Herkeze merhaba ... Kymco venox 250cc motorsiklet almayı düşünüyorum . daha önce hiç motorsiklete binmedim hatta motorlu araçta kulanmadım.Başlangıç için bu motor nasıldır?ilk iş ehliyet alacam ama ehliyet harici bir kursa gideyimmi?bu arada yaş 28 ,1.84 boy ,76 kiloyum sanırım fizik olarak motora ufak gelmem bu motor haricinde tavsiye edeceğiniz başka bir model varmıdır ( gerçi bu motorun görünüşü süper) ve son olarak ikinci el almayı düşünüyorum,ikinci el almak hatamı olur?
venox iyi makinedir ama benim sana önerim hyosung gv250 dri. ikiside kalite olarak üstün. japonları saymıyorum onlar fiyat olarak çok pahalı. 250cc motor için değmez diye düşünüyorum. venox çok gösterişli olsa da bazı handikapları var. pahalı ve ağırlık güç dengesi yetersiz. 27hp, 19.3nm tork ve 190 kg. bu ağırlık 70 hp bir makinada yadsınabilir ama sadece 27 hp ve 19nm toklu bir makinada çok fazla ve yeni başlayacak biri için çok ağır. hele hele cruiser gibi hntal makinelerde.
ben sana tecrübelerimden yola çıkarak hyosung gv 250 öneririm
28 hp, 22.3nm tork, 155kg. hafif daha güçlü ve ucuz. kalite olarak bir tayvanlı nasılsa, bu korelide onun gibi. yalnız venox çok modern cruiser çizgisindeyken gv250 daha klasik.
Hyosung gv 250 iyidir,genelde ilk motosiklet için 2.el tavsiye ediyorlar sonuçta ilk motorun yan yatar vs.Tecrubeli arkadaşlar yardımcı olur sana.
Hiç motor kullanmadığını belirtmişsin ki benim fikrim cruiser makine bile senin için fazladır. öncelikle motosiklet ve iki teker kavramını scooter tarzı bir makineyle tanıman, kısa da olsa acemilik duygusunu bu tip makinalarda atmanı tavsiye ederim. Tanıştığını varsayarsak arkadaşların da dediği gibi GV250 gayet yeterli ve güzel bir makinadır keza Venox da öyle..Bakımları düzgün yapıldığı takdirde ikinci el almanın hiç bir sakıncası yok.
quote:
Orijinalden alıntı: SACRED REICH
Hiç motor kullanmadığını belirtmişsin ki benim fikrim cruiser makine bile senin için fazladır. öncelikle motosiklet ve iki teker kavramını scooter tarzı bir makineyle tanıman, kısa da olsa acemilik duygusunu bu tip makinalarda atmanı tavsiye ederim. Tanıştığını varsayarsak arkadaşların da dediği gibi GV250 gayet yeterli ve güzel bir makinadır keza Venox da öyle..Bakımları düzgün yapıldığı takdirde ikinci el almanın hiç bir sakıncası yok.
scoterla başlama kısmına katılmıyorum. çünkü iki çok farklı şeyler. 28beygir çok korkulacak bir güç değil. bilen bir arkadaşınızla 2 gğn çalışssanız ve trafik olmayan yerlerde 1 hafta tecrübe etseniz, motora hakim olabilirsiniz. ama arkadaşın da dediği gibi ikinci elden korkma. motoru kestir bir motosiklet ustaasıyla yada motosikleti uzun kullanmış tanıyan biri ile alırsan sorun olmaz. bu motoru kullanıp sana yardımcı olacak arkadaşları geniş katılımlı motosiklet forumlarında bulabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: ReBeR
quote:
Orijinalden alıntı: SACRED REICH
scoterla başlama kısmına katılmıyorum. çünkü iki çok farklı şeyler. 28beygir çok korkulacak bir güç değil. bilen bir arkadaşınızla 2 gğn çalışssanız ve trafik olmayan yerlerde 1 hafta tecrübe etseniz, motora hakim olabilirsiniz. ama arkadaşın da dediği gibi ikinci elden korkma. motoru kestir bir motosiklet ustaasıyla yada motosikleti uzun kullanmış tanıyan biri ile alırsan sorun olmaz. bu motoru kullanıp sana yardımcı olacak arkadaşları geniş katılımlı motosiklet forumlarında bulabilirsin.
