Merhaba arkadaşlar. Ben bu yıla kadarki tüm laptoplarımı HP markasından alıyordum. Bu sene aldığım HP Omen 17 laptopunun hem anakartı hem de bataryasının bozuk çıkması sonucu bunu iade edip başka bir firmadan almaya karar verdim. Monster laptopların fiyatlarının gerçekten diğer markalara göre çok daha uygun olduğunu gördüm. Sizce MOnster laptop alınır mı? Bütçem 11-14k arası. Babamın bir arkadaşı Monster almayın MSI alın tarzı bir ifadede bulunmuş fakat MSI'ın fiyatları da gerçekten pahalı. Hangisini önerirsiniz? Almak istediğim Monster laptop buydu: https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v20-2-1// Bu tarz 2060'lı bir laptop almak istiyorum. Bu laptop tam istediğim gibi olsa da, aacaba kalitesiz bir marka mıdır diye korkmadım değil. Monster veya MSI hakkında tecrübeleriniz varsa aktarabilirseniz sevinirim. İyi forumlar |
Monster firması hakkında tecrübesi olan var mı?
-
-
acer in gayet guzel modellerı var
-
lenovo ryzen7 modellerı vardı onlarda güzeldi ama piyasada kalmadı
-
Selam. Ben yıllardır hem şahsi olarak hem de iş amaçlı monster bilgisayarları kullanıyorum. Mimarlık ofisim var ve hem 3d render alabilecek hem de gerektiğinde taşınabilecek bilgisayarlara ihtiyacımız oluyor. Taşınabilir diyorum çünkü performansı güçlü dizüstü bilgisayarlar standart laptoplara göre ağır olduklarından dolayı, portatif olmaktan çok onları gerektiğinde taşınabilir bilgisayarlar olarak görmek lazım. Dediğim gibi hem bireysel kullanımlarımda hem de ağır 3d çalışmalarımda kullanabildiğim yegane laptop markasıdır. İşim gereği 5 senede 1 yeni teknoloji ile (ssd, ram vs) güncellemem beni 2-3 sene daha idare ediyor :) Zaten oyun bilgisayarı olduğundan oyun için hiç sorun yaşamazsın. 2013 yılında aldığım modeli ben hala kullanıyorum, sadece 3 yıl önce yeni nesil ram ve ssd yenilemesi yaptım. Ancak ister istemez işlemcisi ve ekran kartı biraz geri kaldığından render gibi ağır işlemler için biraz yetersiz. Şimdi yeni bir monster almayı düşünüyorum. Baktığın model fiyat performans olarak gayet güzel. MSI hiç kullanmadım ama monster dan fiyat haricinde bir artısı olacağını, şahsi deneyimlerime dayanarak, zannetmiyorum. En önemli şey işlemci ve ekran kartı, çünkü değiştirilemiyorlar. Onlar aynıysa ve fiyat olarak da monster iyiyse kesinlikle monster ı seç derim.
-
Msi ve Asus kullanmadığınızdan bilmiyorsunuz.İşlemci,ekran kartı aynı olabilir ama kasada çok önemli.Monster notebook kasaları plastik oluyor.İntel işlemciler zaten 90 derce altına düşmüyor.Yanıyor makina haliyle kasa plastik olduğundan ömrü baya kısa oluyor.Notebooklarda en önemli şey alüminyum kasa olması bence.
Ryzer notebooklar neden pahalı dersiniz Full alüminyum kasa.Sıcaklarlar 80 dereceyi geçmiyor. Hemde an ağır kullanımda -
Butun orta seviye oyuncu bilgisyaralarinda plastik kullaniliyor, bazilarinda metal ile birlikte, asus ve acer gibi, lenovo legion 5 full plastik, aliminyum ve magnezyum metal kasalar genelde premium cihazlarda haliyle fiyatlari biraz ucuk. Ben zannetmiyorum o kadar termal performansi etkilesin, onemli olan termal dizaynin iyi yapilmis olmasi, sadece bence metal kasalar daha dayanikli. Sahsi fikrim tabii ki amd islemcili bir cihaz tercih edilse daha iyi, hem termal olarak biraz daha iyi, hem de performansi daha iyi, islemci agirlikli uygulamalarda...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armegon33 -- 30 Ocak 2021; 18:42:8 > -
7 yıldır monster kullanıyorum ve çok memnunum. her yıl ücretsiz bakımını yapıyorlar. 3 farklı model kullandım. Şuan son seri tulpar kullanıyorum ve kesinlikle fazla para verip msı acer vs almaya gerek yok. Hatta gidip 27inçlik monitörünü bile aldım ki bence benzer asus tufların yarı fiyatı.
Son laptobu geçen ay aldım hatta. Aldıktan sonra içinde sadece 2 ram slotu olduğu öğrendim ve 2 adet 8gb rami söküp kargoladım ve cüzü bir farkla 1 adet 16gb ram yolladılar. İşte kullandığım monsterın üstüne avize düştü ve menteşelerinden biri kırıldı ve servis ücretsiz olarak değiştirdi. Ben etrafımdakilere tavsiye ediyorum ve pişman olmadım.
-
Acer in ürünleri özellikle uygun fiyatlı değilse vasat bir markadır. Kalite olarak 10 üzerinden 6 alır.
Monster fiyat performans ürünüdür. Kalite olarak 10 üzerinden 7 alır.
Msi çok daha kaliteli bir markadır. Fiyatlarıda monster a göre pahalıdır. Kalite olarak 10 üzerinden 8.5 alır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 6 Şubat 2021; 15:52:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X