Şimdi Ara

Monster ABRA | 5.1x | 4.1x | Kullanıcıları Kulübü (Gtx 960m) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.365
Cevap
15
Favori
50.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mmattafixx

seste sıkıntı yok al diyorsunuz yani??

bu arada a5 v5 sizin model değil mi?? ben öyle olduğunu varsayarak sordum size çünkü...

aynen öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhny

Cihaza ssd mi takmak daha mantıklı yoksa m2sata mı? Performans olarak değerlendirilirse daha iyi olur hız konusunda hangisi daha verimli oluyor? Samsung 850 evo takacağım ya ssd yada m2sata ürününü..

M.2 SSD daha performanslı karşılaştırma videoları var. Hemde daha az yer ve hafiflik özelliği var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Marko Ramius

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Marko Ramius

quote:

Cihaza ssd mi takmak daha mantıklı yoksa m2sata mı? Performans olarak değerlendirilirse daha iyi olur hız konusunda hangisi daha verimli oluyor? Samsung 850 evo takacağım ya ssd yada m2sata ürününü..

performans açısından pek bir fark yok. m2 sata kullanırsanız hdd'nizi de aynı anda kullanabilirsiniz.

M2sata kullanırsam hdd takılı oluyor fakat ssd alırsan hdd'yi söküp dvd yerine takmam gerekiyor bu seferde dvd sürücüsünü kullanamam.. Performans olarak fark yok demişsiniz peki ya sorun çıkarma açısından bakarsak durum ne olur? Hangisi uzun yıllar bizi sırtında taşır.. Üzerine sistem kuracağım çünkü ona göre.

ssd'lerin belirli yazma ömürleri var. üreticinin belirttiği ömrü doldurana kadar sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum. samsung 850 evo ya da crucial mx100-mx200 gibi ssd'lerin en az 3-4 yıl sıkıntı çıkaracağını sanmam.

Samsung 5 yıl garanti veriyor sanırım.. Eğer kafamda belli taşlar yerine oturursa samsung 850 evo'nun m2sata serisini almayı düşünüyorum abra a5 v5.1 cihaza.

garanti de onemli tabii. cihaz bozuldugunda veri kaybi yasasaniz da yenisini alabilirsiniz firmadan. ben de 850 evo dusunuyorum, ozellikleri iyi gorunuyor.

• Hocam size danışmak istiyorum. Şimdi üniversitede kullanmak in laptop alıcam dedim 2000 liraya ama oyunda oynamak istiyorum neyse monsterın gtx 860m li abrasımı gördüm 2599 Tl bunu alıyım 2000 vermişken dedim. Sonra yine abra v5.1 igördğm 960m i vermişken 300 daha verip yenisini alıyım diye karar kıldım neyse üstünden biraz geçti bir iki arkadaş 960m i napacaksın almışken 970mlisini al 960m li olankasar oyunda falan dedi şimdi baktım tulpar serisi var t5 970m li lakin aralarında tam 1000 tl fark var abra a5 ile böyle aman 100 aman 200 diye diye zaten 2000 den 3000 oldu şimdi 3800 lira denklemeye çalışsam laptopa vermeye kıyamam bindiğim araba lada samara zaten :D bilemedim bi akıl verin lütfen birde kullanan arkadaşlardan daha çok video bekliyorum lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadEagle06 -- 30 Mart 2015; 2:45:03 >
  • Selamın Aleyküm Sn. Dostlar

