Şimdi Ara

motor bloğu değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi forumlar arkadaşlar. arkadaşıma bir araç alacağız. bir iki tane de bulduk. araçlardan biri hoşumuza gitti. 2001 ford focus cia hb 1.6. araç km 109.000 açık yeşil tonlarında. şimdi sorum şu. araç sahibinin söylediğine göre bir önceki sahibi motor bloğunu değiştirmiş dolayısı ile motor numarası değiştirilmiş bir araç.. sebebi ne olabilir. aracın performansı açısından sorun olurmu. ve en önemlisi aracın değerinde bir düşüşe sebep olur mu. lütfen yardımcı olursanız sevinirim....(cruze forumunda ne arıyorsun demeyin arkadaşlar. uzun süredir bu forumu takip ediyorum ve bu bölümdeki arkadaşların görüşlerine güveniyorum..)

• FarukKarasapa F kullanıcısına yanıt
    çıraklıktan yetişme iyi bir motor ustası çıkar kaputu açar şaaaaak diye cevabı yapıştırır...... (kaputun üzerine 7. kattan komşunun çocuğu mu düştü ? önden gelip TOMA mı çarptı motoru pert etti ??? yoksa motor bloğu kıskançlıktan mı çatladı ???? ustaya göstermek şart)

fakat buradan yorum yapmak biraz ilkyarı maç sonucu skor tahmini yapmak gibi olur.....

benim tahminim ???

söz konusu araç şiddetli bir kara kışta antifriz olmadan soğuğa maruz kalmış ise motor bloğu çatlamış hasarlanmış olabilir..... bu sadece tahmin- ihtimal hadi tutarsa diye......

yani işin özü telefonla - internetle- 3 G ile araç muayenesi olmaz ,,,,, doğruca ustaya göstermek şart.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joliva -- 6 Eylül 2013; 13:14:45 >
  • hay sağolasın kardeşim. bu ne güzel yorumdur. ustaya göstermek sıkıntı değil gösterelim. bizim asıl merak ettiğimiz aracın değerinde kayıp söz konusumudur. motor bloğu değişmiş bir araca bakış açısı nedir. bu konuda acemi biri olarak fikir alayım diye düşündüm açıkçası. bu sorularıma da cevap verirsen sevinirim...
  • ha bu arada belirtmek isterim aracın ön kaportasında hiç boya değişen kaza yok. arka iki çamurlukta sadece boya var. birde sol arka kapıda. buna göre değerlendirirseniz sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FarukKarasapa

hay sağolasın kardeşim. bu ne güzel yorumdur. ustaya göstermek sıkıntı değil gösterelim. bizim asıl merak ettiğimiz aracın değerinde kayıp söz konusumudur. motor bloğu değişmiş bir araca bakış açısı nedir. bu konuda acemi biri olarak fikir alayım diye düşündüm açıkçası. bu sorularıma da cevap verirsen sevinirim...

Elbette orjinal durum gibi olmaz, bir değişiklik durumu mevcut ve buna istinaden değer kaybı oluşur/oluşacaktır.

Şahsen ben almam. İleride oluşması muhtemel sorunlar ve sıkıntılarla uğraşmak istemem.

Haaa! alacak olan arkadaş, zaten fiyatı uygun 5-8-10 sene kullanacağım, o zamana bakarız. Diyorsa sorun yok.

Kullandığımız aracın motor bloğunda oluşan sorundan dolayı, sorunun çözülmesi amacı ile çıkma motor takılması "mecburiyetini" anlarım.
    Ama! bu sıkıntılara gelmiş ve satışa sunulmuş bir aracı almayı anlamam.

Arkadaşınız niye böyle bir aracı almak istiyor?
    Fiyatı mı çok uygun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 6 Eylül 2013; 17:18:07 >

• motor bloğu değişmiş araçta bence sorulması gerekenler:
    - takılan motor sıfır mı çıkma mı?
    -komplemi değişti( silindir subap sekman krank conta vs)
    -kayıtlara bu değişim işlendi mi
    -motor performans testinden kaç puanla çıktı
    -109 000 km nin ne kadarı bu motorla yapıldı.

12 yaşındaki bir arabanın orjinaliyle değişmiş her parçası 12 yaşındaki parçasına göre gençlik aşısıdır ,
    varsın değişsin..
    zaten bu durum her zaman alıcı lehine pazarlığa yansıyacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.