Tulpar T6 V2.1 AI Creator Bilgisayar 59.199 TL (kodla beraber) İndirim Kodu: DONANIM1000 (Bu kod sadece bu ürün için geçerlidir) www.monsternotebook.com.tr Tulpar T6 V2.1 AI Creator Bilgisayar | Monster Notebook https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t6-v2-1/?utm_source=affiliate&utm_medium=donanimhaber-com&utm_campaign=Tulpar_T6_V2_1Abra A5 V20.2 15,6" Oyun Bilgisayarı 29.499 TL (Kodla beraber) İndirim Kodu: DONANIM500 (Bu kod sadece bu ürün için geçerlidir) www.monsternotebook.com.tr Abra A5 V20.2 15,6" Gaming Laptop | Monster Notebook https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v20-2//?utm_source=affiliate&utm_medium=donanimhaber-com&utm_campaign=Abra_A5_V20_2< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takirti -- 11 Temmuz 2024; 17:55:9 > |
Monster'dan DH’ye özel 500 TL ve 1.000 TL indirim kodu
-
-
Yıl 2024, Abra A5 olanın ram teknolojisine bakın: DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM. Başka diyeceğim yoktur.
-
Seneye de aynı kuponu verseler bari
Monster Tulpar T6 V2 serisi, şu anda uzun vadeli kullanım için bütün donanım kriterlerimi karşılayan tek seri ve önümüzdeki yıl Windows 10 desteği bittiğinde alacağım - Eğer HP cephesinden benzer bir donanım çıkmazsa.
7 nm teknolojili Meteor Lake mimarili Core Ultra işlemcilerden 125H olanı zayıf, 155H ideal (2023-24 döneminde çıkan Intel Core mobil işlemciler ise 10 nm Raptor Lake Refresh, bunları da "14.nesil" diye kakaladılar)
-
şu laptop daha iyi, 4070 ekran kartı , 13900H işlemci ve ilk mesajdaki T6'dan daha uygun, 51300 tl.
https://www.trendyol.com/msi/katana-15-b13vgk-1469xtr-i9-13900h-16gb-ddr5-rtx4070-gddr6-8gb-512gb-ssd-15-6-fhd-144hz-dos-p-762731708 -
Core i9 13900H'li dizüstü alacaksanız 35 bin liraya da var.
MSI'ın dış malzeme kalitesi, tasarımı, estetiği Monster'a göre daha kötüdür.
Çok daha önemlisi şu; Core Ultra 7 155H işlemci, Core i9-13900H'den daha üstündür, temel ve turbo çalışma frekansları göz yanıltmasın.
Core Ultra 7 155H - Meteor Lake mimarisi, 7 nm, 16 çekirdek, 22 thread, max 96 GB-5600 MHz bellek, Intel Arc dahili GPU 2.25 GHz/128 yürütme birimli/DirectX 12.2/Display Port 2.1/donanımsal AV1 encode destekleri, 28W TDP + 1.4 GHz'lik nöral işleme birimi (NPU)
Core i9 13900H - Raptor Lake mimarisi, 10 nm, 14 çekirdek, 20 thread, max 64 GB-5200 MHz bellek, Intel Iris Xe dahili GPU 1.5 GHz/96 yürütme birimli/DirectX 12.1/Display Port 1.4 destekleri (AV1 encode yazılımsal), 45W TDP
İkisi de Thunderbolt-4 çıkışlı... Core Ultra'ların tek eksik yanı zaten Thunderbolt-5'e geçmeyişi. Bunu Core HX serisine (Raptor Lake Refresh) verdiler, malum, Intel'in pazarlama stratejisi, eski mimari ve üretim teknolojisini biraz daha süsleyip satarız mantığı.
Daha 15.nesil işlemciler de görülecek tabii. Şimdilik, uzun vadeli kullanıma yönelik yeni laptoplar için en ideal Intel işlemci Ultra 7 155 H'dir diyorum. Tabii Ultra'ların da hepsini göremedik, sadece 125H-155H-185H'liler satılıyor.
Bunları, AMD'nin bellek yutan APU'larını sevememiş, Windows işletim sistemi "normal" çalışmayıp kısıtlandığı için ARM işlemcilerini de (Apple M1-M2-M3) istememiş bir vatandaş olarak yazdım... Windows'a bağımlılık = Intel'e bağımlılık.