Yaş 36 evliyim iki çocuğum var. Karabük te yaşıyorum ve Karabük Üniversitesinde Raylı Sistemler Mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. 1.sınıf dersleri içinde Autocad ve SolidWorks var. İlerleyen sınıflarda ise Catia başta olmak üzere bir dolu teknik dersim var. Malum ev geçindirip ayrıca okumak zor. Bu sebeple elimdeki bütçe ile laptop un en iyisini almaya çalışıyorum. Bu sebeple sizlerden akıl almak istedim.
    Bilgisayar satan çeşitli mağazaları dolaştım. Karabükte Teknosa Bimeks Vatan Bilgisayar ile yerli bilgisayar satıcıları mevcut. Buralarda yaptığım araştırma sonucu şunları öğrendim.
    1- Bilgisayarcılarda (mağazalar dahil) İntel İ7-4210U ve İ7-4510U patlaması var. Üreticilerde bu işe çanak tutuyor. Çünkü bu işlemci ucuz sanıyorum. 1-2 özellik kasa rengi şekli değiştirip aynı marka 5-10 çeşit laptop üretiyorlar. Fiyatlarıda ilginç. Aynı işlemci ve konfigürasyon ile 1500-2500 arası fiyatlar var. 1 haftadır bilgisayar almaya çalışıyorum ama en sonunda Monster ve Msi arasında kaldım fakat Msi nin anakartlarını ve verdiği destek aklıma geldikçe bu kadar para buna verilirmi dedim kendi kendime.

Arkadaşlar dediğim gibi teknik bir sürü program ile içli dışlı olacağım. Belki hepsini aynı anda kullanmayacağım ama ben Monster Abra serisi düşünüyorum. Ne dersiniz. Diğer serilerinin ve iş istasyonlarının fiyatlarını veremiyorum. Çünkü Ayda 1080Tl ye çalışıyorum ve alım gücüm sıka sıka 3000TL civarı. Dell makinaları severim ama onunda bu kategori makineleri pahalı. Bana 3000 tl civarında ve monsterde olmazsa olmazları söylemenizi rica ediyorum. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
    İsmail Fatih ALKAN

• quote:

Orijinalden alıntı: MadEagle06

Hocam size danışmak istiyorum. Şimdi üniversitede kullanmak in laptop alıcam dedim 2000 liraya ama oyunda oynamak istiyorum neyse monsterın gtx 860m li abrasımı gördüm 2599 Tl bunu alıyım 2000 vermişken dedim. Sonra yine abra v5.1 igördğm 960m i vermişken 300 daha verip yenisini alıyım diye karar kıldım neyse üstünden biraz geçti bir iki arkadaş 960m i napacaksın almışken 970mlisini al 960m li olankasar oyunda falan dedi şimdi baktım tulpar serisi var t5 970m li lakin aralarında tam 1000 tl fark var abra a5 ile böyle aman 100 aman 200 diye diye zaten 2000 den 3000 oldu şimdi 3800 lira denklemeye çalışsam laptopa vermeye kıyamam bindiğim araba lada samara zaten :D bilemedim bi akıl verin lütfen birde kullanan arkadaşlardan daha çok video bekliyorum lütfen

Benimle aynısınız 860 dan başladım 970 e çıktım :) Almışken iyisini alayım dedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: atlatma

Selamın Aleyküm Sn. Dostlar

Yaş 36 evliyim iki çocuğum var. Karabük te yaşıyorum ve Karabük Üniversitesinde Raylı Sistemler Mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. 1.sınıf dersleri içinde Autocad ve SolidWorks var. İlerleyen sınıflarda ise Catia başta olmak üzere bir dolu teknik dersim var. Malum ev geçindirip ayrıca okumak zor. Bu sebeple elimdeki bütçe ile laptop un en iyisini almaya çalışıyorum. Bu sebeple sizlerden akıl almak istedim.
    Bilgisayar satan çeşitli mağazaları dolaştım. Karabükte Teknosa Bimeks Vatan Bilgisayar ile yerli bilgisayar satıcıları mevcut. Buralarda yaptığım araştırma sonucu şunları öğrendim.
    1- Bilgisayarcılarda (mağazalar dahil) İntel İ7-4210U ve İ7-4510U patlaması var. Üreticilerde bu işe çanak tutuyor. Çünkü bu işlemci ucuz sanıyorum. 1-2 özellik kasa rengi şekli değiştirip aynı marka 5-10 çeşit laptop üretiyorlar. Fiyatlarıda ilginç. Aynı işlemci ve konfigürasyon ile 1500-2500 arası fiyatlar var. 1 haftadır bilgisayar almaya çalışıyorum ama en sonunda Monster ve Msi arasında kaldım fakat Msi nin anakartlarını ve verdiği destek aklıma geldikçe bu kadar para buna verilirmi dedim kendi kendime.

