Şimdi Ara

Monitörüm bozuldu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15'' vestel monitörüm bikaç ay önce tamamen açılmaz hale geldi, bende aldım vestel servisine götürdüm. Tamir olduktan sonra görüntü kalitesi bayağı bi düştü. Monitörün orta kısmında görüntü ince, sağa sola gittikçe yanlara doğru uzayan bi hal aldı. Adamlara anlatamadım, yada anlamak istemediler. Sorduğum bikaç kişi içinden ayarlanması gerektiğini söylediler. Netliğinden pek şikayetçi değilim ama resimler ince uzun gözüküyor. Ne yapmam gerekiyor? Benim yapabileceğim bişey midir acaba?

• Yeni monitör al.
  • imkanım olsa alırdım zaten
  • abilgi ne kadar komiksin
  • görüntü nasıl tam anlayamadım
  • yaw görüntü,mesela 1cm olan bi uzunluk diyelim, sağda solda 1,5 gibi ortada ise 0.7 cm gibi gözüküyo. Sadece yatay eksende yapıyo bunu.
  • horizantel katını kontrol et bi tavsiye horizantel transistörü yanındaki elektrolitik kond. deiştir
  • netlik demişsin bunuda yüksek voltaj trafosundan yapıcaksın eht trafosunda focus ayarı wardır ordan ayarlicaksın ama 15 in. monitörlerde çok ii bi netlik alamassın
  • Tamire gitmeden önce çok iyi netliği vardı ama... Napalım artık idare edecez. Horizontal transistör demişsin, maalesef kondanstörü değiştirebilecek kadar bilgim yok. Makineciyim
    Focus ayarı yapılması kolay bir olay mı?
  • evet kolay fakat zor o ayarı yaptıgın bölgede 25000 volt a yakın bi deger var ancak sadece bir tornavidayı alıp yüksek gerilim trafosunun focus ayar vidasını döndürüyorsun öyle ayar yapıyorsun bunu yaparken dikatli olmalsıın
    eğercok iyi bi iletkensen birde kaçak varsa üzeirnden devreyi tamamlayabilir. tavsiyem koruyucu eldiven takman bulaşık eldiveni yeter. ve o bölgeye fazla yaklaşmaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 15 Ocak 2007; 11:19:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.