Şimdi Ara

Monster teknik servisten aradılar ve anakartımın değişmesi gerektiğini söylediler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar. 3 yıldır monster tulpar kullanıyorum. Bir gün kullanmak için başlatma tuşuna basmıştım, ekrana monster logosu geldi fakat sonrasında bilgisayarım başlamadı, logo ekranında sabit kaldı. Üstünden zaman geçtikçe birkaç kez daha denedim başlatmayı ama değişen bir şey olmadı. Sonrasında bilgisayarımı monster teknik servisine yolladım. Birkaç gün içine bana dönüş yaptılar. Aradılar ve bilgisayarın anakartına su girişi olduğunu bu sebeple bilgisayarımın çalışmadığını söylediler. (Bilgisayarıma bilgim dahilinde herhangi bir su girişi olmadı). 2bin küsur bir miktara anakartı düzeltmeye çalışacaklarını fakat düzelmeme ihtimali olduğunu söylediler. Ya da 10bin tlye yeni bir anakart takabileceklerini söylediler ve ek başka masraflar çıkabilir bilginiz olsun dediler. Ne yapmak istediğimi sordular ben bir cevap vermedim düşüneceğim dedim ve şu an düşünme evresindeyim. Ne yapmam gerektiği hakkında bir fikrim yok. Bilgisayara su girişi olduğunu söylüyorlar ben su ile herhangi bir teması olduğunu hatırlamıyorum ve eğer bir su girişi olduysa bundan sadece anakart mı etkilendi diye düşünüyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirm

• İpek Hanım; öncelikle servisten teması görebileceğiniz şekilde fotograf isteyin. Görün bakalım gerçekten sıvı teması var mı?

• eğer ekrana görüntü gelebiliyorsa ramlarde pek sorun olduğunu düşünmemek gerek işlemci ve ekran kartı da kolay kolay bozulmaz yani anakartta sorun olduğunu varsaymak mümkün. belki su geçişi olmamıştır ancak nemli bir ortamda bulunduysa bile o içeride soğuyup sıvılaşıp anakartta kısa devreye neden olmuş olabilir. bi anakart için 10000 tl çok abzürt bi meblağ olurdu dolandırıcılıktan farksız bu durum. laptop anakartları ne kadar maliyetli orasını bilmem de en baba sistemlerin bile anakartı 7000 8000 anca oluyor. laptopun tam modeli aldığınız yıl ve ödediğiniz ücret nedir?

• Merhaba;

Kesinlikle kabul etmeyin. Yetkili teknik servis anakart üzerinde onarım denemez direkt değişimini sağlar. Bunu teklif ediyor ise ya yetkili servis değildir ya da yetkili servis ise mutlaka art niyet aramanız gerekir. Sıvı temasına ilişkin görsel ve test sonucu isteyin. Ayrıca bahsettiğiniz sorun anakart değil disk veya ram ile ilgili olabilir. Ayrıca yazılım tarafında örneğin bir güncelleme sonucunda da bu sorun ile karşılaşmış olabilirsiniz.

Servisin bu ücret ve değişim talebini kesinlikle kabul etmeyin !!!

• mfsaydam kullanıcısına yanıt

Hocam ürünün garantisi yoksa niye direkt değişim yapsın. Tamir etmeyi de teklif edebilir o zaman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.