylı açıkladığınız için teşekkürler, 3 farklı kişiden de aynı tepkiler geldiğine göre iade yollarını araştırayım.

• metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Hocam sağolun, iade edebilirsem edeceğim, hiçbir şahsi PC yi Intel ile donatamadım hiçbir zaman.

AMD ile oluşturacağım sadece kasa için 50000 lira ayrılabilecek bütçe ile neler yapılabilir , bunu da yanıtlayabilir misiniz ?

• canbab C kullanıcısına yanıt

Rica ederim zaten hemen hemen aynı şeyler söylenmiş. İntel almak istiyorsanız yukarda dedim gibi tercih meselesi. Ben bir kaç parça bırakayım siz karar verin.

Oyun amaçlı ise sistem ryzen 7700 olur 8.5 k var piyasada bazı yerler pahalı satıyor 11 e falan saçma zaten. Bütçe kalırsa istenirse 7800x3d alınabilir ama oyun için diğeri yeterli . 7800x3d de 12.5 k lar biraz pahalı tabi.

Anakart vatanda indirmle 5200 gibi bir şeye geliyor msi b650 gaming plus.

Ramlerde en az 6000 mhz 2 * 16 cl değeri 36 ve aşağısı olursa iyi olur . Anakart dedim gibi vatanda sepette indirmle 5200 gibi bir şeye geliyor baya uygun bu çipsete göre.

akakce.com
    AMD Ryzen 7 7700 Sekiz Çekirdek 3.8 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-7-7000-sekiz-cekirdek-3-8-ghz-fiyati,247437843.html

akakce.com
    MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-b650-gaming-plus-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,252044980.html

• Yukardaki 2 parça bomba. Diğer bileşenler zaten belli.

Sadece ramlerde EXPO özelliği olmalı. Bunun gibi.

https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?module=js&messageId=156808747&url=https%3A%2F%2Fwww.incehesap.com%2Fpatriot-viper-venom-pvv532g600c36k-32gb-ddr5-6000mhz-gaming-ram-fiyati-65516

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.