-
teşekkkürler. benchmark testlerinde birbirine yakın çıkmış iki işlemci, ekran kartı da aynıydı, o yüzden daha uygun fiyatlı Msi önerdim. -
"MSI'ın dış malzeme kalitesi, tasarımı, estetiği Monster'a göre daha kötüdür."
Buna teknik servisi olan servis point de eklenebilir, sadece wifi driveri yükletmek için verdiğim sıfır laptopun metal kasasını artık neyle kanırta kanırta açtılarsa yamuldu bende iade etmek zorunda kaldım. -
Wifi driveri yüklenecekse kasa niye açılıyor?
İsmini verdiğim dizüstüyü Monster oyun bilgisayarı değil, iş bilgisayarı olarak listelemiş ama o da bir sürü oyunu oynatır. Maddi durumum el verse de 60-65 bin lira verip alacak değilim.
Intel 15.nesli görmek lazım, 14.neslin ucuzlamasını beklemek lazım (dolar cinsinden düşse bile lira karşılığı artacak, yani fiyat sabit kalacak belki de). Windows 10 desteğinin biteceği Ekim 2025'e kadar vakit var, acele etmemek lazım...
Intel 14.nesil işlemcileri kullanan dizüstü bilgisayar modelleri çoğalsın bakalım:
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/details/processors/core-ultra/products.html
-
birçok nedeni olabilir :) belki canı sıkılıyodur arkadaşın
-
Servisleri berbat. Benim kuzenin mosnter laptopu (17") ekran arızası verdi. Gönderdik ekran değişecek dediler yanlış hatırlamıyorsam 3200 tl istemişlerdi o zamanlar. Tabi pahalı geldi geri gönderdiler laptopu. Bu arada harici ekran ile bağladım monitöre laptop çalışıyor görüntü var sadece panel yok. Neyse sonra başka bir servise götürdük. Tamir edildi hala kullanıyor. Kısacası tamiratı ile uğraşmayıp direk parça satacaklardı. Bilgisizlik mi desem müşteri kandırmaca mı desem bilemedim. O günden sonra monster servisi hep kötü bir anı olarak kaldı bizde.
-
çoğu servis öyle değil mi? genelde parça değişir. örn. apple telefonda resmi servisin tam hatırlamıyorum ama 20.000 civarı istediği onarımı kadıköyde ki bi iphone tamircisi ücretsiz yapmış ufak bir işlem.
-
monsterden çöp almayın. servislerinde tuvalet temizlikçisi çalışsa inanıyorum ki daha bilgilidir. a27 monitör almıştım. 6 ay sonra kırmızı çizgi belirdi ekranda gittim. yok internetten randevu alın felan dediler. bi açtımki randevu sistemi ilk 2 ay randevu dolu. ertesi gün yine gittim 2 ay mı bekleyecem dalgamı geçiyorsunuz dedim içerisi ana baba günü herkes bozulanı getirmiş o kadar problemli ürünleri varki demek.
a27 monitörü ben bağırınca içeri aldılar teknik servisteki eleman bunda birşey yok nolmuş ki dedi kırmızı çizgiyi gösterdim yeni bu olur böyle zamanla kaybolur dedi. kardeş dedim şaka mı yapıyorsun yoksa sende körlük mü var. abi dedi açarsak daha beter olur dedi. bende olursa yenisini isterim dedim. neyse panel değişti hertarafında dalgalanma vardı ekranın sonra bidaha gittim monitörün çerçevesini mahfettiler hertarafı çizik bana itelemeye çalıştı almam ben bunu böyle dedim alırsam kabul etmiş olurum dedim. biri geldi ben ne kadar uğraştım ona biliyonmu sen dedi. dedim zoruna gidiyorsa çalışma maaşını bana mı veriyorsun deyince müdür denen bi bayan geldi 0 bilgi tabiki. dediki istanbula gönderelim gönderdiler. bu seferde monitörün içindeki ledlerin bir kısmı yanmıyor olarak gedi. 3 ay çöp oldu tabiki. sonra ilk verdiğim elemanla gözgöze geldik abi demedimmi sana daha beter olur diye dedim. tüketici hakem heyetine vereceğim dedim kişileride videoya çektim monitörün ilk halini son halini içeren tüm evrelerinide videoya çektim onlarada gösterdim.
sonra müdür bayan dediki durun tamam gitmeyin. bırakın biz kayıt düşelim tamiri mümkün değil diye dedi. size yenisini gönderelim dediler. 1.5 ay sonra yenisi geldi 4,5 ay geçti toplamda. gelir gelmez test ettim ambalajını bile sökmeden sattım geçtim.
monster TÜRK MALI diye türk isimleri koyup logo basıyorlar. iğneden ipliğe çin malı. 5. snıf ürün kalitesinde hemde. teknik ekip rezalet müdür tırnaklarını yapıyordu odada. harika çalışıyorlar.
