Şimdi Ara

Moralim çok bozuldu.TV de enayi yerine mi konuluyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fransadan gelen birisinden duydum şuanki lcd,led lerin çoğu türkiye ve geri kalmış ülkeler için özel üretim olduğunu söyledi.Fransada ki tv lerin ekranına dokunduğunda hiçbir görüntü değişmesi olmadığı ama aynı markanın türkiyedeki ürünlerine dokunduğunda renk değişmesi olduğu.Lg,samsung,philips,sony gibi markalar özel üretim ve neredeyse avrupadaki fiyatların iki katı.Dediğine göre toshiba ve panosonic aynı ürünleri satıyormuş.Bu nasıl iş . Sanayi bakanımız bu konuda araştırma yaptımı?Yakında lcd çöplüğüne dönecek türkiye.

• quote:

Orijinalden alıntı: mefe

Fransadan gelen birisinden duydum şuanki lcd,led lerin çoğu türkiye ve geri kalmış ülkeler için özel üretim olduğunu söyledi.Fransada ki tv lerin ekranına dokunduğunda hiçbir görüntü değişmesi olmadığı ama aynı markanın türkiyedeki ürünlerine dokunduğunda renk değişmesi olduğu.Lg,samsung,philips,sony gibi markalar özel üretim ve neredeyse avrupadaki fiyatların iki katı.Dediğine göre toshiba ve panosonic aynı ürünleri satıyormuş.Bu nasıl iş . Sanayi bakanımız bu konuda araştırma yaptımı?Yakında lcd çöplüğüne dönecek türkiye.

Bende avrupadan yeni geldim sık sık gider gelirim aile şirketimiz var o nedenle hiç merak etme bizim ülkemiz o avrupa ülkelerinden çok daha gelişmiş bir ülke.Bir çoğu led yada plazma alacak para bulamaz ki adı avrupa o eski avrupa bitti...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fior

quote:

Fransadan gelen birisinden duydum şuanki lcd,led lerin çoğu türkiye ve geri kalmış ülkeler için özel üretim olduğunu söyledi.Fransada ki tv lerin ekranına dokunduğunda hiçbir görüntü değişmesi olmadığı ama aynı markanın türkiyedeki ürünlerine dokunduğunda renk değişmesi olduğu.Lg,samsung,philips,sony gibi markalar özel üretim ve neredeyse avrupadaki fiyatların iki katı.Dediğine göre toshiba ve panosonic aynı ürünleri satıyormuş.Bu nasıl iş . Sanayi bakanımız bu konuda araştırma yaptımı?Yakında lcd çöplüğüne dönecek türkiye.

Bende avrupadan yeni geldim sık sık gider gelirim aile şirketimiz var o nedenle hiç merak etme bizim ülkemiz o avrupa ülkelerinden çok daha gelişmiş bir ülke.Bir çoğu led yada plazma alacak para bulamaz ki adı avrupa o eski avrupa bitti...

Ürünlerin Avrupa ile farklı serilerde geldiği bir gerçek ki bu son derece doğal, ama ürünler arasında kalite farkı olup olmadığı konusu kanıtlanması zor bir konu olduğu için muallak.

Öte yandan Lcd ve Led tv ürünlerde oyuncuların, Türkiye piyasasında 1. Dünya ülkelerinin bir süre gerisinden takip ederek onların yakın geçmişte tüketip satışını genelde sonlandırdıkları ya da azalttıkları modellerin Türkiye'deki piyasada hakim olduğunu söylemek ise yanıltıcı olmasa gerek. Özellikle Panasonic Plazmalar konusunda bu fark lcd ve led tv deki gibi asla değil.

Son olarak fiyatlamaya gelirsek, plazma fiyatlarını İngiltere ile kıyasladığımda çok daha uygun fiyatlar yakaladığım bile oluyor, ancak fiyatları satın alma gücü paritesi üzerinden kıyaslamak lazım para birimini çevirerek kıyaslama yaparsak hataya düşeriz.

• benim muzdarip olduğum konu türkiyede halen 1920x1080 üstü ne tv var ne de monitör :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: fameiname

benim muzdarip olduğum konu türkiyede halen 1920x1080 üstü ne tv var ne de monitör :(

Türkiye için ütopik arzularınız var :)
  • quote:

benim muzdarip olduğum konu türkiyede halen 1920x1080 üstü ne tv var ne de monitör :(

1920x1080 den yukarı çözünürlükte bir film formatı görmedim.. ne internette ne de başka yerde.. dolayısıyla bi tv olsa dahi upscale yapması gerekecek full HD filmlere..

