Şimdi Ara

Monk Tartışma Başlığı (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.344
Cevap
11
Favori
102.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nuke General

Bu blackthorne set bedava dağıtılıyor herhalde anlamadım gitti,ne kadar çok düşüyor arkadaş

Ekleme: Monk en güzel karakter boostlayan sınıf bu arada,arkadaşına açtırıyorsun T6, Mantra of Conviction'un son rune'u alarak yürüye yürüye kesiyorsun,yaratığın yanına gitmene gerek bile yok

Blackthorne pazar malı ya

• Valla supportmuş, tankmış tek başına nasıl yapacakmış vs.. bilemem ama Monk, normal game split farm bounty için 10 numara karakter.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/MechaTengu-2274/hero/29016329

Öyle çok fazla damage toughnessa da gerek yok. Stashi biraz kurcalayınca çok da kötü olmadı. Yalnız ne kadar CDR varsa o kadar iyi olur.
  • Arkadaşlar buda benim monk karakterim. Eksikleri söylerseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Sosislee-2613/hero/5597197
  • Bak bizim yerimiz burası keşiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçuyor mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • neuro kullanıcısına yanıt
    Support olması ile olmaması arasındaki fark bence Cyclone Strike. Varsa support yoksa damage olarak nitelendiriyorum ben Tabi cyclone alıp da çok ciddi damage çıkarılabilir ayrı konu da bence monk iyi bir support sınıfı,tam solo farm sınıfı değil(Yani yapar da yavaş yapar,efektif değil)
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxtreme

Monk oyunculuğu hissettiren en iyi sınıflardan, oynarken zevk alarak oynuyorum, yok supportmus parti adamıymış hepsi yalan. Monk kendi başına çok rahat yuksek seviyelerde farm yapabilir eğer uygun gear ve elemental dmg gidilmişse . . .

1m sheet dps + %111 lightning elemental dmg +%27 elite dmg
    1000 civarı resist ve 400 k civarına yakın hp mevcut.

t5 i halen akıcı (solo olarak) yapamıyor karakter. bu statları bir wiz dh ya da wd ye ver bak noluyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glemrel -- 26 Nisan 2014; 10:36:53 >
  • monk 2.0.5 te sağlam bir buff gelsinde güzel güzel farm yapalım :)
  • bugun normal bounty yaparken thunderfury düştürdüm sonunda :) o kadar tormentte düşmeyen şey kutu farmlarken düştü
  • quote:

Orijinalden alıntı: glemrel

quote:

Orijinalden alıntı: maxtreme

Monk oyunculuğu hissettiren en iyi sınıflardan, oynarken zevk alarak oynuyorum, yok supportmus parti adamıymış hepsi yalan. Monk kendi başına çok rahat yuksek seviyelerde farm yapabilir eğer uygun gear ve elemental dmg gidilmişse . . .

1m sheet dps + %111 lightning elemental dmg +%27 elite dmg
    1000 civarı resist ve 400 k civarına yakın hp mevcut.

t5 i halen akıcı (solo olarak) yapamıyor karakter. bu statları bir wiz dh ya da wd ye ver bak noluyor :)

t5 t6 rift için biraz fikir vereyim dedim.

karakterde biraz değişikliğe giderek daha rahat yol alabildim.

asheara%aughlid%blackthorne setler üzerinden biryol belirledim.

Ring of royal grandeur ile
    blackthorne chest&belt&legging (%10 more dmg to elite ,4 set bonus , immune desecrator, poison,molten)
    aughlid bracer ve shoulder (3 set bonus %7 melee ve ranged dmg reduction + %15 more dmg to elite, - %15 less dmg from elites)
    asheara glove +bot (2 set bonus 100 resist , 3 set bonus %20 health)
    neck (lightning immune)

gibi bir yol belirledim.

blackthorne nin peynir ekmek gbi düştüğünü düşünürsek, diğer 2 setin de craft olduğunu düşünürsek, şayet planları düştüyse bunu herkes çok kolaylıkla yapabilir. arcane ve frozen effectler dışında rahat rahat dolaşıyorsunuz ortada :)

bu set ile %75 lightning ve %52-57 civarında elite dmg (jordan ring ile ) sağladım. gayette güzel vuruyor. dün akşam t5 testinde 6 riftte hiç ölmedi karakter. mantra olarak Moc kullanmamıza ragmen :).

monk kardeşlerim. bu 3 lu set komb. çok zor olan bir komb. değil ve baya rahat ettiriyor. o yuzden paylaşmak istedim.