Arkadaşlar dediğim gibi teknik bir sürü program ile içli dışlı olacağım. Belki hepsini aynı anda kullanmayacağım ama ben Monster Abra serisi düşünüyorum. Ne dersiniz. Diğer serilerinin ve iş istasyonlarının fiyatlarını veremiyorum. Çünkü Ayda 1080Tl ye çalışıyorum ve alım gücüm sıka sıka 3000TL civarı. Dell makinaları severim ama onunda bu kategori makineleri pahalı. Bana 3000 tl civarında ve monsterde olmazsa olmazları söylemenizi rica ediyorum. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
    İsmail Fatih ALKAN

Abra v5 işinizi görür birde RAM taktırırsınız boş slota tamamdır :) Bende o programları kullanmaya başlıyacam :)

• naughty.gif kullanıcısına yanıt
    Git gide komik olsu yani haziran gibi alıcam 3000 tl veririm de işte üstünü verebilirsem zaten 970 alırım ama 970 ede biraz eklesen ufak bi araba alırsın gerçekten bilemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mmattafixx

bi arkadaş v4.1 modelini almıştı... a5 v4.1

ben o modelin ses kalitesini çok merak ediyorum... acaba bi kullanıcı olarak ses performansını yorumlayabilir mi??

subwoofer var sonuçta yeterli kaliteyi sağlıyor mu ki??

Yeterli kalitesi sağlar mı bilmem ama mağazada diğer modelle (v5) ile karşılaştırdım aynı videoyu baya bir ses değişik ve seviye farkı var. Subwoofer altta olduğu için ses alta daha çok gidiyor. Masa olduğu için de altta, ses ortama dağılıyor. Sesi öne vermiyor diye düşük ses şiddeti sunacak diye düşünmeyin diğer modele göre çok daha fazla sesi var. Kalite olarak; mağaza uğultusunda v4'ün v5'e göre daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tekil olarak düşünmek gerekirse, ben memnunum. Özellikle masa gibi bir yerin üzerinde sesi çok iyi ortama veriyor. Ek olarak masa üzerinde sesi dağıtıyor diye sol ve sağ sesleri iyi veremediğini düşünmeyin. Onun testini de yaptım sağ ve sola verilen sesler belirgin bir şekilde algılanıyor.
    Başka sorunuz olursa seve seve cevaplarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MadEagle06

Git gide komik olsu yani haziran gibi alıcam 3000 tl veririm de işte üstünü verebilirsem zaten 970 alırım ama 970 ede biraz eklesen ufak bi araba alırsın gerçekten bilemiyorum

960m modellerini düşünebilirsiniz o zaman :)

• sarikaya.talha kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevap için... gayet detaylı bir şekilde anlatmışsınız...

demek ki subwoofer işini yeterince yapıyor... ahh şu makinanın tipi de bu kadar çılgın olmayaydı ne iyi olurdu... aklım v5 ten, gönlüm v4 ten yana...
    Bende v4 ile v5 e bakınıyorumda v4 deki cerceve fazla kalın diye kararsız kaldım ses pek önemli değil çünkü kulaklık olacak zaten

• Arkadaşlar msi ge60 gtx 950m ile monster abra gtx 960m arasında kaldım kasa soğutması performans farkı varmıdır fiyatları birbirine yakın

• berkaydj kullanıcısına yanıt
    Bende dediğin modele baktım karar veremedim ya monster fanı övüyo yada msı fani msı ı övüyo

