Şimdi Ara

mono faz,,, (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
2
Favori
4.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çıkış voltajı,doluluk oranı,frekans sayısı manuel ayar edilebilir,kalın inverter kaynak makinası soğutucuları,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ağustos 2018; 16:24:39 >
  • İç yapısını bilmem ama anlatış tarzın bile bana yetti
    Alet çok hoşuma gitti ama keşke verimi 80 üstüne çıkarılabilse. Çalışmalarının ve başarılarının devamını dilerim. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

İç yapısını bilmem ama anlatış tarzın bile bana yetti
    Alet çok hoşuma gitti ama keşke verimi 80 üstüne çıkarılabilse. Çalışmalarının ve başarılarının devamını dilerim. Kolay gelsin.
    Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ağustos 2018; 16:30:35 >
  • 2000VA'e kadar gücünde line-iteraktif model,,,,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ağustos 2018; 16:31:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Evet arkadaşlar,2000VA'e kadar gücünde line-iteraktif model(modifiye sinüs saç trafolu) UPS çıkışlarını hem regüle etmek,hemde sinüs şeklini tam sinüse çevirme çalışmalarım sürmekte.Bir konuyu netleştirdiğimden paylaşmak istedim.
    Bu konu;
    Normal yüklerde 180-190-200V gibi çıkış okuduğumuz UPS'ler çıkışını doğrultup filtreleyip SMPS devreleri ile regülasyona gittiğimizde UPS çıkış voltajı sapıtıyor.Yani smps yüklendiğinde UPS'de voltaja yükleniyor,voltaj 400-430VDC'leri görüyor.Geri besleme ile smps kıyıcı zayıflatıldığında UPS'de çıkışı zayıflatıyor.Çattık yani anlayacağınız.

İşte bu nedenle regülasyonu iptal ettim.Doğrultup bir miktar yük gördüğünde voltaj zaten yükseliyor.Haa unutmadan eğer çıkışlar doğrultma işlemi yapılmadan direk yüke verildiğinde voltaj yükselmiyor.Ama doğrultup,kond. ile filtrelediğimizde iş değişiyor.
    Vel hasıl,regüle'den vaz geçtim,nasıl olsa kıyıcı devrede doğrultma ve filtreleme yapacağım.Voltajı da kendisi bu sayede yükseltecek.Bize de sadece tam sinüs kıymak kalıyor.Sonuçlandırdığımda paylaşacağım inş.

Hocam şahsen ben inverterlerle uğraşmayı yaklaşık 6-7 ay oluyor.

Tam sinüs çalışmanızı inanın çok taktir ettim elinize sağlık verimde ufak sorunlarda olsa sonuçta yapılan tam sinüs inverter gerçektende taktire şayan bir çalışma olmuş.

Tabiki içindeki o 4 katlı yapıyı şimdiden merak eder oldum. acaba ne kullandınız nasıl yaptınız ??

Eğer çalışmalarınızı ilerletirseniz 2000 watt 3000 watt tam sinüs inverterleride yapacağınızı duyar gibi oluyorum.

Bildiğiniz üzere geçemlerde 12 volt 150 watt güçte 2x 50 volt dc gerilim üreten smps devresini yaptım ve sonuçları devrenin stabilitesi ve serinliği ve en önemlisi verimi beni o kadar şaşırttıki anlatamam.

SMPS EI-28 Nüve TRAFO bile 150 watt çıkılş gücü verebilmesi bence mükemmel bir hadise

yarın Allah nasip ederse bu smps in 3 adet EI-33 TRAFOLU versiyonu olan 600 watt smps devresini yapmayı düşünüyorum...

bakalım verim problemini çözerseniz artık devre şemasını isteğinize kalmış tabiki buradan paylaşırsınız diye umut ediyor çalışmalarınıza yakından takip ederek size kolay gelsin diyorum hocam...

• Teşekkür ederim Ömer bey,Allah razı olsun.
    Tam anlamıyla sonuçlandırdığımda devre çizimlerini elbette paylaşırım.Evet henüz verimde % 70lerde kaldım.Filtre çok önemli olmazsa zaten sinüs bozuluyor.Ya verim ya sinüs şekli tercih edilecek gibi.
    Bu gün 3 faz modul IGBT'nin bir kolu kısa devre olduğundan ortalık toz duman oldu.1,5 mm.lik kablo resmen boydan boya eridi.Kıyıcı katı çalışıyordum ki bu olay vuku buldu.15A köprü diyot kömür olmuş.Hep arada sigorta ile çalışırdım,bu sefer üşendiğimden sigortayı atlamıştım.Atlamak iş değilmiş.

