Şimdi Ara

MONSTER Abra A7 V6.5 Işık Sızması Problemi ve Teknik Servis Cevabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
15.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun araştırmalarım sonucu, bir süredir incelemekte olduğum Monster Abra A7 V6.5 modelini geçtiğimiz cuma günü Kadıköy Monster satış mağazasından satın aldım. Modele ek olarak; +115 lira farkla rami 2666 Mhz olarak değiştirdim ve satış temsilcisi arkadaşın şiddetli tavsiyelerini dikkate alarak +233 lira daha ödeyerek ekranı IPS yaptırdım. Hafta sonu cihaza işletim sistemi kurdum ve oyun vs. denemelerimi yaptım; cihaz hız, oyun performansı vb. konularda beklediğim düzeydeydi ama ekranın siyah olduğu zamanlarda özellikle sağ alt ve sol alttan yansıyan ışıklar (altta fotoğraflar mevcut) dikkatimi çekti. Biraz araştırma sonucu bunun "Işık Sızması" (Backlight Bleeding) olarak isimlendirilen bir problem olduğunu öğrendim. Dün öğle vakti bilgisayarı almış olduğum Kadıköy mağazasını aradım ve teknik servise bağlandım. Durumu kendilerine izah ettim.

Verilen cevap şöyle oldu; "Bu problem IPS ekranların tamamında oluyor, biz panellerimizi LG ve Samgung'tan temin ediyoruz, onlar da garanti veremiyorlar. Olmamasını istiyorsanız TN panel tercih edecektiniz."

Açıkçası telefondaki arkadaşa "ben zaten TN panel tercih edecektim; sizlerin ısrarı sonucu, üstelik 233 lira da fark ödeyerek IPS ekranı tercih ettim" demek ve polemik yaşamak istemedim. Teşekkür ederek telefonu kapattım.

Forumdaki arkadaşlar ısrarla MSI tavsiyesinden bulunurken benim Monster tercih etmemde özellikle forumdaki araştırmalarım sonucu okuduğum "çok ilgililer, müşteri odaklı çalışıyorlar, satış sonrası ihtiyaç durumunda sıkıntı yaşamazsınız" vb. mahiyetteki yorumlar çok etkili olmuştu lakin henüz 1 hafta dahi olmamışken, yaşamış olduğum bu sıkıntıda konunun direkt kestirip atılması açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı.

Durumla ilgili ne yapabileceğim/ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F4NT4STIC -- 8 Kasım 2016; 15:16:59 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Giriş

MONSTER Abra A7 V6.5 kullanıcıları, laptop ekranlarında ışık sızması sorunu yaşayabilmektedirler. Bu sorun, ekranın kenarlarında veya köşelerinde, genellikle koyu renkli arka planlarda görülen istenmeyen ışık sızıntıları olarak kendini gösterir.

Nedenleri

Laptop ışık sızmasının çeşitli nedenleri olabilir, bunlar arasında şunlar yer almaktadır:

• Ekran çerçevesi ve panel arasındaki boşluklar
    • Panelin düzgün şekilde takılmaması
    • Ekranın arızalı olması

Teknik Servis Cevabı

MONSTER teknik servisi, Abra A7 V6.5'te yaşanan ışık sızması sorununu çözmek için şu adımları önermektedir:

• Cihazınızı yeniden başlatın: Bazı durumlarda, ciha?ı yeniden başlatmak ışık sızmasını geçici olarak çözebilir.
    • Ekran sürücülerini güncelleyin: Güncel olmayan ekran sürücüleri ışık sızmasına neden olabilir. Sürücülerinizi üreticinin web sitesinden güncelleyin.
    • Ekran parlaklığını ayarlayın: Ekran parlaklığını düşürmek veya yükseltmek ışık sızmasının fark edilmesini azaltabilir.
    • Cihazınızı teknik servise götürün: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, cihazınızı yetkili bir MONSTER teknik servisine götürmeniz gerekebilir.

Önemli Notlar

• Işık sızması, tüm MONSTER Abra A7 V6.5 cihazlarında yaygın bir sorun değildir.
    • Bazı durumlarda, ışık sızması kabul edilebilir seviyelerde olabilir ve cihazınızın performansını etkilemeyebilir.
    • Cihazınızı kendi başınıza tamir etmeye çalışmayın, çünkü bu garantiyi geçersiz kılabilir veya daha ciddi sorunlara yol açabilir.