• 960m ve 860m, her ikisini de kullanmış ve kıyaslayabilecek var mı ? Birçok kıyaslama sitesinde çok büyük fark olmadığını gördüm ama arada yaklaşık 300 tl civarı fark var. Eğer ikisi arasında fazla fark olmayacaksa 300 lirayı SSD'ye vermeyi düşünüyorum.
  • evet performans olarak pek bi fark yok ama ben yeni nesil olmasından dolayı 960m in soğutmasının belki daha iyi olabileceğini düşünüyorum... ama ne kadar etkiler tabii soru işareti...

bu fiyat farkının neden kaynaklandığını düşündüğümde böyle bişey geliyor aklıma...
  • Doğrudur tipi çılgın ve çerçevesi de kalın. Ben de bu konuda çekingen davranmıştım. Eğer almayacaksanız bu modeli ya sebebi çerçevesi, çılgın görünüşü veya fiyatı olur.Bunun yanı sıra iyi olan özellikleri de var. Size kalmış bir durum. İsterseniz + özelliklerini sayabilirim kısaca. Ama özellikleri bilseniz de benim tavsiyem mutlaka mağazaya gidip görün görebiliyorsanız.
    Ankaradayım malesef hocam mağazaya bakamam 950m li msilere baktım 3000 tl onlarda 960m li abra a5 v5 birde v4 var işste vkafanı karıltıran artıkarı neler eksileri beler bunun

• Msi ile karşılaştıramam ama diğer ikisini karşılaştırabilirim.

Öncelikle en temel farkları kasaları. Diğer çoğu özelliğin farklı olmasının nedeni bu. Üreticileri farklı olan bu kasalardan v5'inki clevo, v4'ünkü quanta. Quanta firma olarak apple'a kasa üreten firma. Aynı zamanda exper'e de üretmiştir kendisi son zamanlarda.
    Kasada bildiğiniz gibi v4'te subwoofer var diğerinde yok. Quanta olanın klavye ve etrafı (klavye olan kasa yüzeyinin çoğu-resimlerde gri olan yer) alüminyum alaşımı. Ek olarak kasanın ön tarafındaki 2 çıkış havalandırmadır.
    Bu iki özelliği ve kasa kalınlığı soğutmayı daha iyi yapmasını sağlıyor. Benim bunu almamın en büyük nedeni de bu.
    Kasa kalınlığı hem - hem + özellik. 2,4mm lik bir fark var. v4'ün kasa ağırlığı 2,9 ; v5'in 2,5 kg (v4'ün batarya ağırlığı ve büyüklüğü daha fazla olduğu için onun da etkisi var).
    v4'ün dvd gibi herhangi bir sürücüsü yok v5'de olmasına rağmen. v4'ün ekran çerçeve kalınlığı daha fazla alt kasa şeklinden dolayı.
    v4'te 3 tane 3,0 usb 1 tane 2,0 usb varken v5'te 4 tane 3,0 usb var.
    v4'ün kasa şekli kimine göre estetik kimine göre uzaydan gelmiş gibi kimine göreyse oyuncak gibi (Arka ve touchpad etrafı ışıklar bu görüşlerin çoğunun nedeni).
    Kasa içi farklı olmasından dolayı v4'te 2 tane mSATA ssd slotu varken v5'te 1 tane m2SATA ssd slotu var(farkları boyutları ve "bazı" modellerde fiyatları).
    v4'te 4 gb ekran kartı seçeneği var(100 tl farkla olmayan seçeneğine göre). v5'te 2 gb. Benzerleri saymadım ama şunu belirtmek isterim ikisinde de ips ekran seçeneği var.
    Kameradaki farkı test etmedim işime yaramadığı için. Ama v4 modelinde tatminkar. Kablosuz ağ v5'te Intel® Dual Band Wireless-AC 3160 802.11ac, Dual Band iken v4'te Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n/b/g. bunun da farkını bilmiyorum.
    Raid desteği v4'te 2 slot ssd olduğu için var v5'te yok.
    Parmak izi okuyucu v4'te yok v5'te var. v4'te 8 hücreli tümleşik batarya varken v5'te 6 hücreli çıkabilen batarya var.
    Ek olarak v4'te kapatma/açma tuşunun ve ışıkları (kırmızı) açma tuşunun arasında 4 kısayol tuşu var.
    Kırmızı ışığı açınca onların da ışığı açılıyor. Touchpad'lerinin şekli ve yapısı değişik (görmeden anlaşılmaz).
    Bildirim ışıkları v4'te sol yan tarafta, üstte değil; v5'te önde.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka soru olursa çekinmeden sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarikaya.talha -- 31 Mart 2015; 0:34:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sarikaya.talha