• arkadaşlar set itemler düşüyor falan fakat bu itemlerim diğer özelliklerini açamıyorum. bu nasıl açılıyor bilen var mı :) oyunu uzun bir aradan sonra tekrar oynamaya başlayınca bir kopukluk oldu.
  • borealatis kullanıcısına yanıt
    Aynı setin diğer parçalarını da kullanırsanız açılır özellikler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borealatis

arkadaşlar set itemler düşüyor falan fakat bu itemlerim diğer özelliklerini açamıyorum. bu nasıl açılıyor bilen var mı :) oyunu uzun bir aradan sonra tekrar oynamaya başlayınca bir kopukluk oldu.

2 set var diyelim

A seti
    B seti

A setinin 3 parça bonusunu alabinlmeniz için o set içerisinde yer alan diğer parçalardan 3 adet giymeniz lazım.
    A setinden 2 parça B setinden 1 parça giyerek A setinin 3 parça bonusunu alamazsınız.

setlerdeki diğer parçaların isimlerini mouse'nizi setin üzerine götürdüğünüzde aşağıda silik olan çıkan item isimlerinden görebilirsiniz.

saygılar,
  • Çok iyi oldu bu bilgi:) Çok teşekkür ederim
  • http://eu.battle.net/d3/en/profile/Guin-2836/hero/34704976
    hocam bu benim monk t2 de çok rahatım.Bugün kadaladan üstümdeki thundergod düştü.Şimdi blackthorne seti dörtleyebilmek için belti değiştirsem mi ? Blood shardlardan belt abanmaya devam edeceğim ama kararsız kaldım.Şuan kullandığım amulette kötü değil.
    Ashera+aghuild+blackthorne tamamlayıp t5-t6 gitmek istiyorum(yukarıda bahsettiğin gibi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ungalath

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Guin-2836/hero/34704976
    hocam bu benim monk t2 de çok rahatım.Bugün kadaladan üstümdeki thundergod düştü.Şimdi blackthorne seti dörtleyebilmek için belti değiştirsem mi ? Blood shardlardan belt abanmaya devam edeceğim ama kararsız kaldım.Şuan kullandığım amulette kötü değil.
    Ashera+aghuild+blackthorne tamamlayıp t5-t6 gitmek istiyorum(yukarıda bahsettiğin gibi)

dostum selam,

açıkçası sıralamayı şöyle yapmakta fayda var,

Aughlid > BT > asheara

önem sırası bence böyle.

şimdi kısaca ozetleyecek olursam,

bence amuletin gayet başarılı , royal grandeura critical hit dmg rollersen daha başarılı oalcaktır.

bracerin gerçekten değişmeye ihtiyacı var. ben olsaydım 2 yöntem üzerine yogunlaşırdım açıkçası.

öncesinde mekaniklerden bahsedeyim kararını sonra kendin ver.

torment 6 için konuşuyorum

malesef resistin 1.300 seviyelerinde değilse desecrator , molten ve plague cok ciddi hasar veriyor. vermemesi için de life on hit , mantra of healing shield spam, life per spirit spent gibi özelliklere aşırı önem vermen gerekiyor.

ama ben bu ozelliklere çok kasamıcam resistlerim 800 900 seviyelerinde kalsın diyorsan yaşama şansını arttırmak için 3 parça blackthorneye ihtiyacın malesef var.

eğer illa 3 parça blackthorne kullanacağım diyorsan. mevcut durumda, thundergod ile ilerlemek istiyorsan asheara dan vazgeç derim. zaten 570 k hp en var gorunuyor. 450k gibi bir hp ile torment 6 biraz dikkat ile yapılabiliyor.

şöyle olabilir
    1- asheara shoulder yerine aughlid shoulder , bracer yerine aughlid bracer. dogruyu soylemek gerekirse bracerinin değişmesi şart çünkü sana ek bir özellik sağlamıyor. ancak aughlid set bonusu çok şey şaglıyor, hem defans hem ofans anlamda.

ashearayı dagıttımıza gore boşa çıkaca olan legging yerine de blackthorne legging kullanabilirsin. tabi bu değişiklikleri one with everything temelli resistleri olmak zorunda...

böylece , %20 hp , 100 resist kaybeder - molten desecrator plague immune , %15 elite defans %15 elite damage %7 melee defans ve %7 ranged defasn kazanırsın.

eğer thundergoda kıyarım ben abi sorun değil diyorsanda ozaman çok farklı bir hikaye var karşımzıda,

2- takarsın bt belt olur 4 set bonus, eğer 1000 storms setinin shoulderi düşerse asheara setini bozarsın aughlid bracer+chest yapıp 3 set bonus blackthorne belt leg bot ile 4 set , thousand storms setinin de glove shoulder ve helm i ile 3 set oluşturursun.

3- veya thousand storms chest duserse , thousand storms chest helm ve glove yaparsın , blackthorone belt legging ve bot yaparsın. aughlid shoulder ve bracer yaparsın.

şimdi 3 tane olasılık sundum sana

ama asıl yorumumu sona sakladım.