Işık sızması sorunu yaşıyorsanız, yukarıdaki adımları uygulayarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, cihazınızı teknik servise götürmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Daha önce abra ve yeni tulper t5 t7 modellerini alan arkadaşlar böyle bir sorunun olduğunu söylemişlerdi hatta sizin attığınız resimlerdeki gibi paylaşım yapmışlardı görmediniz herhalde çünkü bilerek alınabilecek bir şey değil bu. Eğer böyle kullanmaya razı değilseniz iade etmenizi tavsiye ederim çünkü ben böyle bir ekran kullanmazdım özellikle akşam vakti bilgisayar kullanmayı seven birisi olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QarekTyphon

Daha önce abra ve yeni tulper t5 t7 modellerini alan arkadaşlar böyle bir sorunun olduğunu söylemişlerdi hatta sizin attığınız resimlerdeki gibi paylaşım yapmışlardı görmediniz herhalde çünkü bilerek alınabilecek bir şey değil bu. Eğer böyle kullanmaya razı değilseniz iade etmenizi tavsiye ederim çünkü ben böyle bir ekran kullanmazdım özellikle akşam vakti bilgisayar kullanmayı seven birisi olarak.

Yanıtınız için teşekkürler. Belirttiğiniz gibi; Monster'da buna benzer bir sorun paylaşan herhangi bir arkadaşa denk gelmedim, sanırım benim talihsizliğim. İade edeyim desem de ips panellerde bu sorun hep var diyorlar, yani söylediklerine göre aynı şeyle tekrar karşılaşmayacağımın garantisi de yok. Ne yapsam bilemedim..
  • dostum merhabalar. bende tulpar t5 v8.1 var. hatta ışık sızması konusunu açanda bendim. Maalesef ışık sızması ips panellerin zayıf noktası. tecrübe ettiğim için konuşuyorum. Çoğu İps panellerde bu sıkıntı var. Benim ilk aldığımda çok fazla sızma vardı. değişim istedim. onlarda bana değişim olsa bile sızma yine olacaktır dediler. neyse, değişim yaptılar. şuanki üründe de sızma var ama önceki ürüne nazaran daha az. ama yinede gece film izlerken özelliklede 4.3 formatında izliyorsam (yani üstlerden siyahlık kalıyor) rahatsız edici oluyor.bunun çözümü ips panel almamak. eğer sızmaya çok takıyorsan iade etmeni öneririm fakat bu olay ips kullanan neredeyse her üründe mevcut. Msi forumlarına Asus forumlarına bakabilirsin. ben ürünü kullanalı 1 ay falan oldu. özellikle geceleri film izlerken sizmadan rahatsız oluyorum ama ilk aldığım ürüne göre daha az olduğu için biraz daha rahatım. pazen nvidia ayarlarından contrastla falan oynuyorum. sızma biraz daha az rahatsız ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BraveHobbit

dostum merhabalar. bende tulpar t5 v8.1 var. hatta ışık sızması konusunu açanda bendim. Maalesef ışık sızması ips panellerin zayıf noktası. tecrübe ettiğim için konuşuyorum. Çoğu İps panellerde bu sıkıntı var. Benim ilk aldığımda çok fazla sızma vardı. değişim istedim. onlarda bana değişim olsa bile sızma yine olacaktır dediler. neyse, değişim yaptılar. şuanki üründe de sızma var ama önceki ürüne nazaran daha az. ama yinede gece film izlerken özelliklede 4.3 formatında izliyorsam (yani üstlerden siyahlık kalıyor) rahatsız edici oluyor.bunun çözümü ips panel almamak. eğer sızmaya çok takıyorsan iade etmeni öneririm fakat bu olay ips kullanan neredeyse her üründe mevcut. Msi forumlarına Asus forumlarına bakabilirsin. ben ürünü kullanalı 1 ay falan oldu. özellikle geceleri film izlerken sizmadan rahatsız oluyorum ama ilk aldığım ürüne göre daha az olduğu için biraz daha rahatım. pazen nvidia ayarlarından contrastla falan oynuyorum. sızma biraz daha az rahatsız ediyor.