Monitor derseniz bu çözünürlüğün üstüne çıkmak için 27" monitore gerek var en az.. ki bu da ancak tasarımcılar gibi profesyonel işler için bir anlamı var.. ev kullanımı bakımından mantıklı bulmuyorum..
  • quote:

Fransadan gelene selam söyle iyi sallamış,Faransaya ithal edilen lcdlere iyi baksın,Güney Afrika ve Hindistan ağırlıklıdır,yada lcd yerine monitörle karıştırmıştır !

Nasıl inanıyorsunuzki böyle laflara?

İngilterede dahi orjinal ürünler yerine Hindistan üzerinden gelen greymarketing ürünler satılır orjinalleri pahalı olduğundan insanlar genelde bu tür cihazları alıyorlar,Faransadaki arkadaşın haklı baktığı ürünler paralel ithalattır ve Avrupada çok ucuzdur 50 inc bir paneli 400 euroya rahatlıkla alabilirsin !

Türkiyeye gelen ürünler orjinaldir,işin komiği Vestel fabrikasında Toshibalar yani izmir cobot fabrikasında herşeyi yapılıyor Avruapa gidiyor !

Arçelik Grundig fabrikasında Sony Lcd ve Ledler montajlanıyor Avrupaya gidiyor,Panasonic ürünlerin zaten Türkiyeye orjianal olarak Avrupadan İthal ediliyor !

Şu kadarını diyebilirim bugün Avrupadaki ürün neyse Türkiyedekide odur,sadece Kuzey Ülkeleri için üretilen cihazlar farklıdır o farkta sadece yazılımla ilgilidir !

İçin rahat olsun,ama yinede inanmazsan her hangi bir markanın Avrupa merkezine yazıp gerekli cevabı alabilirsin,Türkiye şuan üreticiler için en iyi pazarlardan bir tanesidir.

Avrupada zaten ürünlerin nerden geldiği bile meçhul,Hindistan,Güney Afrika,Endenozya,Malezya gibi Ülkelerden inanılmaz ucuza paralel ithalat ürünler satılıyor ama onlarda güzel tarafı ürünü satarken full garanti istermisiniz derler kimsede istemez çunki,full garanti demek +200 euro üstü bir patayı ödemek demektir,Türkiyede ise Full garanti kapsamında ürünler satılıyor !

Not,İngilterede bugün 65 inc panasonic plasmayı rahatlıkla 1000 euro civarlarına alabilirsin dediğim gibi Hindistan üretimi cihazlardır,garantisi ithal eden firmayı bağlar,bir ara Türkiyedede paralel ithalat vardı şuan malesefki birilerinin işine gelmediği için,Paralel İthal ürünlerde pahalı !

Hocam Avrupadaki Orjinal Sony ile Türkiyedeki ürün arasında fiyat farkı yok hatta Avrupada daha pahalı merak etme Avrupada artık satış falan çok az,Toshiba,Sharp,Hitaci v.s büyük üreticiler nerdeyse Avrupaya ürün dahi yollamıyorlar olan ürünlerde belli !

Şuan Panasonicte belli depil onlarda Çekoslavakyadaki fabrikayı kapayabilir,Sharp antlamasını askıya aldı !

Sony sadece Avrupada kalıcı görünüyor onunda sebebi Samsungla ortak oldular !

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EV ALMAK NEDEN ZOR ULAN?!?!?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence de tam tersi. Bizim pazarımız daha genç ve dinamik bir pazar. Ürünlerin hemen her çeşidi geliyor. Mesela amazon.co.uk'a bakıyorum bazı modeller için genelde ya bulunamıyor ya stok yok.

andy1 hocam da yazmış LCD montajlaması azımsanmayacak düzeyde ülkemizde de yapılıyor.

Aşağılık kompleksine girmenin anlamı yok...

Ayrıca vergi sistemimiz Avrupa ülkelerininki gibi olsaydı kim bilir neler olurdu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan zaten paralel ithalat adı altında gelen çoğu ürün avrupaya giden ürünleriç,nden geliyor.
    örneğin türkiyede satılan samsung garantili olan samsun 46D8000 avrupada bazı ülkelerde 46d8090 adı altında satılıyorki aynı ürünler şuan paralel ithalat şeklinde türkiyedede satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kampec

Bence de tam tersi. Bizim pazarımız daha genç ve dinamik bir pazar. Ürünlerin hemen her çeşidi geliyor. Mesela amazon.co.uk'a bakıyorum bazı modeller için genelde ya bulunamıyor ya stok yok.

andy1 hocam da yazmış LCD montajlaması azımsanmayacak düzeyde ülkemizde de yapılıyor.

Aşağılık kompleksine girmenin anlamı yok...

Ayrıca vergi sistemimiz Avrupa ülkelerininki gibi olsaydı kim bilir neler olurdu...

