Şimdi Ara

Motor geç ısınıyor, çabuk soğuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç 2010 cruze lpgli ve sabahları işe giderken motor geç ısınıyor 20dk da ben işe gidene kadar harareti normal seviyeye yaklaşmıyor bile.

Isıninca da trafikte normalken hararet, çevre yoluna tem e felan cikip 120km gibi sabit hizlarla giderken birden düşmeye başlıyor bildigin cold yazisina dayaniyor ibre.

Acaba bi problem mi var ? Egzantirik sensoru arızalı, orada bi kac parça degisicek tıkırtı yapiyor bu aralar ama 100.000km bakimini bekliyorum yaptirmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatalerror07 -- 29 Kasım 2015; 1:20:23 >

• termostat kolay bozulmaz ama belki sorun ondan kaynaklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

termostat kolay bozulmaz ama belki sorun ondan kaynaklı olabilir.
    Benzer bir sorun bende de vardı. Düşük devir yüksek sür'at yaparsam hararet düşüyordu. Yalnız neyi değiştirdiğimi tam hatırlamıyorum gariptir ki. Termostatı değiştirince düzelmiş olması lazım.
  • Arkadaşlar çekimser kalarak yazmışlar, termostat'ı kontrol ettirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Arkadaşlar çekimser kalarak yazmışlar, termostat'ı kontrol ettirin.
    bencede sorun termostattan kaynaklanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 29 Kasım 2015; 19:53:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

bencede sorun termostattan kaynaklanıyor.

Alıntıları Göster
    aynısı başıma geldi termostatı değiştirince sorun çözüldü. Termostat sürekli açık kalıyor ve soğutma suyunu sürekli radyatöre gönderiyor. Araç hızlanınca radyatöre rüzgar çarptığından sıcaklık düşüyor.
  • Herkesin başına gelen ucuz ve sorunu çözmeyi kolay bir problem
    Termostat açık kalıyor motora devamlı soğuk su giriyor acil yaptırın çünkü yakıt artıyor sıcak motora devamlı sıcak su girişiyle blokları zorluyor
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    ucuz bi parça sanirim, pazartesi servise bi baktiricam zaten. şehir ici bi iki saat gezince ısınıyor ama arkadaşların dediği gibi yüksek sürat düşük devir yapınca hemen soğuyor.Baska yerleri bozmadan deistirmek lazim.
  • ne bu hacı denizmi geç ısnıp geç soğuyo kdoqkeowkqokaodkoadkwoqekoqweqqwedasdasdaeqwedasfeqteqteq531541341341raadadqw43afa54
  • quote:

Orijinalden alıntı: Köşeyi dönen adam

ucuz bi parça sanirim, pazartesi servise bi baktiricam zaten. şehir ici bi iki saat gezince ısınıyor ama arkadaşların dediği gibi yüksek sürat düşük devir yapınca hemen soğuyor.Baska yerleri bozmadan deistirmek lazim.

Hızlanma kaynaklı içeri giren rüzgar artıyor böylece hararet düşüyor
    Benim köprü yolunda anadolu yakasında yokuş aşağı düşerdi :)
  • Çok degil komple termostat 400 lira civarında
  • Sabah aracinizi calistirin birkac dakika sonra radyatorden morora giden borulara dokunun buz gibi soguk degilse termostadi degistirin. Motor sicakligi 85 civarina gelmeden termostad sicak suyu radyatore hic gondermemeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

Sabah aracinizi calistirin birkac dakika sonra radyatorden morora giden borulara dokunun buz gibi soguk degilse termostadi degistirin. Motor sicakligi 85 civarina gelmeden termostad sicak suyu radyatore hic gondermemeli.
    sürüş esnasında klima açık mı acaba ? açıksa öndeki fan sürekli acık oldugu için motor ısınmıyor

ekleme: AC tusunu kontrol edin,acıksa kapatın
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

sürüş esnasında klima açık mı acaba ? açıksa öndeki fan sürekli acık oldugu için motor ısınmıyor

ekleme: AC tusunu kontrol edin,acıksa kapatın

Alıntıları Göster
    Klasik bir gm motoru. Bana değişik gelmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Klasik bir gm motoru. Bana değişik gelmedi

Alıntıları Göster
    İçerisindeki yağ nedir? 5W30 olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: altrea

İçerisindeki yağ nedir? 5W30 olması lazım

Alıntıları Göster
    30 liralık termostat ve 20 liralık işçilik akabinde soğutma sıvısı haznenize bağlı olarak 3 litre antifiriz ve saf su ile çözebileceğiniz bir sıkıntı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanc64

30 liralık termostat ve 20 liralık işçilik akabinde soğutma sıvısı haznenize bağlı olarak 3 litre antifiriz ve saf su ile çözebileceğiniz bir sıkıntı.

Saf su konusuna kesinlikle katılıyorum. Ayrıca temiz su ve antifrizden önce mümkünse tesisattaki soğutma sıvısının kalıntıları basınçlı su ile temizletilmeli.
  • termostat arizasi gibi gorunuyor. Kalorifer az isitiyorsa kesin termostattir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamie35

termostat arizasi gibi gorunuyor. Kalorifer az isitiyorsa kesin termostattir.
    aynısı benim başıma geldi termostat değişti sorun gitti. 100 150 arası bir şey tutuyor
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    30 liraya hangi termostattan bahsediyorsunuz siz? Tofaşlarin orjinali bile daha pahalı. Cruze için komple termostat 400 lira
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.