Merhaba,
    Alakanız için çok teşekkür ederim. Öyleymiş, ışık sızması istemiyorsanız ips'ten feragat etmek gerekiyormuş. Şimdi ekran değişim vs. talep ettim diyelim, sonradan takılacak ekranda daha fazla olmayacağını da bilemiyoruz ki. Sonradan keşke ilk haline razı olsaydım demek de istemiyorum. Sanırım bu şekilde kullanmaya devam edeceğim.

• Hocam bende de sızma vardı fakat sadece zifiri karanlıkta ve siyah ekranda belli oluyor. Sizi rahatsız ettiyse 14 gün koşulsuz iade edebilirsiniz ama ben etmedim
  • F4NT4STIC F kullanıcısına yanıt
    Yazın monster almak için mağazalarına gittim fakat almadan önce ışık sızması olayı testi yapmak istediğimi söyledim tabi geri vitesler başladı o doğal olay vs vs diyorum karanlık biryerde gözümle görmek istiyorum ne kadar doğal yok yanaşmadılar bende tamam dedim çıktım almadım dahada yanaşmam monstera
  • Bence zaten monster alınmamalı. Moster yerine asus, msı gibi markalara yönmekte fayda var.
    Para iadesi alabiliyorsan iyi olur.
  • Bana söylenen ışık sızması probleminin ips ekranlarda kronik olduğu. Bu tezin doğru olduğunu varsayar isek; para iadesi alıp diğer markalara yönelsem dahi mevcuttan daha büyük ışık sızması problemi ile karşılaşma riskim var. Böyle olunca iade etmek çok da mantıklı gelmedi açıkçası. Üstelik ihtiyacım olan donanımın (17" ekran + 960M grafik kartı) muadilleri min. 300-400 lira daha pahalı.
  • Işık sızması normal bisey degil bende msi gs60 2qe var ips panel nokta sızma yok doğal deyip gecistirmek ayıp
  • F4NT4STIC F kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ips panelde ışık sizmasi normal filan degil bende de ips panelli gs60 serisi var gece zifiri karanlikta nokta sızma yok yok normaldi bilmam ne gecsinler onu

• bu linkteki david adlı kullanıcının mesajını dikkatli okuyun. bu konu üzerinde oldukça detaylı bir bilgilendirme yapıyor.
  • Notebookcheck
    MSI GE62VR 6RF Apache Xotic PC Edition Notebook Review
    http://www.notebookcheck.net/MSI-GE62VR-6RF-Apache-Xotic-PC-Edition-Notebook-Review.173553.0.html

ve bir tane daha. Bir ara bu modelide almayı planlıyordum hatta. biraz aşağıya inerseniz ışık sızmasını göreceksiniz. bendeki de buna benzer.

• Daha önce 3 tane ips monitör kullandım başıma böyle bir sorun gelmedi nedense notebooklarda sorun oluşturuyor. Yılbaşına kadar bu ekranlara alternatif çıkmazsa Asus GL502vs alacağım o modelde ips ama Backlight Bleed diye bir durum yok gibi görünüyor. Sorun monster da ya da spesifik bir panel modellinde
  • Birader seni bu hayatta çok kandırırlar söyleyeyim. Işık sızması değil bu güneş resmen ve gelen yorumlara rağmen geri vermeye yanaşmıyorsun. Işık sızması kesinlikle normal ve kronik bi olay değildir. Bunu diyen zaten ya yalancıdır ya da kendini kandırıyodur. Senin yapman gereken aldığın laptop'u geri iade edip Asus, Dell, Msi vs markalara yönelmek. Böyle bir sorunu sıkıntı etmeyecek kadar zengin misin?