Arkadaşlar,biliyorum ki çoğu arkadaşımızın PC destekçisi UPS çıkışını yeniden dizayn ile tam sinüs çıkışlı yapmak isteği var.Tabi olursa gerçekten şahane olur.Oluyor da.Yani prototip çalışmada sonuç aldım.Asıl uygulamaya geçtiğimde modül IGBT'nin su koyvermesi çalışmamı alt üst etti.Önemli değil bende modül çok ama yeni siparişlerim 2SK2917'leri bekleyeceğim.

Daha önemli bir tespitimi paylaşmak isterim.Güç kaybı,UPS'lerde verim konusuna bu paylaşımımın büyük ışık tutacağına inanıyorum.
    Dostlar;UPS çıkışı ölçümde 187-190VAC iken aynı çıkışı doğrultup filtreleyip doğru akım olarak ölçtüğümüzde 325-330 VDC ölçülüyor.Bunu defalarca test ettim,sonuç hep aynı.Bildiğiniz gibi 220VAC doğrultup filtrelendiğinde 310 VDC okuruz.İşte bu fark yani UPS çıkışındaki(şebeke yokken aküden çalışırken)190 VAC sinüs şeklinden,kısa ve sık alternas vermesi sebebiyle 330VDC okuyoruz.İşte UPS bu bozuk sinüs şeklini doğrultup değerlendirdiğinden bizim 190 VAC okumamıza binaen kendisi iç devresinde daha yüksek algılayıp bu voltajlarda tutuyor
    İşte bu fark bizim için avantaj olabilir,olur yani.Zaten UPS çıkışını yeni ek bir devre ile tam sinüs kıyma derdine bu yüzden düştüm,yapmak istedim.Hem net voltaj,hem düzgün sinüs şekli hemde verim artışı bariz görülür kanısındayım.
    Nasıl verim artışı diyenler olacaktır.Sinüs şeklini düzelterek voltajında düzenlendiğini söylersem mesele anlaşılacaktır.
    Sonuç aldıkça paylaşacağım inş.Mevla görelim neyler,,,neylerse güzel eyler.

• quote:

Teşekkür ederim Ömer bey,Allah razı olsun.
    Tam anlamıyla sonuçlandırdığımda devre çizimlerini elbette paylaşırım.Evet henüz verimde % 70lerde kaldım.Filtre çok önemli olmazsa zaten sinüs bozuluyor.Ya verim ya sinüs şekli tercih edilecek gibi.
    Bu gün 3 faz modul IGBT'nin bir kolu kısa devre olduğundan ortalık toz duman oldu.1,5 mm.lik kablo resmen boydan boya eridi.Kıyıcı katı çalışıyordum ki bu olay vuku buldu.15A köprü diyot kömür olmuş.Hep arada sigorta ile çalışırdım,bu sefer üşendiğimden sigortayı atlamıştım.Atlamak iş değilmiş.

Arkadaşlar,biliyorum ki çoğu arkadaşımızın PC destekçisi UPS çıkışını yeniden dizayn ile tam sinüs çıkışlı yapmak isteği var.Tabi olursa gerçekten şahane olur.Oluyor da.Yani prototip çalışmada sonuç aldım.Asıl uygulamaya geçtiğimde modül IGBT'nin su koyvermesi çalışmamı alt üst etti.Önemli değil bende modül çok ama yeni siparişlerim 2SK2917'leri bekleyeceğim.

