Şimdi Ara

Monk Tartışma Başlığı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.344
Cevap
11
Favori
102.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yûiji

hesapladıysan tamamdır tekrara gerek yok. bu arada oyunda ekler misin. tag imzamda.

ii günler Yuijii kardeşim yazdığın yazıalrın hepsini okudum bende senin gibi monk ta kalkana karşıyım yanlız ilk başklarda bende kullanıodum taki 50 lwl geldiğimde daibo ile tanışana kadr ozamandan beri daibo kullanıorum şuanda 60 lwl lim resistanlarım çok düşük biliorum skil düzenmde şu şekildehttp://eu.battle.net/d3/en/calculator/monk#WbYXgQ!WXZ!YZYbYa ınfernoda 1 sarı 1 maviye ölmekten demon hunter arkadaşlarımdan yardım istemekten sıkıldım artık herşeyiyle sıfırdan başlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Monk Tartışma Başlığı

• Resimden görebildiğim kadarıyla Self Healing de probleminiz var. (Heal Mantrası kullanmanız bu açığı kapatmaz)
    Dodge seviyeniz de düşük gibi duruyor.

Healing yerine Dodge veren Mantra kullanmanızı tavisye ederim.
    Mantra of healing'i Serenity destekli kullanmayı düşündüğünüzü tahmin ediyorum lakin ilerleyen seviyelerde mantranın verdiği heal sizi kurtarmayacaktır.
    Unutmayın Monk'un temel özelliği darbe yedikten sonra onu kotarmak değil mümkün olduğu kadar az darbe almaktır.

Daibo kullandığınız için fare skilleriniz normal ancak Transcendence ve One With Everything gibi çok önemli iki pasif skilli es geçmişsiniz.
    Armor elbette önemli fakat siz Barbarian karakteriyle oynamıyorsunuz unutmayın...
  • Bugün 400 all res 15k dps 6k armor 35k hp ile act2 denedim elitelerin bazılarını kesmeden ilerlemek zorunda bırakıyorlar. Bütün yabancı forumlardaki insanların da önerdiği gibi each hit add life oranı yuksek bir silah lazım.

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/monk#aigXYh!YXU!YZYZca

Bu skill build ile iyi bir dps yapılabiliyor. Spirit gain iyi olduğundan mantra ya da sweeping wind spamlayarak pasif sayesinde iyi de life kazanabiliyorsunuz. Denemenizi bir öneririm.
  • arkadaslar 1 2 3 4 deki skilleriniz normalde 1 nolu da bulunan healing,immunity veren yada blind skilleri bir arada. bunları 2 3 4 numaralara nasıl aktarıyoruz. ben her sekmeden 1 tane secilebiliyor sanıyordum. mesela 2-3 sn immune acan skill yada heal veren skilden birini alıyorum sanıyordum

key bindlerden mi digerlerine atıyorsunuz?

edit: OsCilLaToR , bilgilendirme güzel olmuş eline saglık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 29 Mayıs 2012; 9:30:42 >
  • Dh ı bi daha nerflemeleri lazım.Sözde dps çiyiz dh da adamlar elitleri gelmeden kesiyor.Biz ne kasarsak kasalım kesemiyoruz.BÖyle saçmalık görmedim.Hell de farm yapim dedim kill azmadon u kesince act3 açıldı infernoda.Asıl komedi orda.Act2 hiçbirşeymiş bunu anladım.Act 3 normal morplar 2 vuruyor.33k can 13 k dps 6 k armor 1700 dextery resis 415 civarı skill buildim dodge üzerine kurulu böyle bir saçmalık görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkness12 -- 29 Mayıs 2012; 10:08:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: druen

arkadaslar 1 2 3 4 deki skilleriniz normalde 1 nolu da bulunan healing,immunity veren yada blind skilleri bir arada. bunları 2 3 4 numaralara nasıl aktarıyoruz. ben her sekmeden 1 tane secilebiliyor sanıyordum. mesela 2-3 sn immune acan skill yada heal veren skilden birini alıyorum sanıyordum