Monster ne ya allah aşkına, içi boş dışı boş. Cidden paranıza yazık
  • merhabalar. Işık sızması normal değildir yazmışsınız fakat, ben IPS panel kullanıpta ışık sızması olmayan notebook ya bir yada 2 tane görmüşümdür. ışık sızması IPS panellerin baş belasıdır(notebooklarda bu durum daha belirgindir özellikle 15.3 inç notebooklarda daha rahatsız edicidir.).sızma olayı Lg - philips panellerde daha çok görülür. Samsung panellerde sızma daha azdır bazen hiç yoktur ama samsung panllerin ömürlerinin daha az olduğunu söylüyorlar. Msı, Asus gibi firmaları önermişsiniz ama hem bu markaların ürünleri ülkemizde çok fahiş fiyatlara satılıyor hemde maalesef ki bu firmaların ürünlerinde de sızma sıkıntısı olabiliyor. örnek vermek gerekirse,

" " Msi 'nin bu modeldeki ışık sızmasını biraz aşağıya inerek görebilirsiniz. Kullanılan panelin markası ise "LG Philips". ışık sızmasının en çok olduğu panellerden biri.

" " örneğin buda başka bir msi model bilgisayar ama IPS değil, TN panel kullanıyor ve neredeyse hiç ışık sızması yok.

" " Işık sızmasına bakabilirsiniz.

" " burada da asusun ROG "G752VS" serisi var. yine aynı şekilde aşağıya inerek sızmayı görebilirsiniz.

" " Burada da Msi nin başka bir model notebook'unu görüyoruz. Işık sızmasına aynı şekilde aşağıya inerek bakabilirsiniz.

"
    Notebookcheck
    Asus ROG G701VO-CS74K Xotic PC Edition Notebook Review
    http://www.notebookcheck.net/Asus-ROG-G701VO-CS74K-Xotic-PC-Edition-Notebook-Review.169611.0.html
    " Başka bir Asus ve ışık sızması.

" " Asus.

" " bu ürün IPS panel kullanıyor ve neredeyse hiç ışık sızması yok. Bunun sebebi ise Samsung marka panel kullanması.

" " TN panel kullanan bir Msi modeli fakat azda olsa ışık sızması mevcut.

" " Acer maka bir notebook. Oldukça fazla ışık sızması var.

Demek istediğim şu ki; burada ışık sızmasını belirleyen notebook'un markası değil, kullanılan paneldir. yukarıda yazdığım gibi samsung panel kullanan bir Msi ile LG philips model kullanan başka bir Msi 'yi karşılaştırırsanız, Lg philips panel kullanan modeldeki sızmanın çok daha fazla olduğunu göreceksiniz. Çözüm "git msi al Asus al Dell al" değildir. Çözüm, eğer sızma istemiyorsanız ya TN panelli bir model alacaksınız, yada iyice araştırıp sızmanın en az olduğu bir panel modeli kullanan İps ekranlara bakacaksınız. Son olarak yukarıdaki yorumumda link bırakmıştım ama yine bırakıyorum, Msi forumunda oldukça yetkili bir kişi olan "david" kullanıcı adlı bir kişinin ışık sızması hakkında yorumu ;

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Eğer yanlış bildiğim veya eksik gösterdiğim birşeyler varsa, düzeltirseniz sevinirim. İyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: BraveHobbit

merhabalar. Işık sızması normal değildir yazmışsınız fakat, ben IPS panel kullanıpta ışık sızması olmayan notebook ya bir yada 2 tane görmüşümdür. ışık sızması IPS panellerin baş belasıdır(notebooklarda bu durum daha belirgindir özellikle 15.3 inç notebooklarda daha rahatsız edicidir.).sızma olayı Lg - philips panellerde daha çok görülür. Samsung panellerde sızma daha azdır bazen hiç yoktur ama samsung panllerin ömürlerinin daha az olduğunu söylüyorlar. Msı, Asus gibi firmaları önermişsiniz ama hem bu markaların ürünleri ülkemizde çok fahiş fiyatlara satılıyor hemde maalesef ki bu firmaların ürünlerinde de sızma sıkıntısı olabiliyor. örnek vermek gerekirse,

" " Msi 'nin bu modeldeki ışık sızmasını biraz aşağıya inerek görebilirsiniz. Kullanılan panelin markası ise "LG Philips". ışık sızmasının en çok olduğu panellerden biri.

" " örneğin buda başka bir msi model bilgisayar ama IPS değil, TN panel kullanıyor ve neredeyse hiç ışık sızması yok.

" " Işık sızmasına bakabilirsiniz.

" " burada da asusun ROG "G752VS" serisi var. yine aynı şekilde aşağıya inerek sızmayı görebilirsiniz.