Daha önemli bir tespitimi paylaşmak isterim.Güç kaybı,UPS'lerde verim konusuna bu paylaşımımın büyük ışık tutacağına inanıyorum.
    Dostlar;UPS çıkışı ölçümde 187-190VAC iken aynı çıkışı doğrultup filtreleyip doğru akım olarak ölçtüğümüzde 325-330 VDC ölçülüyor.Bunu defalarca test ettim,sonuç hep aynı.Bildiğiniz gibi 220VAC doğrultup filtrelendiğinde 310 VDC okuruz.İşte bu fark yani UPS çıkışındaki(şebeke yokken aküden çalışırken)190 VAC sinüs şeklinden,kısa ve sık alternas vermesi sebebiyle 330VDC okuyoruz.İşte UPS bu bozuk sinüs şeklini doğrultup değerlendirdiğinden bizim 190 VAC okumamıza binaen kendisi iç devresinde daha yüksek algılayıp bu voltajlarda tutuyor
    İşte bu fark bizim için avantaj olabilir,olur yani.Zaten UPS çıkışını yeni ek bir devre ile tam sinüs kıyma derdine bu yüzden düştüm,yapmak istedim.Hem net voltaj,hem düzgün sinüs şekli hemde verim artışı bariz görülür kanısındayım.
    Nasıl verim artışı diyenler olacaktır.Sinüs şeklini düzelterek voltajında düzenlendiğini söylersem mesele anlaşılacaktır.

hocam IGBT nin patlamasına üzüldüm hocam bende 5 adet IGBT var 3 kv online ups ten çıkma en azından bu IGBT leri ve Nüveleri kullanarak Tam sinüs bir inverter yapılamazmı ??

resimlerini buradan paylaşırım inş

• Kıyıcı katı için 4 adet IGBT yeterli.H köprü yapılacak yani.
  • Yakında malzemeden yer kalmayacak.
    Bu gün yine malzemeye kondum.Baktım on line tam sinüs 3Kw. bir UPS yerlerde sürünüyor.Kapağı yok,üzerine bir iki malzeme düşmüş olmalı,kartın birazı çatlamış.5 tl. verdim,hemen arabaya attım.Evde sıcak su ile güzelce yıkadım
    Fanları gerçekten şahaneymiş,,IGBT'ler diyotlar full sağlam,,,belli ki aküsü bitince atmışlar
    Yazık yaa,ahh birde kırılmadan yetişseydim,,,tadından yenmiyecekti,,neyse malzeme de lâzım değilmi?
    mono faz,,,

• quote:

Yakında malzemeden yer kalmayacak.
    Bu gün yine malzemeye kondum.Baktım on line tam sinüs 3Kw. bir UPS yerlerde sürünüyor.Kapağı yok,üzerine bir iki malzeme düşmüş olmalı,kartın birazı çatlamış.5 tl. verdim,hemen arabaya attım.Evde sıcak su ile güzelce yıkadım
    Fanları gerçekten şahaneymiş,,IGBT'ler diyotlar full sağlam,,,belli ki aküsü bitince atmışlar
    Yazık yaa,ahh birde kırılmadan yetişseydim,,,tadından yenmiyecekti,,neyse malzeme de lâzım değilmi?
    mono faz,,,

Malisert hocam işten çıktım boşum elektronik atölyemde kayda değer bişeyler yapma arayışına girdim ister istemez ne yaptınız tam sinüs inverter çalışmalarınızı ??

Ara verdim demeyin yine

Elimde 3 kva İNFORM marka UPS ten çıkma 5 adet IGBT 3 Adet ETD 65 Nüve bir sürü mosfet vs var ama devrenin kalbini oluşturan Devre ŞEMASI malesef yok...

Sizi ve çalışmalarınızı merak ettik lütfen dönün DH forumuna

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    hayırdır ne oldu neden işden ayrıldınz acaba ? Ali abi o kartı bence hayata döndürür :) muhtemelen yeni seri olan kgk onlarda 6 tane akü kullanmışlar benim eski seri de ise 8 tane birde bu akü sayısını neye göre belirliyorlar ?

benim eski nesil güç kaynagımda 3kva de 8 adet akü var yeni nesilde 6 adet, 6kva ise 20 adet 10 kva da ise 20 adet ve 9A akü var ve ben anlamış değilim neye göre belirliyorlar akü sayısını ?
  • Iş konusunda üzüldüm Ömer bey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ağustos 2018; 16:33:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömer bey,tam sinüs konusunda,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ağustos 2018; 16:34:2 >
  • quote:

