Şimdi Ara

MOTOR AKÜSÜ TAKVİYE ACİLEN ANLAYAN BAKIVERİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hepinize hayırlı 2017 yılı dilerim forumda yeniyim 36v seri bağlatılı çalışan akülerim var 3 adet a4 er amper her akü elimde birde 20ah var baya 7 kg ağırlıkta ve kuvvetli bunu akülerden birine paralel bağlarsam güç artışı olurmu

toplamda şu an 14 ah ile 504 watt güç veriyor bu 20 yide eklersem ama 36v bütünlüğü bozulmayacak anlamayan varsa şekille çizip koyayım

• Anladığım kadarıyla seri olan 3 aküden birine paralel başka akü bağlamak istiyorsunuz. Yani sizde şuan 14Ah-14Ah-14Ah varken 14Ah-14Ah-34Ah olacak. Yaknız aküler seri bağlanırken sistemin sağlıklı olması için AH (amper saat) değerlerinin aynı olması gerekir. Yoksa birisi erken biterken diğeri daha geç biter voltajda dengesizlik olur. Hatta erken biten akü zarar görebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laichzeit -- 3 Ocak 2017; 2:44:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam anlıyorumda eldki 20 amperide destek yapmak istiyorum oda kenarda durmasın malum kış günü 14 ah olanlar soğuk karşısında çabuk pes etmeye başladı bunların çalışma ideal ısısı 20-25 santigrad havada sıfıra indi biraz etrafını 2 kat battaniye attım soğukdan etkilenme baya düştü

yani yanlış hesaplamadıysam toplam güç 744 wata çıkıcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultra2140 -- 3 Ocak 2017; 4:16:4 >
  • Ya kardeşim nokta virgül vs imla bilgin yok mu. Okulda öğretmediler mi .?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hür Beyin

Ya kardeşim nokta virgül vs imla bilgin yok mu. Okulda öğretmediler mi .?

okuduğunu anlayamıyormusun sen ?noktaya virgüle ne gerek var bak oku anla
  • Forumumuza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz :)
  • hoşbuldukda bu şekilde 20 amper destek yapsam 744 wata çıkıyor güçde aküer zarar görebilirmi acaba ?ayrıca aküyü dışarıda doldurup hariçden araya katmak hergün çok zor olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nerede kullanacaksın bilmiyorum ama, takacağın ek aküyü hemen tüketmeyecek bir motorsa dediğin gibi olur, tabi kullanacağın şeyin dayanabileceği maximum elektrik akımınıda göz önünde bulundurmuşsundur diye umuyorum. Ama takacağın akünün hemen bitme olasılığı varsa takip edemessen, aynı güçde olan aküler daha önce biter ve bittiği halde üzerinden akım geçmeye devam edicek, ve diğer yüksek taktığın akü kalacak sadece, buda devreyi besleyemez , cihaza düşük akım gelir ve arızaya eden olabilir. Ya hepsini birden yükselt eşit değerde yada aynı değerde 2 tane daha bağla.
  • 20 ah olan akü 7 kg 2 daha bağlarsam 21 kg 3 adet 20 ah oluyor güç baya artıyor ama motor hantallaşıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlindGuardianNN

nerede kullanacaksın bilmiyorum ama, takacağın ek aküyü hemen tüketmeyecek bir motorsa dediğin gibi olur, tabi kullanacağın şeyin dayanabileceği maximum elektrik akımınıda göz önünde bulundurmuşsundur diye umuyorum. Ama takacağın akünün hemen bitme olasılığı varsa takip edemessen, aynı güçde olan aküler daha önce biter ve bittiği halde üzerinden akım geçmeye devam edicek, ve diğer yüksek taktığın akü kalacak sadece, buda devreyi besleyemez , cihaza düşük akım gelir ve arızaya eden olabilir. Ya hepsini birden yükselt eşit değerde yada aynı değerde 2 tane daha bağla.

beyinde akım sınırlaması varmı bilemiyorum 14 ah birine paralel ilştiricem bakalım ne yapıcak araa 40ah bıçak sigortada atayımda ne olur ne olmaz kısa devre olur felan kesiversin bir sakatlık durumunda

• quote:

Orijinalden alıntı: BlindGuardianNN

nerede kullanacaksın bilmiyorum ama, takacağın ek aküyü hemen tüketmeyecek bir motorsa dediğin gibi olur, tabi kullanacağın şeyin dayanabileceği maximum elektrik akımınıda göz önünde bulundurmuşsundur diye umuyorum. Ama takacağın akünün hemen bitme olasılığı varsa takip edemessen, aynı güçde olan aküler daha önce biter ve bittiği halde üzerinden akım geçmeye devam edicek, ve diğer yüksek taktığın akü kalacak sadece, buda devreyi besleyemez , cihaza düşük akım gelir ve arızaya eden olabilir. Ya hepsini birden yükselt eşit değerde yada aynı değerde 2 tane daha bağla.

devreye düşük voltaj veya akım gelirse devre kendini kapatıyor
  • ultra2140 U kullanıcısına yanıt
    yapta paylaş burada sonuç ne olacak bakalım
  • ultra2140 U kullanıcısına yanıt
  • araya giren farklı amperde akü, arkadaşların dediği gibi, sarj ve deşarj sorunu yaratacaktır,, en uygunu tüm akülerin amperajını aynı anda yükseltmektir,, 4a ise mesela 6a.. tutupta 8-10a bağlarsanız güç devresi zarar görebilir
  • emin bey sizin dediğiniz çok amperi uç noktalarda olanlarda olur mesela 7 ah ile 20 ah çok uç noktalarda 14 ile 20ah arasında bir sorun çıkacağını sanmyorum akü dizilimi 14*14*14 iken 14-14-34 olacak yani toplamda 744 wata çıkıcak 504 watdan

20ah lik akü 240 watt katkı verecek güce
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.