Şimdi Ara

Motor ısındığında şişiyor sanki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım Civic 2000 ies stock motor 150000 km olup 2 ay önce daıkın baskı balata değişikliği yapılmıştır..Arac sabahları yada stop edildikten en az 6-7 saat sonra tekrar hareket ettirildiğinde ok gibi zaptolmaksızın kusursuz performans ile calısmakta..Ama 5 dk sonra aracın gaz tepkimeleri performans düşüklüğü ön plana çıkıyor..Hem lpg de hem benzinde bu sorun devam etmekte acaba skıntımız nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordofrose -- 1 Mart 2013; 22:51:24 >

• eski araçların motoru şişer doğrudur.
  • Bilen birileri yazarsa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atesleme sisteminiz de sorun olabilir mi acaba 2 tanede bizde var dediğiniz bi sorun yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Orijinalden alıntı: lordofrose

Bilen birileri yazarsa sevinirim

150000 km !!! makine bitmiş. Alet yürürde ne gaz tepkisi ne performansı. Bu kadar km yi hangi motor çevirse leş olur gider. Şu bmw nin 2.5 lik 189 hp motorları geliyor aklıma. M54 motorlu araçları dyno testlerinde 130-140 hp zor üretiyor Km ler 150-300 arası. Motorunuz yaşlı aracı değişmeye bakın. Her araç yürür, ama sorun performans ise düşük km şart. Yada motor iyi diyorsanız kompresyon testi yaptırın.

1998 civic ies var 500 bin km de sifir gibi olmasada hala iyi yürüyor arac.Honda icin o km önemli degil.

• 98 1.4 is var bende de ilk çalıştığında motor devri normalden biraz yüksek oluyor,motor ısınınca normale dönüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakirola

98 1.4 is var bende de ilk çalıştığında motor devri normalden biraz yüksek oluyor,motor ısınınca normale dönüyor.

Normaldir,motorun ısınması için yüksek devirde çalışıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

Bilen birileri yazarsa sevinirim

150000 km !!! makine bitmiş. Alet yürürde ne gaz tepkisi ne performansı. Bu kadar km yi hangi motor çevirse leş olur gider. Şu bmw nin 2.5 lik 189 hp motorları geliyor aklıma. M54 motorlu araçları dyno testlerinde 130-140 hp zor üretiyor Km ler 150-300 arası. Motorunuz yaşlı aracı değişmeye bakın. Her araç yürür, ama sorun performans ise düşük km şart. Yada motor iyi diyorsanız kompresyon testi yaptırın.

İmzamdaki hondayla gayet mutluyuz km 164binde , 165binde bakımı var 200gr yağ eksiltmesi ya var ya yok şu an itibaryle. Yola çıktıgında da canavar gibi maşallah, 170-200km/h hızlar arasında çok seyahat etmişligim var çok şükür hiç bir sıkıntısı yok. Honda bu öyle 150binde leş falan olmaz. Zaten 150binde bir aracın motoru leş oluyorsa emin olun araçta değildir sıkıntı kullanıcısındadır

• quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

quote:

Orijinalden alıntı: fakirola

98 1.4 is var bende de ilk çalıştığında motor devri normalden biraz yüksek oluyor,motor ısınınca normale dönüyor.

Normaldir,motorun ısınması için yüksek devirde çalışıyor.

+1

Ayrıca 15 yaşında araba normal bunlar
  • Arkadasim liseli edebiyatina kulak asma.

Yeterli teknik donanima sahip bir servise git. Araci cihaza sokmadan bir sey soylemek dogru olmaz.

Benim tahminim oksijen sensoru yonunde. İsindiktan sonra duzgun calismadigi icin karisimi hatali vermesi muhtemel. İsini bilen cihazi sagam olan servis arizani sip diye bulur.

150.000 km yeni teknoloji (gecmis 10 sene) motorlar icin cerezden sayilir. Benim kulustur bile 30 yasinda 120 binde motor var banamisin demiyor.

Gecmis olsun

• Delifisek.Tux Arkadaş harici yapılan yorumlar bana çok SAÇMA MANTIK DIŞI ve COCUKSU geldi doğrusu.. Bahsi geçen araç 131 yada Anadol marka değil arkadaşlar..Pişman oldum sorunumu burada paylaşmakta..150.Bin dedim Birbuçukmilyon km demedim..!!! Nyse yazmadım ben bişey sorunum falan yok..İyi geceler
  • burglar08 arkadaşım sana katılıyorum gerçekten..Tşkler yorumun içinde ayrıca....
  • 150.000 deki aracı eski görenlere rabbim akıl beyin şuur versin.

• +1
  • Öncelikle 150 bin km hele hele benzinli bir araç benim için bitmiş değilde...

Hocam şu argümanı ilk defa duyuyorum...

Motor şişmesi ne demek ?
  • quote:

burglar08 arkadaşım sana katılıyorum gerçekten..Tşkler yorumun içinde ayrıca....

teşekkrürler..
  • Ne çok sıfır araba hastası insan varmış, 174 bin km de bizim araç o övdüğünüz yeni teknoloji bir çok araçları geçiyorum/kafa tutuyorum.

Adam gibi markanın sıfırını almadıkça ne yapayım sıfır arabayı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.