" " Burada da Msi nin başka bir model notebook'unu görüyoruz. Işık sızmasına aynı şekilde aşağıya inerek bakabilirsiniz.

"
    Notebookcheck
    Asus ROG G701VO-CS74K Xotic PC Edition Notebook Review
    http://www.notebookcheck.net/Asus-ROG-G701VO-CS74K-Xotic-PC-Edition-Notebook-Review.169611.0.html
    " Başka bir Asus ve ışık sızması.

" " Asus.

" " bu ürün IPS panel kullanıyor ve neredeyse hiç ışık sızması yok. Bunun sebebi ise Samsung marka panel kullanması.

" " TN panel kullanan bir Msi modeli fakat azda olsa ışık sızması mevcut.

" " Acer maka bir notebook. Oldukça fazla ışık sızması var.

Demek istediğim şu ki; burada ışık sızmasını belirleyen notebook'un markası değil, kullanılan paneldir. yukarıda yazdığım gibi samsung panel kullanan bir Msi ile LG philips model kullanan başka bir Msi 'yi karşılaştırırsanız, Lg philips panel kullanan modeldeki sızmanın çok daha fazla olduğunu göreceksiniz. Çözüm "git msi al Asus al Dell al" değildir. Çözüm, eğer sızma istemiyorsanız ya TN panelli bir model alacaksınız, yada iyice araştırıp sızmanın en az olduğu bir panel modeli kullanan İps ekranlara bakacaksınız. Son olarak yukarıdaki yorumumda link bırakmıştım ama yine bırakıyorum, Msi forumunda oldukça yetkili bir kişi olan "david" kullanıcı adlı bir kişinin ışık sızması hakkında yorumu ;

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Eğer yanlış bildiğim veya eksik gösterdiğim birşeyler varsa, düzeltirseniz sevinirim. İyi akşamlar.

Afedersin konuyu hortlatiyorum sence bu kadar olmasi normal mi bende de msi ge62 var o da ips kullaniyorMONSTER Abra A7 V6.5 Işık Sızması Problemi ve Teknik Servis Cevabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katledici_berkay -- 4 Mayıs 2017; 9:36:25 >

• Bende hp var yeni aldım ips oda ışık sızması içeriyor kafanıza takmayın normal kullanımda sorun yok sadece açılışta fark ediyorum .
  • IPS panellerde ışık sızması normaldir. Yok seni kandırmışlar, yok yanından geçmemcilere aldırış etmeyeceksin. Azıcık okuma yazması olan bununla ilgili tonlarca bilgiye ulaşabilir:

Örneğin Acer'ın sitesinden bir bilgi. Uzun uzun açıklamışlar ve;
    us.answers.acer.com
    Troubleshooting backlight bleeding and light leakage
    https://us.answers.acer.com/app/answers/detail/a_id/48223/~/ips-bleeding-explained

"Acer is committed to high quality standards in the production of products, and develops technologies that minimize these impacts on users. Unfortunately at this time, it is not technically possible to exclude bleeding one hundred percent."

"Ne yazık ki günümüz koşullarında, ışık sızması olayının teknik olarak %100 oranında engellenmesi mümkün görünmemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zildjiann -- 7 Mayıs 2018; 9:53:12 >

• Yıllar sonra konuyu hortlatıyorum ancak konu halen güncel malesef, Canada Dell'den 15 5000 inspire 15.6inc 5591 modeli 2 in 1 laptop aldım. Aynı sızma sorununu yaşadım ve Dell teknik servisi ile irtibata geçtim, teknik destek personeli onlarca fotoğraf çekmemi ve göndermemi istedi. Özellikle belirli bir aydınlık düzeyindeki fotoğrafları dikkate aldı ve 140lux'lük bir ortamda test edilerek ürünlerin uygunluğunun denetlendiğini ifade etti ve ayıplı ürün kategorisinde olmadığını, daha gelişmiş seçeneklerinin de 80lüx'lük ortamlarda test edilen oyun monitörleri olduğunu ifade etti.MONSTER Abra A7 V6.5 Işık Sızması Problemi ve Teknik Servis Cevabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eusta90 -- 5 Mayıs 2020; 7:3:59 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.