Tebrik ediyorum,Vergi Sistemimiz Dünyanın en geri kalmış Ülkeleriyle aynı aslında sistem var demek bile hata,çunki Türkiye uyanıklar için ciddi bir Vergi cenneti !

Avrupadaki Vergi sistemi o kadar güzel ve adilki kimse mağdur olmuyor,bizde ise 3-5 çapulcu bir araya geliyor alakasız şirket kurup sırf vergi ödememek için her türlü yolu deniyor ve başarıyorlar,afedersiniz karsına sütyen don alsa vergiden düşüyor,incelense zarar eden bu uyanıkların mal varlıkları ortaya çıkar !

Aslında bu cahiller bilselerki onlar yüzünden insanlar hastanelerde sürünüyor,işsiz geziyorlar,sadece bu Asalak hırsızlar yüzünden !

Ben Türkiyede biraz inceledim,Türkiye Devleti nasıl göremiyor bilemem yada görmekmi istemiyor fazla bir şey diyemiycem !

Adamın işyeri var,Vergide gözüken isim Babasınınmış neden dedim emekli daha az vergi gösteriyoruz dedi,sonra dahada kötüsünü öğrendim kendi işyerinde kendini işçi olarak gösteriyor,düşünebiliyormsunuz,kendi iş yeri ama kendi sigortasınıda Devlete ödetiyor,sene sonu vergiden düşüyor !

Adamla konuştukca bu dediğim olay 2009da oldu,arabası son model ortağının altında son model araba yani ikisede 2009 modeldi,onada dedim sen varya bunu Avrupada yapsan şimdi en az 15 sene hapis alırdın ve devlet neyin varsa el koyardı + Babsınında yardımcı olduğu için maaşı en az yarı yarıya düşürülürdü !

Arabaları şirketin üstüne adam yazlığa tatile gidiyor benzinini Devlete ödetiyor,neden araba şirketin üzerinde,tatilde en lüks otelde kalıyor bunu iş ziyareti deyip vergiden düşüyor,daha yazacak çok şey var ama ben utanıyorum gerçekten !

Avrupadaki vergi sisteminde asla bunu yapamaz,yapmayı bırakın cesaret dahi edemez !

İşçi,Memur yada sigortalı herkes vergisini kuruşuna kadar ödüyor ve üzücü olansa bu namuslu insanlar sürünüyor bahsettiğim pisliklerse rahat içinde keyif yapıyorlar !

Neden Vestel,Arçelik,Beko Avrupada artık fabrika alıyorlar sebebi basit,Devlet işçi çalıştıran büyük firmaları koruyor daha az vergi daha çok destek veriyor,adamlarda zaten vergi kaçırmaya tenezül dahi etmiyorlar,hem Devlet kazanıyor hem fabrika hemde çalışan insan sayısı artmış oluyor yani Devletin sırtındaki yük azalıyor !

Bu konulara gerçketne üzülüyorum,yazık Türkiyede yoksul insanlar bu Ahlaksızlar için kölelik yapıyor onlarda utanmadan,keyif yapıyorlar,gerçekten üzülüyorum.

Not:Diyebilirsin neden şikayet etmedin,ettim ama o ödenmde Türkiyede tatildeydim bana telefondaki memur isim soyad ve dilekçe doldurmamı söyledi,elbetteki kızdım ben sana yalanmı diycem yalansada en azından araştır,sonra ne oldu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 7 Ocak 2012; 14:03:36 >

• quote:

2006-2007 Yılından itibaren 1920x1200 viewsonic 28" vx2835wm var. Güzel bir monitördü.
    http://www.viewsonic.com/products/archive/vx2835wm.htm
  • Amerika'yı bir kenara bırakırsak eğer , Avrupa'da tarihi eserler ve sokak sanatları dışında bir mok yok... Oralara gidince '' Ulan Türkiye'de elektronik ucuzmuş yahu '' diyor insan. Avrupa'yı git , gez , gör ancak elektronik filan olsun , yok ucuzluk olsun böyle şeyler bekleme. Gel gelelim Amerika bu konuda neredeyse her ülkeden fersah fersah ötede diyebilirim.

Bu sırada dünyada 1920 x 1200 üstü bir TV yada Monitör mü varmış ? Daha ces 2012 fuarında LG yeni tanıttı Ultra Definition modellerini... Elbet bu modelleri de çıkınca Türkiye'de göreceğiz...
  • US / Canada dan gelse tamam da, Fransa'dan geldiği için anlamsız olmuş söyledikleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

Amerika'yı bir kenara bırakırsak eğer , Avrupa'da tarihi eserler ve sokak sanatları dışında bir mok yok... Oralara gidince '' Ulan Türkiye'de elektronik ucuzmuş yahu '' diyor insan. Avrupa'yı git , gez , gör ancak elektronik filan olsun , yok ucuzluk olsun böyle şeyler bekleme. Gel gelelim Amerika bu konuda neredeyse her ülkeden fersah fersah ötede diyebilirim.