Eğer, poison based one with everything kullanıcısı isen,

andariel visage dusurmen durumunda , üzerinde %18 - 20 oranında lightning , 6-7 atak speed , 5-6 crit chance yakalabilirsen. bu şuna tekabul ediyor. bu item tek başına thousand setinin dört parça set bonusunu yakalıyor :) procu olan poison nova da cok ciddi dps artışı saglıyor close combatta bu da cabası...

4- yani - helm andariel visage , bt - chest , leg, bot , aughlid shoulder ve bracer , belt thundergod olmak üzere en saglam profillerden biri bu oluyor.

kısaca gözden geçirirsek max olarak dusunursek , andariel %20 , thundergod %15 , bracer %20 , neck %20 olmak uzere maximum %75 lightning dmg kazanırsın.
    yanında da blackthorne den %10 , aughlidden %15 olarak %25 elite dps alırsın.

defans olarak tekrar saymıyım :), bonus olarak andarielin ekstra fire dmg taken konusunu da blackthorne set yuzunden kafana takmazsın. geriye korkacagın tek ozellik fire chain kalır. ona da dikkat edersin artık :). bunların yanına bir de stone of jordan ring bulursan %20 lightning dmg % 30 elite dmg max olmak uzere saglam bir artısı oluyor.

ha baya uzun yazdım şimdi sadede gelecek olursaaaak

bunların hangisini yaparsan yaaaap dpsin t6 da tırt kalacak ( solo hariç , sürünsekte oluyor ) t5 rahat solo farmlanıyor ama t6 malesef hayal, ölmüyorsunda öldüremiyorsunda.

e tabi ne olacak?

alacaksın palm ı, ve pull ozelligini (cyclone muydu adı, mobları kendimize çeken ) çekecen yaıştırıcan kafaya palmı arkadaşların patlatacak :) (fist of azturraq cıkarsa elinde tut çok kıymetli )

sen de ölmemeye bakacaksın :)

bu kadar yazdında hacı sen napıyorsun dersen onu da soyleyeyim,

neckten lightning resist,
    blackthorne setim (chest belt legging)
    asheara setim glove ve shoulder
    aughlid setim helm ve bracer

olarak belirledim. bot slotuna frozen efektlerden korunmak için yana yakıla ice climber arıyorum (8.000 shard harcadım henuz vermedi kadala)

malesef ve malesef blizzard monkların ofansif özelliklerine el atana kadar t6 da tek görevimiz support. dpsimiz en iyi itemler dahi olsa (BİS) sinek ısırığı olarak kalıyor.

durum budur dostum görüşlerim böyle.

• hocam merhaba yardımın için teşekkürler
    dördüncü alternatifte söylediğin gibi itemları yapılandırmaya çalışayım.
    Resist konusunda özel olarak poison gidiyim falan diye hiç düşünmedim.Zaten çok az item düşüyor özellikler iyi gelirse kullanıyorum.Resist olayına hiç takılmıyorum yani zaten pekte takılacak durumu yok hatunun
    yüzüğe bir türlü getiremedim chd o yüzden şimdilik uğraşmıyorum vit. olarak kaldı.Setleri dizmeye başlayınca el atarım onada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ungalath -- 9 Mayıs 2014; 15:16:26 >

• Arkadaşın yazdıkları çok doğru ancak buna ek olarak one with everything i verimli kullanman için bir tane resist seçmeni öneriyorum. Yoksa one with everything kullanmanın bu kadar değişken resistler içinde pek bir anlamı yok gibi görünüyor.
  • hocam dediğin doğru ama çok fazla oynamıyorum günde en fazla 2 saat falan haliyle itemda düşmüyor çok fazla.Düşenlerden eğer işime yarıyorsa direk kullanıyorum resistine bakmadan
    çabuk tükettim sanırım 1 ay falan günde 10 saat civarı oynuyordum baydı yavaştan oyun arıyorum kendime
    teşekkürler bu arada
  • Merhaba Monklar,

us.battle.net diablo forumlarında monk sekmesinde bir blue post (yönetici tarafından atılan mesaj ) ile monkların sorunlarını değerlendirdiklerini özelikle 2.1.0 patch i ile ciddi değişiklikler yapacaklarını belirtmişler. bununla birlikte rainment of thousand storms (böylemiydi ? ) setinin de set bonusları yeniden düzenlenecekmiş.

tabi 2.1.0'ın ne zaman geleceği bir muamma...

2.0.5 ile ilgili yapılan değişiklikler her ne kadar fena sayılmasa da ana problemimiz olan dps'e malesef yardımcı olamadı. halen lashing tail kick bufflanan Wave of Light'tan daha iyi sonuç veriyor.(enazından lightning monk için öyle)

görünen o ki en az 1.5 2 ay daha bekelemede kalacağız.

görüşmek üzere.
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.