Ömer bey,tam sinüs konusunda çok olumlu bir gelişme daha kayıt ettim.Bunu sizinde yapmanız için elimden ne geliyorsa yapacağım.Gerçek,hakiki tam sinüs çıkışlı.Öyle ki,elinde osilpskop olan dostlara da gönderip test ettirme şartı ile.
    Yalnız bir ay sabır...Yeni entegre siparişlerimin gelmesini bekleyeceğiz.Haa şimdilik 12-310VDC uygun güçte bir konverter devresi yapmaya çalışın.Ör;1000Watt-2000watt gibi..

hocam iş konusunu kısaca izah edeyim ben medikal sektörde yaklaşık 2 seneye yakın çalıştım işten çıkarılmamın nedeni tamamen iş yeriyle alakalı bir durumdu. Bizim firma hastane ihalelerini alarak iş yapan bir firma bizim istanbul anadolu yakasında almamız gereken ihaleleri alamadığımızdan dolayı bu yakadaki eleman fazlalığından bizim işimize son verildi. Çalışma ortamım ve iş arkadaşlarım hepsi çok iyi insanlardı bu firmayla taa 2008 yılında staj üzerine tanışmıştım ama uzun sürmedi.

Ben artık özelde çalışılmayacağı kanaatine vardım.

Konuya dönecek olursak hocam son mesajınızda 12 volt 310 volt dc uygun güçte bir konverter devresini nerden bulup yapacağım inanın ağır verimsiz sac trafolarla uğraşmak dahi istemiyorum en temizi ferrit nüve trafo ve smps tekniği

Son yaptığım 12 volt dc 2x50 volt dc 150 watt EI 28 trafolu SMPS güç kaynağının o küçük trafonun boyundan büyük işler yaptığını gördükten sonra artık bundan sonra smps lerle uğraşacağım dedim kendi kendime

hocam varsa elinizde güzel smps trafolu bir 1000 2000 watt civarı smps inverter PM atabilirseniz çok sevinirim.

Hayırlı akşamlar iyi çalışmalar hocam !!!

• Anladım,inş. yakın zamanda bir iş bulursunuz,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ağustos 2018; 16:34:52 >
  • IR2110,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ağustos 2018; 16:35:27 >
  • quote:

Anladım,inş. yakın zamanda bir iş bulursunuz,ya nasip...
    Daha önceden bu deyreyi paylaştığımı hatırlıyorum.Şimdi mosfetler değişti,2 şerli IRF1405 olabilir.Hatda IRFB3708 de olabilir.Trafo sarma hesabıında ise,,hesaptan önce devrenin net frekansı,elimizdeki malzeme durumu vb. göz önüne almak gerekir.Ör;elimizde 0,80 mm. çaplı tel varsa 5x4 yada 5 spir primerin bir kolunu sarmak gibi.Ben kesinlikle en az 2 ferrit trafo parelel süreceğim.Gözüme kestirirsem 4 adetde olabilir.
    Tavsiyem,önce devreyi yapın,frekansı kaç oldu net ölçün,hatda osi.de dalgayı görelim,sonra buna uygun trafo.
    Tabi bu devreyi paylaşmamda bir sakınca yok benim için.Tam sinüs devre katını özelden gönderirim.

Not=IR2110 mosfet driver'in datasheet'ini indirip diğer pin uçlarını da uygun olarak bağlantı yapmanızı tavsiye ederim.Malûm ISIS bütün pin uçlarını göstermez.

mono faz,,,

Hocam bu çizim devrenin kalbinimi oluşturuyor ??

Hocam birde TL 494 entegresinin çok daha olduğu söyleniyor ne kadar doğru acaba ??

Ben elimdeki ETD 65 nüvelerden kaç tane kullanıp 1000 - 2000 watt arası tam sinüs bir inverter yapabilirim ??

Dediğim gibi bizimki sadece hobi amaçlı ve sadece eğer verim alabilirsek kendimiz kullanacağız piyasaya sürecek halim yok valla :)

Bu paylaştığınız şema devrenin kalbinimi oluşturuyor tam sinüs katını PM olarak göndereceksiniz değilmi hocam ?

çok soru sordum k. bakmayın hocam

Hayırlı geceler !!!

• vaaay . devreye bak
  • Evet kalbi sayılır ama 2. Kalbi. Birde TL494'u sevmeyi tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Teşekkür ederim Ömer bey,Allah razı olsun.

UPS çıkışı(modifiye sinüs,trafolu) voltajını dimmer,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 7 Ağustos 2018; 16:37:16 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.