-
Apple "Amerikan malı" mıdır acaba? TSMC olmasa Apple ne yapabilirdi? Her şey iğneden ipliğe Çin veya Tayvan değil mi bu devirde?
En basidinden, bu siteye nasıl bağlanıyoruz şimdi? Modemleri falan geçtim, Türk Telekom saha dolaplarının içindeki cihazlar bile Çin ya da Tayvan malı.
Monster avukatı değilim. Bunlar bildiğiniz toplama bilgisayarcıydılar. İşlemci, anakart, hard disk toplayıp bir kasaya takıştırıp birkaç yıl garanti verip satarlardı. Öyle öyle büyüdüler.
Monster'ın bu serisini övdüm çünkü Windows'a bağımlı çalışıyorum, Windows da türlü nedenlerle Intel'e bağımlılığı getiriyor.
Şimdi Intel isteyenler ne yapacak? Önce Intel mobil işlemcileri kendi içinde eleyecek.
2023-24 döneminde çıkan Intel Core mobil işlemciler 10 nm "Raptor Lake Refresh", Intel Core Ultra mobil işlemciler 7 nm "Meteor Lake" mimarili - Core Ultra kazanır.
Sonra Core Ultra'ları kendi içinde eleyecek: U olanlarında Intel UHD Graphics, H olanlarında Intel Arc dahili grafik işlemcisi var. Arc diğerine tur bindirir, Core Ultra H kazanır.
Bakıyoruz Türkiye'de sadece 125H-155H-185H işlemcili laptop'lar var. Bunlar kıyaslanacak:
125H-Ultra 5 - 14 çekirdek (4-8-2), 4.5 GHz max P, 1.2 GHz temel P, 700 MHz temel E, Arc GPU 2.2 GHz
155H-Ultra 7 - 16 çekirdek (6-8-2), 4.8 GHz max P, 1.4 GHz temel P, 900 MHz temel E, Arc GPU 2.25 GHz
185H-Ultra 9 - 16 çekirdek (6-8-2), 5.1 GHz max P, 2.3 GHz temel P, 1.8 GHz temel E, Arc GPU 2.35 GHz
(P- performans çekirdeği, E-verimlilik çekirdeği)
125H'de Turbo Boost Max Technology yok. 185H "biraz fazla" duruyor, çünkü güç tasarrufuna yönelik 8 tane E işlemci çekirdeği bile minimum 1.8 GHz'de çalışacak. Normal kullanım için en uygunu 155H-Ultra 7.
Sonraki aşama: Bu işlemciye, yanına yakışan donanımlarla birlikte (yeni teknoloji harici GPU, geniş ekran monitör, vb ile) nerede rastlanır?
1- Monster Tulpar T6 V2 serisinde
2- HP ZBook Power 16" G11 serisinde (ZBook Firefly'a ethernet çıkışı koymadıklarından, Power daha iyi)
Bu iki iş istasyonu serisi kıyaslanınca GPU, monitör, USB çıkışları ve kasa tasarım farkları çıkar sadece. Gerisi aynı donanımdır.
1 - Harici GPU konusunda Monster Tulpar açık ara üstündür:
Monster Tulpar: Nvidia GeForce RTX 4070
HP ZBook Power: Nvidia RTX A500/A1000/A2000
2- Monitör konusunda yine Monster açık ara üstündür:
Monster Tulpar: 16 inç, 2560x1600, 350 nit, 100% sRGB, 240 Hertz IPS monitör
HP ZBook Power: 16 inç, 1920x1200, 300 nit, %45 NTSC, 60 Hertz IPS monitör
3- USB konusunda HP ZBook Power çok az üstündür:
HP ZBook Power: 2 tane USB 3.2 Gen 1 + 2 tane USB Type-C (ikisi de Thunderbolt 4)
Monster Tulpar: 1 tane USB 3.2 Gen1 + 1 tane USB 3.2 Gen2 + 2 tane USB-C (birisi Thunderbolt 4)
Ayrıca, Monster'da 2 yıl garantinin yanında, ömür boyu ücretsiz bakım garantisi ve daha başarılı bir kasa tasarımı var.