Oyunun option bolumunden bir özelleği açinca değiştire biliyorsun ama ismi şimdi aklıma gelmedi akşam eve gidince bakar yazarim... Youtube de sanırım videosu vardi nereden yapıldığını...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhonez -- 29 Mayıs 2012; 11:26:11 >
  • quote:

arkadaslar 1 2 3 4 deki skilleriniz normalde 1 nolu da bulunan healing,immunity veren yada blind skilleri bir arada. bunları 2 3 4 numaralara nasıl aktarıyoruz. ben her sekmeden 1 tane secilebiliyor sanıyordum. mesela 2-3 sn immune acan skill yada heal veren skilden birini alıyorum sanıyordum

Options'tan elective modu açıyosun. Sonra skill sayafasını açıp atıyorum 1'i seçtikten sonra açılan pencerede skilleri sağ sol tuşlarla değiştirip istediğini seçiyosun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xhonez

quote:

Oyunun option bolumunden bir özelleği açinca değiştire biliyorsun ama ismi şimdi aklıma gelmedi akşam eve gidince bakar yazarim... Youtube de sanırım videosu vardi nereden yapıldığını...

elective mode

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tesekkürler, lvl 50 oldum daha demekki tam kapasite ile karakteri oynayamamısım. süper oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 29 Mayıs 2012; 12:32:53 >
  • Merhaba level 41'im de bir kac sorum olucak

1)buildimde defensif yetenekler bolumunde inner sanctuary i kullanmıyorum acaba o skıllın tam yararı nedir ? Düşmanları ıcerı almıyor anladım da biz de range olmadıgımız ıcın ne ıse yarar kacma amaclı mı ?
    2)Mystic Ally skilli biraz gücsüz gibi geldi ya cabucak oluyor ya da cok az damage verdıgınden gereksız gıbı gordum dogrumudur hangı rune la kullanmak gerek ?
    3)Mantraların hepsi yararlı tercihimi diger skillerle kombıne olarak calıstırıyorum mesela heal skılım yoksa mantra of healıng acıyorum veya bosslara gore degıstırıyorum sureklı sanırım olması gereken de oyledır
    4) Pasif Skilllerdeki Guilding Light(level 40) skili direk heal yaptıgınızda yüzde 16 damage takviyesi diyor da direk healden kastı breath of heaven mı sadece ? Ayrıca o skilli kullandıgında damage buff ı aldıgını gosteren bır icon da cıkmıyor ekranda acaba yanlıs mı kullanıyorum ?
    5)Followerslarımız ıcın sectıgımız skıllerı degıstırme sıfırlama sansımız varmı ?

Tesekkurler sımdıden cevaplıcak arkadaslara

• 1-) Heal ve cooldownlar için bir boşluk yaratıyor, o hengamede ve yaratıkların arasında nefeslenip toparlanma fırsatı..
    2-) Ben tercih etmiyorum fakat agro topladığı için avantaj olabilir.
    3-) Mantraları karakterinizin açıklarını kapatmak için kullanın. Mesela vuruşlardan ve pasiflerden gelen dodgeye katkı yapmak isterseniz ya da DPS açığınız olduğunu düşünuyorsanız gibi... Şahsi gikrime gelnice; heal Mantrasının ileriki seviyelerde çok iş yapabileceğini düşünmüyorum.
    4-) Inventory ekranınızdaki değerleri takip edin. Ben Breath of Heaven'in damage arttıran runesinin yeterli olacağı kanaatindeyim.
    5-) Portresinin üzerine sağ tıklayıp Retrain derseniz skillerini yeniden dağıtabiliyorsunuz. İstediğiniz kadar yapabilirsiniz bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kes123kin

