Şimdi Ara

Monitörümün Sıkıntısı Ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 19" monitörüm var. Yaklaşık 2,5 yıldır kullanıyorum. Birkaç aydır çaıştıktan bir süre sonra ıslık çalar gibi ses çıkmaya başlıyor. İlk başlarda hafif çıkıyordu. Şimdilerde sesi çoğaldı. Sorunu ne olabilir? Fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim..

• güç katındaki elektrolikit kondansatörlerden birinde kaçak var sanırım. bu kaçak nedeniyle yakında stabilitesini kaybedip bozulabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 1 Mart 2006; 20:19:25 >
  • Cevap için teşekkürler...
    Aslında oradaki bütün kondansatörleri değiştirdim. (400V luk biri hariç) Yoksa o değiştirmediğim mi sebep oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasarimci -- 28 Şubat 2006; 21:30:43 >
  • FBT den(EHT trafosu vantuzlu kablosu olan) geliyor olabilir o ses.

yüksek gerilim atlaması vardır..

Tabii monitörün CRT ise..
  • Evet CRT..
    Peki ne yapabilirim?
  • FBT yi değiştir diyecem ama nereden bulacaksın?

bir de dikkat et kaçak varsa eline falan atlayabilir 30.000 volt
  • Dostum bilgilerin için çok teşekkürler.
    Anladığım kadarıyla yapacak pek fazla birşey yok...
    Bu EHT nin fiyatı çok pahalı mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet pahalı sayılır biraz. Bazen tamirciler bile astarı yüzünden pahalıya gelir diye tamir etmiyorlar
  • arkadaşım, bu ıslık sesi benim de başıma geldi birkaç yıl önce. çok uğraştım, delirdim.

sorun şu; monitör yüksek gerilim katı yakınında horizontal katı var o katta muhakkak bir bobin vardır. bobin dışarıdan tanınmayabilir üzerinde kaplama varsa. kaplama yoksa zaten görünür. sonuç olarak o bobini bul, sesin o bobin üzerinden geldiğini anlamazsın. ama yukarıdaki yazılanlara bakılırsa bobinden geliyor. bobinin üzerinde kaplama varsa kaplamayı dikkatlice sök ama bobin tellerine zarar verme. sargı ortaya çıkınca üzerine japon yapıştırıcısı sür. yapıştırıcı sargı aralarına nüfuz etsin. biraz kuruyunca yerine tak. ve o sesi birdaha duyma.
  • kardeş lehimlerde soguk lehim yada catlak olabilir ve bu zaman içerisinde büyüyebilir. güc transistörlerinin ve trafoların ayaklarını kontrol et. yani yüksek güçlü herşeyi yeniden lehim ekle . yolarrı kontrol et.
  • Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler...Ama denemek için boş bir vakit bekliyorum.. İnşallah denedikten sonra halloldu mesajı yazmak nasip olur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.