Bu sırada dünyada 1920 x 1200 üstü bir TV yada Monitör mü varmış ? Daha ces 2012 fuarında LG yeni tanıttı Ultra Definition modellerini... Elbet bu modelleri de çıkınca Türkiye'de göreceğiz...

Monitör çözünürlüğü konusunda gerçekler daha farklı.

http://store.apple.com/us/product/F9179LL/A

http://macmarketi.com/ikinci-el-monitor/115-30-inch-cinema-hd-display.html

The Apple Cinema HD is a stunning, all-digital, 30-inch flat panel display with a 2560-by-1600-pixel resolution.

• Apple dışında bir markanın bu çözünürlükte ekranı var mı merak ettim ?
  • sallamış onu diyen... banyo yapmasını sofrada yemek yemeyi ve yemek yerken çatal kaşık kullanmayı osmanlıdan öğrenen avrupamı ileriymiş... fransada parfümün neden gelişmiş olduğunu bilen varmı ? vakti zamanında bu pabucumun kenarları yıkanmadığından leşşş gibi kokuyolardı ve bu kokularını bastırmak için parfüm sürüyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejaa -- 11 Ocak 2012; 15:37:30 >
  • bencede sallamıs bunu kim dediyse bende almanyada öğrenciyim sık sık gider gezerim elektronik magzalarını burda da artık cin malı polanya malı vs seyler satıyolar eskiden bir sınırlama vardı bu ülkelerden mal gelmiyordu kalitesiz diye ama simdi heryerde aynı mal fark yok yani fiyatlarda okadar farklı degil 40 ınc lcd lerde sony i biliyorum %13 mü ne fark ediyor sen bakma öle atıp tutanlara isteyen varsa fiyatlarla ilgi site adresleri verebilirim tr eski tr degil avrupa eski avrupa degil bunun farkına varalım arkadaşlar
  • O Fransadan gelen arkadaş sanırım biraz fazla kalmış Fransada.Ziniyet olarak en azından.Türkleri kötülemek moda sanırım şu aralar Fransada ama böyle bir konu üzerinden bile vurmaya aşağılamaya çalışmaları acılarının ve kinlerinin ne boyutlarda olduğunun iyi bir göstergesi olmuş.
    Diyelimki dediği doğru. Ne olmuş? Altı üstü bir televizyon.Bu Türkiyeyi mi temsil edecek.Veya Türkiye bu yüzden 3. dünya ülkesimi olacak?
    Çöküyorlar ve şunun farkındalar.Eski köklü medeniyet sahibi uluslar Türkler-Çin-Hindistan vb. uluslar hızlı bir ivmeyle yükselişte.
    İsteselerde istemeselerde bu devran dönecek.
  • Konuyu okumadim belki yazan olmustur; gurbetcilerin cogu gorgusuz oluyor ne yazik ki ben cok karsilasiyorum bu durumla mesela alisverise gidiyoruz aaa turkiyede dr oetker musli mi var veya yolda bmw goruyor iste almanyada soyle guzel boyle super modelleri var trde bulamazsin vs...
  • Arkadaşlar zamanında Türkiye'den avrupayA giden gurbetcilerin %50'den fazlası sadece okur-yazar (kimileri imza terine parmak bastılar) geri kalanı ilkokul mezunu çok azı iyi tahsil yapmış vatandaşlardan oluşmakta. Demek istediğim işi gücü olmayan halkın en alt tabakası avam diye tabir edilen kişiler, bi umut ile oralara gittiler ve yerleşiler. Bu vatandaşlarımız oralarda üreyip, çoğaldılar ve genlerini 2. 3. hatta 4. kuşaklara kadar ilettiler. (Örnek: avrupadA ki Türklerin şiveleri 50-60 sene önceki Anadolu konuşulan ile aynı.)

Gelelim meseleye avrupadA Türke laf kondurmazlar, Tür demeden kiye derler! Türkiye'ye geldiklerinde ise delidana hastalığına kapılmışcasına, oralarda yapmadıkları kötü ve çirkin işleri çok rahatlıkla yapıp, bilimadam'ı edası ile konuşup (orta okulu belki! bitirmiştir) bu yüzden kazıklanıp ülkelerine giden,Türkiyeyi hala 20-30 yıl evvelki Türkiye sanan insanlardır bunlar.

Herşeyin en iyisi, en yenisi ülkemizde bol miktarda bulunmaktadır. Bu yüzden boş yere moralini bozma!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.