Merhaba level 41'im de bir kac sorum olucak

1)buildimde defensif yetenekler bolumunde inner sanctuary i kullanmıyorum acaba o skıllın tam yararı nedir ? Düşmanları ıcerı almıyor anladım da biz de range olmadıgımız ıcın ne ıse yarar kacma amaclı mı ?
    2)Mystic Ally skilli biraz gücsüz gibi geldi ya cabucak oluyor ya da cok az damage verdıgınden gereksız gıbı gordum dogrumudur hangı rune la kullanmak gerek ?
    3)Mantraların hepsi yararlı tercihimi diger skillerle kombıne olarak calıstırıyorum mesela heal skılım yoksa mantra of healıng acıyorum veya bosslara gore degıstırıyorum sureklı sanırım olması gereken de oyledır
    4) Pasif Skilllerdeki Guilding Light(level 40) skili direk heal yaptıgınızda yüzde 16 damage takviyesi diyor da direk healden kastı breath of heaven mı sadece ? Ayrıca o skilli kullandıgında damage buff ı aldıgını gosteren bır icon da cıkmıyor ekranda acaba yanlıs mı kullanıyorum ?
    5)Followerslarımız ıcın sectıgımız skıllerı degıstırme sıfırlama sansımız varmı ?

Tesekkurler sımdıden cevaplıcak arkadaslara

1- onu bende pek kullanmıyorum, cok dar bir alanı var.
    2-ben orda hava-air olanı kullanıyorum bazen 100 spirit veriyor diye ama damage olarak sizin dps in yanında cok kücük kalıyor. ama boss fightlarda yararı oluyor. ozellikle 2 kişi ise diger eleman oldugunda ben onu diriltmeye gittigimde bizim ally boss ile kapısıyor, zaman kazandıyor.
    3-ilerki lvlerde olmemek onemli oldugundan damage ve damage reflect verenleri kullanmıyorum. basta dodge vereni kullanıyordum armor rune ile birlikte. ama duelhand den gelen pasif %15, mouse sol clickten gelen %16 dodge(bir rune veriyordu), mantradan gelen 15 dodge üstüste birikmediginden,(normalde 46 vermesi gerekirken aynı ozellikleri toplamaya kalkınca oyun %30 filan veriyor) bir süre sonra dodge toplamak gereksiz oluyor. onun yerine life regen olanı kullanıyorum. mantraların bir özelligide basıldıgında bonuslarının olması ya, basınca 3 sn saglam heal veriyor. birde spirit kullanınca healleyen pasif skili actınızmı iyi healliyor. spirit doldukca spamlıyorum, cevremdekileri de healliyor.

4 ve 5 i ben de merak ediyorum :)

• 2. soruya gelen cevaba katılmıyorum, şahsen ben "Rüzgar" rune takılı olan Ally ile ilerliyorum, çevresine devamlı AOE damage vermesi ve benim toplam DPS tutarım oranında damage veriyor olması, mobların daha hızlı ölmesini sağlıyor.( lvl52 Hell Act1 ) İlerde belki düşüncem değişir ama şu anda Mystic Ally olmadan ilerlemem. Son hava Bükücü ile geziyom :P
  • Tesekkurler cevaplar icin Ben de su an Mystic Ally ı wind rune uyla kullanıyorum etrafındaki rüzgar aurasıyla dmg vermesi güzel fakat %10 damageimizi veriyor yani goruntuden ibaret gibi bir de Sweeping Wind Skilli var %15 vuruyor fakat criticlerle %45 e kadar katlanıyor acaba ikisi stocklanıyormu wind auroyla
  • OsCilLaToR ,Yûiji ve Blackworms arkadaşların taktiklerini harmanlamaya çalışarak bir düzen oluşturdum. önceden İnferno act 1'in başlarında neredeyse her elite pack'te en az 1 kere ölürken şimdi oldukça rahat ilerliyorum. Kendilerine teşekkür ederim. Kendi build'imi de paylaşırım yakında.
    Ancak anlayamadığım bir konu var. Siz en az 500 resistance ları nasıl yaptınız arkadaş? :) Okadar AH'da bekledim bir sürü alışveriş yapıp 2M kadar altın harcadım. Her Aldığım itemde Resistans olmasına dikkat ettim ama 150 leri bile bulamadım. Özellikle bir resistansa yüklenip One With Everything pasifini mi kullanıyorsunuz? Başka türlü benim o seviye resistanslara gelmem imkansız gibi görünüyor.