Bunlar benim Monster Tulpar serisini övme sebeplerim. Temelsiz konuşmayı sevmem. Benim gibi yeni dizüstü bakınanlara da faydalı olacak temiz bilgi aktarmayı severim.
Bilgisayar almak, öyle basit bir şey değildir bence. Ahmet Mehmet şunu önerdi, satış personeli bunu önerdi, reklamda şu önerildi geyikleriyle, en ufak teknik bilgi içermeyen cümlelerle yapılacak bir şey değildir.
Intel 15.nesildeki yenilikleri görmek, 14.nesilin ucuzlamasını görmek, Windows 12 çıkış tarihinin kesinleşmesi vs vs nedenlerle, mevcut bilgisayarımla şimdilik devam edeceğim, ama bu en fazla 1 yıl sürecek. Şimdiden hazırlandım.
2006'dan beri hiçbir bilgisayarımı bozmadan kullandım, hiçbir zaman servise işim düşmedi. Donanım yükseltme işlerini de kendim hallettim.
Monster gibi firmalar, donanım yükseltmeye (+16 GB DDR5 bellek, +1 TB SSD falan ekleyerek satış) normalinin çok üstünde fiyat biçiyor, bu konuda Monster'ı eleştiririm elbette. Ama bunda bilgisiz insanların da payı çoktur derim. Vatandaş yükseltme ve bakım işlerini kendisi öğrenip yapsa, hiçbir firma öyle fiyatlar koyamaz. Bu her konuda geçerli, yazıcı kartuş fiyatları mesela, içindeki mürekkebin değeri 50 lira bile değil, ama kartuş maşallah 1000 lira, niye? Vatandaş mürekkep doldurmayı bilmediği için böyle. Başka açıklaması olamaz.
Bence servise işe düşenlerin büyük çoğunluğu, cihazlarını düzgün kullanmayan kişiler veya problem çözmeyi bilmeyen kişiler. Bilinçli tüketiciliğin olmadığı yerde, servislerin art niyetli olması çok normaldir bana göre. Olayın Monster ile, MSI ile falan çok da alakası yok hani. Tarih boyunca insanların bilgisizliğinden faydalanarak, çok fazla maddi-manevi kazanç elde eden insanlar olmuş hep. Ben bunu insan doğası olarak görür oldum.
Firma personellerine eleştiri yapmak işin en kolayı. Hakkaniyet hiçbir yerde uygulanmıyor maalesef. İşbirlik, uzmanlık, hepsi hikaye. Geçenlerde bir "HP satış uzmanı"na birebir aynı donanımdaki iki HP laptopun ürün kodlarının niye farklı olduğunu sordum, "satıcıların tercihi" dedi, içimden gülüp geçtim, çünkü o kodları veren satıcıların değil, HP'nin ta kendisi. Kendim araştırdım, eski laptop serisini "yeni seri"ymiş gibi pazarlamak için kod değiştirdiklerini anladım, uzmanımızın da haberi yok. Uzmanımız bu gibi detayları bilmeye hiç ihtiyaç duymuyor, çünkü 3-5 süslü lafıyla istediği laptop'u kakalayacağı çok fazla bilinçsiz tüketicinin var olduğunu biliyor.
Bilinçli tüketici olmaya çalışmak çok zor bir iş. Aşırı bilgi kirliliği var çünkü.
-
Monster bir Türk firmasıdır doğru ama marka adı İngilizce olan bu firma nasıl Türk firması olabilir diye düşünebilirsiniz haklısınız.
Sene 2005 Eylül ayı civarıydı sanırım o dönem kurulmuş olan bu marka o zamanlar sadece eskilerin adını hatırladığı Fokus Bilgisayar olarak bilinen ve OEM bilgisayar ürünleri pazarında faaliyet gösteren yerli bir bilgisayar firmasının alt markası olarak kuruldu.