Msi ile karşılaştıramam ama diğer ikisini karşılaştırabilirim.

Öncelikle en temel farkları kasaları. Diğer çoğu özelliğin farklı olmasının nedeni bu. Üreticileri farklı olan bu kasalardan v5'inki clevo, v4'ünkü quanta. Quanta firma olarak apple'a kasa üreten firma. Aynı zamanda exper'e de üretmiştir kendisi son zamanlarda.
    Kasada bildiğiniz gibi v4'te subwoofer var diğerinde yok. Quanta olanın klavye ve etrafı (klavye olan kasa yüzeyinin çoğu-resimlerde gri olan yer) alüminyum alaşımı. Ek olarak kasanın ön tarafındaki 2 çıkış havalandırmadır.
    Bu iki özelliği ve kasa kalınlığı soğutmayı daha iyi yapmasını sağlıyor. Benim bunu almamın en büyük nedeni de bu.
    Kasa kalınlığı hem - hem + özellik. 2,4mm lik bir fark var. v4'ün kasa ağırlığı 2,9 ; v5'in 2,5 kg (v4'ün batarya ağırlığı ve büyüklüğü daha fazla olduğu için onun da etkisi var).
    v4'ün dvd gibi herhangi bir sürücüsü yok v5'de olmasına rağmen. v4'ün ekran çerçeve kalınlığı daha fazla alt kasa şeklinden dolayı.
    v4'te 3 tane 3,0 usb 1 tane 2,0 usb varken v5'te 4 tane 3,0 usb var.
    v4'ün kasa şekli kimine göre estetik kimine göre uzaydan gelmiş gibi kimine göreyse oyuncak gibi (Arka ve touchpad etrafı ışıklar bu görüşlerin çoğunun nedeni).
    Kasa içi farklı olmasından dolayı v4'te 2 tane mSATA ssd slotu varken v5'te 1 tane m2SATA ssd slotu var(farkları boyutları ve "bazı" modellerde fiyatları).
    v4'te 4 gb ekran kartı seçeneği var(100 tl farkla olmayan seçeneğine göre). v5'te 2 gb. Benzerleri saymadım ama şunu belirtmek isterim ikisinde de ips ekran seçeneği var.
    Kameradaki farkı test etmedim işime yaramadığı için. Ama v4 modelinde tatminkar. Kablosuz ağ v5'te Intel® Dual Band Wireless-AC 3160 802.11ac, Dual Band iken v4'te Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n/b/g. bunun da farkını bilmiyorum.
    Raid desteği v4'te 2 slot ssd olduğu için var v5'te yok.
    Parmak izi okuyucu v4'te yok v5'te var. v4'te 8 hücreli tümleşik batarya varken v5'te 6 hücreli çıkabilen batarya var.
    Ek olarak v4'te kapatma/açma tuşunun ve ışıkları (kırmızı) açma tuşunun arasında 4 kısayol tuşu var.
    Kırmızı ışığı açınca onların da ışığı açılıyor. Touchpad'lerinin şekli ve yapısı değişik (görmeden anlaşılmaz).
    Bildirim ışıkları v4'te sol yan tarafta, üstte değil; v5'te önde.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka soru olursa çekinmeden sorun.

Hocam 1-2 foto paylaşabilirmisiniz. Güç adaptoru kaç watt sizinki 4gb ekran kartlı modelimi

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.