Şimdi Ara

Motor hacmi küçültmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar motor hacmi küçültmek mümkünmü, belki astarı yüzünü geçer diyeceksiniz (zaten yapacağımdan değil) ama kanunen buna engel varmı, şimdi gibip 4500 cc motorlu bir araç alıp bir şekilde piston gömlek v.s. değiştirilse ve 2000 cc'ye indirse ve bunuda gidip makine mühendisleri odası yada bir üniversiteden belgelese (motor hacmi bu kadardır diye) daha düşük vergi vermek adına mahkeme yolu v.s. ile bile olsa başarması mümkünmü? Yasal ne gibi engeller var yada yaratırlar? Sonuçta şase motor bloğunun değiştirilmesi kanunen yasak ancak aynı motor bloğunun hacminin küçültülmesinde yasal ne gibi engel olabilir. Yani bu vergilere inat olsun diye bunu yapan uğraşan kimse olmuşmudur, duyan bilen varmı, fikirlerinizi paylaşırmısınız?

• Aracın güç aktarma organlarının mekanik hesaplarının kam milindeki döndürme momentine göre hesaplandığını ve dolaylı olarak hava yakıt karışımı gibi yanma dinamiklerinin ve buna bağlı olarak pistonlara aktarılacak kuvvetin 4500cc'lik araca göre ecu'nun programlandığını dikkate alırsak ilerisi için keşke dedirtebilir diye düşünüyorum. Herşeyi geçtim, aracın şanzumanı da değişim isteyebilir ki o da az para değil...
  • 4500 cc araba kolay kolay 2000 cc'ye düşmez. silindir iptali gerekir. 4500 cc bir araba tahminen v8 olur. onu 4'e düşürmek cok zor bir uygulama hatta imkansızdır.. vergi farkının 4-5 katı masraf edersiniz.
  • Arkadaşlar 4500 cc araba 2000 cc ye düşmezse 3000 cc olsun, olmadı 2000 cc bir arabayı 1600 cc düşürmek, 1600 ü 1000 e düşümek gibi düşünün, ayrıca eski karbüratörlü arabalarda ecuda yok, yani mekanik engeller değilde yasal engeller neler olabilir ben onu soruyorum.
  • 1-) Aracın üzerindeki blokta işlem yapabilirsiniz: misal k24 bloklu 2.4lt motorlu bir accordu k20 internalları(kol,piston,krank,2lt lik motorun silindir kapağı) ile 2.0litreye düşürebilirsiniz; bu durumda ruhsatta değişim yapmanıza gerek yoktur ayrıca değişim isteseniz bile yapılamaz makine mühendislerinin kataloğunda araç üzerindeki blok 2.4lt olduğu için.

2-) Aracın üzerindeki bloğu değiştirebilirsiniz: misal 5.7lt hemi motorlu 300C ye 2.7lt lik bir 300C den çıkma motoru komple alıp koyabilirsiniz yalnız bu durumda ruhsata işletemezsiniz; şu anki kanunlara göre aracınıza sadece aynı markanın ürünü olan, belli standartlara sahip ve hacmi ve beygir gücü +-%10 olan motorlar takabilirsiniz. Yani 4.5 lt yerine 5.05lt veya 4.05lt aynı markaya ait bir motor takabilirsiniz bu durumda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benzinli Motor İdeal Devir
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.