Çapada oturuyorum burada motoru olan ve kurye olan 2 arkadaşım var ayrıca bir abimizinde motoru onlarla birlikte sürmeyi öğrenirim sonrada ehliyeti alırım diyorum. motoruda 2. el almyı düşünüyorum gene alırken bu arkadaşlarımdan yardım isteyecem ,gerekirse bir ustaya götürüp baktırıp alacam. görüntü olarak venox hoşuma gitti , gv250 klasik duruyor onun için venox a daha sıcak bakıyorum ama sizin tecrübelerinize dayanarak biraz daha araştıracam.ilgilene herkeze teşekkürler.
ilk olarak iki motorada binmedim. ikisinide fuar ve bayiide gördüm. 250 klasmanında cruiser olarak sadece 1996 honda rebele bindim. ama teknik ve fiyat olarak yaklaşırsak gv 250 her halukarda üstün. ama en iyi motosiklet içine sinendir. biraz araştır bir bayiye git ikisinide arkadaşlarınla incele. üzerine bin arkadaşlarının görüşünü al. ama hepsinin dsışında, zaten zor kontrol edilen (ki dönüşlerde özellikle) cruiserlarda, 190 kilo başlamak hiç akılkarı değil. ama dediğim gibi kullanacak sizsiniz, o yüzden içinize sinmesi lazım.
Aslına bakarsanız ikisinide kullanmış biri olarak Kymco Venox 250'nin her türlü üstün olduğunu söyleyebilirim. Birtek konuda, yakıt konusunda GV250 daha cimri. Onun dışında görüntü olsun, sağlamlık olsun, işçilik olsun, yol tutuşu olsun.. Bunların hepsinde Kymco Venox 250 daha başarılı. Performansları arasında ise fark yok hemen hemen. Ben Venox'un sırf o eşsiz şekli için bile aradaki fiyat farkına fazla fazla değer diye düşünüyorum. Ikisi içinde yeterli param olsaydı, tercihim hiç tartışmasız Venox olurdu..
Venox sıradışı çizgileriyle her zaman beni cezbetmiştir. Kullanmadım ama uzun seyahatlerde hele artçıyla seyehatlerde GV' nin daha rahat olacağını düşünüyorum
Biri bana daha yakışıklısını göstersin!!
quote:
Orijinalden alıntı: NovariX
Bu rengi sahaneymiş...
quote:
Orijinalden alıntı: HighVoltage
quote:
Bu rengi sahaneymiş...
Bu rengini türkiyede bulamıyoruz galiba :X ikinci el almayı düşünüyorum ama bu rengi yok. gerçi sıfır olarak satanda görmedim . gerçekten harikaymış.
quote:
Rengi çok güzel ya
quote:
Orijinalden alıntı: experienced
Bu rengini türkiyede bulamıyoruz galiba :X ikinci el almayı düşünüyorum ama bu rengi yok. gerçi sıfır olarak satanda görmedim . gerçekten harikaymış.
Komple boya; 500 lira.
Ruhsata işletmek; 80 lira.
Bu rengin hatun tayfasındaki etkisi; paha biçilemez!
Bahsettiğiniz o rengin firmamıza katılımı şimdilik söz konusu değil..
iyi makine venoks hyosug gv 250 yide düşün
bende hyo diyorum gv 250 ilk başlayanlar için ideal.Bide venoxdaki egzoslar çok gıcık duruyo anlam veremedim
quote:
arkadaslar yeni konu acmak istemedim buraya yazıyorum.
1.95 boyunda 140 kiloluk bi adamım eheh.
burada bahsi gecen Venox ile GV250 arasında kalıyorum. Teknik ve kalite olarak birbirlerine yakın aletler sanırım bunlar fakat bendeki cüsseye hangisi daha cok yakısır bi fikir verebilirmisiniz ?
arkadaşlar uzun süredir kymco venox kullanıyorum ve öncesinde de gv 250 kullanıyordum eğer iri bir sürücüyseniz venox kesinlikle daha iyi ve su soğutma olması avantaj gv 250 de bacak aranız pişerken venox rahat ve konforlu ancak daha küçükçe bir vücut yapınız var ise gv 250 de çok iyi makinadır ilana bakabilirsiniz sahibinden venox 250