Özellikle DH forumda laptop ile haşır neşir olanların o dönem adını duymaya başladığı Clevo ve Compal gibi global ölçekte laptop üreten firmalardan ve daha bilindik MSI gibi bir markadan adına Barebone denilen ve üzerinde herhangi bir marka adı ve logosu basılmamış boş haldeki laptop kasalarını yurtdışından getirterek sonradan üzerine sticker şeklinde marka adı ve logosunu yapıştırıp sattıkları ve kimsenin o dönem Monster adını bile duymadığı, duyanların da yabancı bir marka olduğunu sandığı marka, bu imajından kurtulmak ve yerli bir marka olduğunu topluma tanıtmak adına Donanım Haber forumun notebook ana başlığı altındaki ''Monster'' alt başlığı altından harici ekran kartına sahip yüksek performanslı laptop arayan kullanıcıların sorularını bizzat firmanın genel müdürünün yanıtladığını görmesiyle yavaş yavaş tanınmaya ve güven kazanmaya başlamış ve o dönem için özellikle uyguladıkları bana göre benzersiz olan %100 müşteri memnuniyeti anlayışı ile notebook ekranı için ''Sıfır ölü piksel garantisi ile birebir ürün değişim garantisi'' ve ürün satın alımından itibaren ilk 15 gün içinde üründe herhangi bir sorun olması veya ''Oynayamadığın oyun olursa anında iade garantisi'' gibi klişeleşmiş sloganıyla oyuncuların kafasında yer etmeye başlayarak kısa sürede çok hızlı bir büyüme trendine girmiştir.
Ancak markanın bu kadar hızlı büyümesinin başlangıç noktası o dönemlerde Türkiye'de OEM bilgisayar donanımları incelemesi ve video içeriği konusunda ilklerden biri olan Donanım Haber'in varlığı ve sahip olduğu forum ortamı aracılığıyla markanın tanıtılmasında ve bilinirliğinin artmasında öncülük etmesi, site banner reklamlarını yayınlaması ve markanın ürünlerini o dönemin efsane DH editörlerinden Mesut Çevik ve Erdi Özüağ'ın her ay bir Monster ürününü inceleyerek Donanım Haber üzerinden tanıtması aracılığı ile olmuştur.
Bu bağlamda Monster'ın yıllar sonra yine yeniden Donanım Haber'i hatırlaması ve ona özel bir indirim kodu tanımlaması markanın geçmişini ve geçtiği yolları iyi bilen biri olarak beni şaşırttı doğrusu.
Bunu neden söylüyorum geçmişini yukarıda kısaca özetlediğim markanın geçmişte sıkça yaptığı bu satış tekniğini günümüzde yeniden uyguluyor olması markanın satışlarının iyi gitmediği ve indirim tanımlanan modelin stokunun ellerinde kalmış olması nedeniyle olsa gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 24 Eylül 2024; 20:11:49 >
-
Hocam yetkili bir abiye benziyorsun :)
Solidworks çalıştırmak üzere laptop arayışımız mevcut. Bu konuda yardımınızı rica edeceğim.
Solidworks her ekran kartını önermiyor, şuan en güncel RTX A2000 veya RTX 2000 ADA gibi kartları öneriyor. 60-80 bin civarı bütçe var.
HP ZBook Power G11 8T0U3EA modelini gözümüze kestirdik, açıklamada rtx a2000 yazıyor ama sanırım rtx 2000 ada var üründe.
Monster markut serisi tam bizim işler için fakat en ucuzu 155bin.
Başka marka model tavsiyeniz olur mu acaba?
-
quote:
Orijinalden alıntı: MekkanikHocam yetkili bir abiye benziyorsun :)
Solidworks çalıştırmak üzere laptop arayışımız mevcut. Bu konuda yardımınızı rica edeceğim.
Solidworks her ekran kartını önermiyor, şuan en güncel RTX A2000 veya RTX 2000 ADA gibi kartları öneriyor. 60-80 bin civarı bütçe var.
HP ZBook Power G11 8T0U3EA modelini gözümüze kestirdik, açıklamada rtx a2000 yazıyor ama sanırım rtx 2000 ada var üründe.
Monster markut serisi tam bizim işler için fakat en ucuzu 155bin.
Başka marka model tavsiyeniz olur mu acaba?
Solidworks sertifikalı donanımlar şu adreste listeli zaten. Bütçenize göre bunlardan birini seçin.
https://www.solidworks.com/tr/support/hardware-certification//
119 sayfa liste bakmak zor gelmesin :)
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yıl 2024, Abra A5 olanın ram teknolojisine bakın: DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM. Başka diyeceğim yoktur. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X