Healing için önceden life per second itemler kullanıyordum. OsCilLaToR'un yazısından sonra bir kaç itemi değiştirip life per spirit spent de kullanmaya başladım. İkisi beraber güzel oldu gibi şimdilik, ama act 2'nin çok daha zor olduğunu söylemiş herkes. Oraya geçince bakarız artık duruma.
    Act 1'in ortalarındayım.
    Dam:12500
    Life:48000
    Arm:5000

• Item'larda LPSS yerine Trascendence pasifini kullanın ve hiçbir skillin spirit cost'unu düşürmeyin,
    İtemlerde de LPSS yerine life per hit ve devamında life per kill yüklenin çok daha etkili olduğunu göreceksiniz.

Resistlerde ise cevabı kendiniz vermişsiniz, One With Everything Monk karakteriyle oynamanın verdiği dayanılmaz hazzın ta kendisidir :)
  • Bana kalırsa bu oyunda en iyi diye birşey yok, blizzard'ı bu konuda tebrik ediyorum gerçekten. En azından monk için konuşabilirim ki, çok esnek bir karakter. Sayısız build yaratabilirsiniz. Bu bağlamda Life per spirit spent veya life on hit tercihi tamamen sizin oyun stratejinizle ve buildinize alakalı.

Life on hit kullanırsanız atack yaptığınız sürece canınızda daha az azalma görürsünüz, bir nevi damage reduction gibi çalışır ama kaçmanız gerektiğinde heal skill'i cd'ye düşmüş ise yatarsınız.

Life per spirit spent yüklenirseniz daha hızlı canınız eriyebilir, hızlı davranıp spirit harcarsınız. Kaçmanız gerektiğinde heal skill'i boşta yoksa herhangi bir skill ile sprit harcar hayatta kalırsınız, tabi spritiniz varsa.

Ya da ikisini birden kullanabliirsiniz, tabi her ikisininde getirisinden ödün vererek. Dediğim gibi tamamen oyun stilinizle belirlenecek bir durum bu.

Oyunu inferno'da öğrendiğiniz bir gerçek, ondan öncesi sadece pratik. İnferno'da ilerledikçe kendiniz için en iyi buildi yaratacaksınız.

• Kesinlikle katılıyorum. Çok esnek bir yapı var ve tek doğru yok.
    Skill-Rune yapısını eleştirenlerin bunu görmezden gelmeleri şaşılacak bir durum,
    Çünkü eski sistemdeki tek yöne giden ağaç dalları gibi değil, hatları birbirine bağlı bir ağ gibi build oluşturabiliyorsunuz,
    Dahiyane bir devrim bence...

Ama şunu belirtmeli ki kendinize bir doğrultu çizin yönde karakterinizi ilerletin.
    Oyun stilinizi keşfedin,
    Speed monk mu, vital monk mu, evasive monk mu, ya da başka hangi builde gidecekseniz onun yapısını-planınızı kafanızda iyi oturtun.
    Itemlerle skilleri bir düşünün, ikisinini verdiği sonuçların toplamı sizin kafanızdaki yapıyı olmuşturmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: My Never Blue

Item'larda LPSS yerine Trascendence pasifini kullanın ve hiçbir skillin spirit cost'unu düşürmeyin,
    İtemlerde de LPSS yerine life per hit ve devamında life per kill yüklenin çok daha etkili olduğunu göreceksiniz.

Resistlerde ise cevabı kendiniz vermişsiniz, One With Everything Monk karakteriyle oynamanın verdiği dayanılmaz hazzın ta kendisidir :)

Elite Pack'ler için LifePerSecond daha kullanışlı olmaz mı?
    Bir taraftan vur kaç yaparken kaçtığınız sırada life dolması bana daha mantıklı görünüyor çünkü elitlerden life per hit'le kazanmaya kalkana kadar adamlar 2 vuruşta indiriyor sizi. Ya da Mümkünse ikisinden de biraz :)

İnferno'da Butcher'ı kestim az önce. Tam ne kadar kolaymış derken hayatının 1/4 ü kalınca işler değişiyormuş :) Daha Önce hiç bir boss'ta ölmemiştim. Butcher'da 3 defa öldüm.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.