Şimdi Ara

mono faz,,, (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
4.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çoğu pazar öyle oluyor genelde. Ben gittiğimde ATX güç kaynağı bulamadığımı bilirim. Her yer dolap, bisiklet, giysi, kuşçu vs. Bit pazarına ilk kurulduğu saatlerde gideceksin ki kapacaksın işine yarayanı. Erken giden erken yol alır hesabı. Zaten tezgah açanlar 2-3 saat duruyor. Yerini başkasına devrediyor. Kimileri küçücük kartlara 5 lira diyor, kimi ne alırsan bir lira. Bunlar olağan şeyler. İzmirde okuduğum zamanlar da 2+1 ses sistemini on liraya almıştım. Tek arızası içerisindeki TDA2030'lar yanıktı. 4 TDA2030 = 3lira, 13 liraya ses sistemim de olduydu
  • Bit pazarı bizlere yetersiz gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ağustos 2018; 16:25:27 >
  • hocam hurdacıları nasıl kafalarız en son hurdacıdan parça bakarken adam bozuk thermaltake 400 watt PSU ya 40 tl fiyat çekti şaştım kaldım tmm kalsın dedim moralim bozuldu adi herifler uyandığı zaman olaya sonra bizi kazıklamaya çaışıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

hocam hurdacıları nasıl kafalarız en son hurdacıdan parça bakarken adam bozuk thermaltake 400 watt PSU ya 40 tl fiyat çekti şaştım kaldım tmm kalsın dedim moralim bozuldu adi herifler uyandığı zaman olaya sonra bizi kazıklamaya çaışıyorlar

Çingen usulü pazarlık yapacaksın. Önce fiyatı sen söyliyeceksin, 3 liraya olurmu diyeceksin. Yok olmaz derse dön biraz ilerle, baktın pas vermiyor gel 5 lira ver anlaşalım falan demiyorsa arkana bile bakmayacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Bit pazarı bizlere yetersiz gelir.Bizim talebimizi genelde hurdalık karşılar.Ör;sizin çoğu zaman bulamadığınız PSU'ları hurdada çok fazla ve her zaman bulursunuz.
    Bir fabrika kapanıyor yada yenileniyorsa malzemelerini komple hurdacı ile anlaşır toptan satar.İşte böyle rast geldiğinde köşeyi döndünüz demektir.

Şahsen beni bu bit pazarları tatmin etmedi,adaptör,ketıl,ölmüş tv,teyp,paslı tornavida seti gibi.Oysa benim aradığım asıl güç katı kartları hurdalıkta buluyorum.Şu anda 3000VA'lik APC marka UPS'yi çalıştıramıyorum,bunun gibi 5-6 KVA'lik bir şey bulursam alırım,yoksa kartdan motordan da usandım,dolabım doldu taştı,yer yok.
    Vel hasıl,böyle malzemeleri hurdalıkta daha çok bulursunuz.

ustam bugun elektirikçıye gitim ve giderken minibus hurdacının onunden gectı boyle fabrıka gıbı bır hurdacı onunde boyle buyuk tonaj kantar felan vardı kamyonların agırlıklarını cekıyolardı sımdı ben ıcerı gırıp abı ben hurda bakıyorummu dıcegım.Nedemeliyim Bişeylere bakınmak için adamla nasıl konusmalıyım yardım...

• quote:

Orijinalden alıntı: omurcan185

quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Bit pazarı bizlere yetersiz gelir.Bizim talebimizi genelde hurdalık karşılar.Ör;sizin çoğu zaman bulamadığınız PSU'ları hurdada çok fazla ve her zaman bulursunuz.
    Bir fabrika kapanıyor yada yenileniyorsa malzemelerini komple hurdacı ile anlaşır toptan satar.İşte böyle rast geldiğinde köşeyi döndünüz demektir.

Şahsen beni bu bit pazarları tatmin etmedi,adaptör,ketıl,ölmüş tv,teyp,paslı tornavida seti gibi.Oysa benim aradığım asıl güç katı kartları hurdalıkta buluyorum.Şu anda 3000VA'lik APC marka UPS'yi çalıştıramıyorum,bunun gibi 5-6 KVA'lik bir şey bulursam alırım,yoksa kartdan motordan da usandım,dolabım doldu taştı,yer yok.
    Vel hasıl,böyle malzemeleri hurdalıkta daha çok bulursunuz.

ustam bugun elektirikçıye gitim ve giderken minibus hurdacının onunden gectı boyle fabrıka gıbı bır hurdacı onunde boyle buyuk tonaj kantar felan vardı kamyonların agırlıklarını cekıyolardı sımdı ben ıcerı gırıp abı ben hurda bakıyorummu dıcegım.Nedemeliyim Bişeylere bakınmak için adamla nasıl konusmalıyım yardım...

ustam elektirikçiye gittim demiştim evt giitim IRFZ44N aldım elımde 555 felanda ardı kondasatoler dırencler felan ardı bı bu alıncaktı aldım ve eve geldım hemen 15 dk dereyi kurdum trafoya bagladım sogutucu fan felan bagladım ve 1.5 saat te bi inverter yaptım her yolu denedım 220 alamadım 180-190 V kalıyo tasarruf ampulunu yakıyo ama hafıften arda bı pır pır yapıyo frekansı arttırdım bırazdaha yınede pır pır yapıyo arda sonuk felan yonuyo gecelanbasında felan denedım ama calısıyo 180v ıle tasaarruf ampulu yanıyo CANSIKINTISINA YAPTIM ELIMDE MAZEMELER VAR DIYE.BUDA VİDEO :http://www.youtube.com/watch?v=5JtSAtL2cCc&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=5JtSAtL2cCc&feature=youtu.be
    http://www. youtube.com/watch?v=5JtSAtL2cCc&feature=youtu.be
    AMA DERENİZİ BEKLİYORUM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurcan185 -- 31 Ocak 2014; 19:24:22 >

• yazık dondurma kutusu
  • Videoda tam kestiremedim ama trafonun hangi çıkışlarını kullandın? 0-24V olanları mı?
  • Konuya yabanci olduğum icin soruyorum, başlıktaki sey nedir sifirini almak istesek ne kadara mal olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Videoda tam kestiremedim ama trafonun hangi çıkışlarını kullandın? 0-24V olanları mı?

0-12V olanları kullandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

yazık dondurma kutusu

dediğim gibi can sıkıntısı ıcın elımdekı mazemelerle yaptım asıl ınvertere malısert abımın erecegı devre ıle yapıcam ısallah...ve 1-2 saatte yaptıgımı soledım super bısı beklemeyın :D :D :D

• kardes acıklama yapma canım ben anlıyorum seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omurcan185

quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Videoda tam kestiremedim ama trafonun hangi çıkışlarını kullandın? 0-24V olanları mı?

0-12V olanları kullandım

Alıntıları Göster
    Aynen yukarda yazdığım gibi.0-12V uçlar ile ancak ve en son bu voltajlar alınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ağustos 2018; 16:26:30 >
  • abi ciddi ve samimi söylüyorum arkadaştaki azim beni hayran bıraktı. yani şu sitede bende dahil birçok kişi kalkıp böyle bi ugraşa girişemez. işte diyorum hobi kavramının somut örnegi bu arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edi_büdü

abi ciddi ve samimi söylüyorum arkadaştaki azim beni hayran bıraktı. yani şu sitede bende dahil birçok kişi kalkıp böyle bi ugraşa girişemez. işte diyorum hobi kavramının somut örnegi bu arkadaş.
    AynenZaten bütün mesele bu cesarette,kendine güvende değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ağustos 2018; 16:27:18 >
  • disc servo motor. bugün bu motordan montajını yaptım. 1 hp civarı bişey di . 8000 dolarcık.

hocam bi inceleyin. sizin rüzgar türbini generator/motorlarının atası .

www.kollmorgen.com/en-us/products/motors/brush-dc/servo-disc/_literature/servodisc_catalog_en-us_2003.pdf/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 31 Ocak 2014; 22:12:10 >
  • Bu servo disk modelinin bir gelişmiş versiyonu da,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ağustos 2018; 16:28:16 >
  • Nereden nereye değilmi?,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ağustos 2018; 16:29:25 >
  • yarın deneylere dönüyorum

şu 600 watt smps e başlayacam Allah nasip kısmet ederse
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Ne oldu çabuk döndün... Açtığın konu başlığını yeni okudum.http://forum.donanimhaber.com/m_87129335/tm.htm Elektronikten soğudum falan filan diyorsun, 24 saat geçmedi, deneylere başlıyorsun...

Bir anımı da ben anlatayım...

Yaşım 17-18 Elektroniğe merak sardığım yıllar. Malzeme yok. Bilgi yok. Döküman yok. Anlatan yok.( Bir şey soruyorsun, öğrenmemen için cevap bile vermiyorlar.) İnternet, Bilgisayar hiç yok. ( devir makaralı teyp devirleri)

Yabancı yayınevlerinden Elektor, opperman, trac, Elo, lafayet dergi yayınlarını buldum, Ufak ufak bir şeyler yaptım, araya askerlik girdi 4-5 sene uğraştıktan sonra İş kurmam gerekti, evlilik, çocuklar falan derken elektronikle çok uzun yıllar ilgilenemedim.

Aradan 30 sene geçti...

Yaşım oldu 50, Elektroniğe geri döndüm. Ben diyorum ki... " Kanımıza işlemiş elektronik sevdası, yıllarda geçse unutulmuyor."

Sen yine iyisin 24 saatte deneylere başlıyorsun...

Herkese selam olsun, kalın sağlıcakla....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.