Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Motor park edemezmişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tam konu hakkında bilgim yok bilen varsa yardımcı olursa sevinirim şimdi ben bi site içerisinde oturuyorum ve motorumu 10 dk lığına işim var diye binanın önüne park ettim komşumuzun küçük çocuğu binanın önündeki rampadan hızını alamadı ve motoruma çarptı motor düştü adam trafik polisi ve bana oraya park edilmez diyor motorda rampanın tam önünde değil biraz ileride ve çaprazında ve park ettiğim yer park yeri ama araba park etmesin diye düşünüyorum 1 arabalık yere 2 tane duba koymuşlar tam binanın önüne her hangi bir işaret yok ve tabelada mevcut değil bina önü zaten kendi oturduğum binanın önü ve adam bu yolla motorda oluşan hasardan kurtulmak istiyor kamera kaydı var elimde ne yapabilirim haklarım nelerdir trafik polisi olduğu içinde hakları benden daha iyi biliyor tam konuşamadık ama konuşacağımız zaman ne diyebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Park yeri yasağıyla ilgili husus Karayolları Trafik Yönetmeliği madde 114 ve 115 9 a maddesinde belirtilmektedir. Park yerinin kişisel malınız olmasının hiç bir önemi yok Maddeyi okuyun anlarsınız. Küçüğün yol açtığı hasara yönelik olarak TMK madde 369 incelenmelidir. Bu maddeyi incelediğinizde aile reisinin çocuğun verdiği zarardan sorumlu olduğunu göreceksiniz. Dava aile mahkemesine açılacak. Şimdi gelelim somut olaya yanlış park ettiğiniz iddia edilen motorunuzun yeri sebebiyle platformdan inen (Platform engelli kişilerin kullandığı platform ise hiç şansınız yok) yayaların geçişi için bir tehdit oluşturuyor ise veyahut motorun pozisyonu itibariyle platformdan inen kişilerin motora çarpmamasının mümkün olmaması durumunda hatalısınız. Karşı taraf çocuk için rapor alarak size basit yaralama suçu ile dava açabilir.. Saygılarımla

• serkanugur S kullanıcısına yanıt

Öncelik vaktinizi ayırıp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim Fotoğrafta gözüktüğü gibi rampanın 2 3 adım ilerisinde ve çocukta küçük scooterla hızını alamayıp çarptığı için çocuktada herhangi bir şey yok scooter vuruyor motora aslında ve çocuk scooterdan düşüyor sadece. motorla fiziksel bir teması yok. isterseniz de özelden vidyoyu sizinle paylaşabilirim. tekrardan çok teşekkür ederim dediklerinizi bilmiyordum öğrenmiş oldum ve zahmet olmazsa fotoğrafı inceleyip yorum yapabilirsenizde çok yardımcı olmuş olursunuz....saygılarımla

Motor park edemezmişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevimalim -- 26 Mayıs 2024; 17:18:2 >

• Rica ederim Ben bilirkişi değilim size sadece mevzuat konusunda bilgi verdim. Resim üzerinden kişisel yorumumu paylaşayım. Resimden anladığım kadarıyla apartman girişi. Rampa bir engelli rampası Engelli vatandaşların kullanımı bebek arabaları Yaşlıların kullandığı pazar arabalarının apartmana girişini kolaylaştırmak için yapılmış apartmanın inşa tarihi konusunda bilgim yok ancak rampa olduğuna göre ve sonradan yapılmadığını varsayarak apartmanın kanuni zorunluluk sebebiyle engelli rampasına sahip olduğunu değerlendiriyorum. O yüzden rampanın uygun yere yapılıp yapılmadığı konusunda bir iddiada bulunamazsınız. Rampa hukuki mevzuata uygun yapılmış Eğim ve korkuluklar kanunda ön görülen şekilde. Gelelim can alıcı noktaya Rampadan indirilmeye çalışacak engelli araçlarının eğim sebebiyle kontrolünde sorun yaşanabileceği nedeniyle araç parkını önlemek maksadıyla iki adet trafik dubası konularak araç park etmesi engellenmiş. Burada yönetimin muradının hep rampanın kullanılmasını kolaylaştırmak hem de engelli araçlarının veyahut park eden araçların zarar görmesini engellemek olduğunu değerlendiriyorum. Aksi takdirde oraya park eden araç zarar gördüğünde apartman yönetiminin kusursuz sorumluluğu ortaya çıkardı. Yani hasarı apartman yönetimi öderdi. Bu durumda yönetimin kusurundan bahsedemeyiz. Bu durumda olayda iki kusurlu var. Biri siz. aracınızın zarar görme ihtimali olmasına rağmen hatalı park emişsiniz. Diğeri de engelli rampasından scooter ile inen küçük çocuk Bu durumda asli kusurlunun kim olduğuna karar vermek davanıza bakacak olan hakime kalacak ve hakim vicdanı çerçevesinde asli ve tali kusurluyu belirleyecek. Yaralanma hususuna gelince çocuğun motorunuza çarpıp çarpmamasının bir önemi yok. Motorunuz orada olmasaydı çocuk düşmeyecekti. Buradan yola çıkarak çocuğun yaralanması olayında sizinle bir illiyet bağı kurulursa kusur derecenize bakılarak sorumlu tutulabilirsiniz. Bahsettiğim tüm bu hususlar iddia sahiplerinin iddialarını kanıtlaması ile mümkün olabilir. Sizin suçlanabilmeniz için çocuğun yaralandığının ispat edilmesi gibi. Hukuk bilginiz yok ise bu anlattıklarım size karışık ve hatta saçma bile gelebilir. Ama durum bu saygılarımla

• serkanugur S kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim tekrardan demek istediğinizi anladım ama karşı binaya bakarsanız ve burası dediğim gibi bir site karşı binada siteye dahil ve onun engelli rampası yok yönetmelik adı altında yapıldığını zannetmiyorum son dediğinize gelecek olursam motor orda olmasaydı yol görüldü üzere kare taşlarla dizildiği için orda dengesini kaybedebilirdi yada Allah göstermesin yola doğru gitse araba çarpa bilirdi ihtimaller çok yani motorumun orda olup olmaması düşmeme gibi bir ihtimal yaratmıyor zaten çocuk 2 3 yaşında ve kontrol edemeyeceği bir hızla gittiği için dengesini kaybetme ve düşme olasılığıda çok daha yüksek ama ben sizin demek istediğinizi anladım tekrardan çok teşekkür ederim çok sağolun.. saygılarımla

• Sevimalim S kullanıcısına yanıt

Bence okuduğunuzu anlamadınız çünkü hatalı sizsiniz..3 kere okuyun analizi.

""Rampa bir engelli rampası Engelli vatandaşların kullanımı bebek arabaları Yaşlıların kullandığı pazar arabalarının apartmana girişini kolaylaştırmak için yapılmış apartmanın inşa tarihi konusunda bilgim yok ancak rampa olduğuna göre ve sonradan yapılmadığını varsayarak apartmanın kanuni zorunluluk sebebiyle engelli rampasına sahip olduğunu değerlendiriyorum.

O yüzden rampanın uygun yere yapılıp yapılmadığı konusunda bir iddiada bulunamazsınız.

Rampa hukuki mevzuata uygun yapılmış Eğim ve korkuluklar kanunda ön görülen şekilde.

Gelelim can alıcı noktaya Rampadan indirilmeye çalışacak engelli araçlarının eğim sebebiyle kontrolünde sorun yaşanabileceği nedeniyle araç parkını önlemek maksadıyla iki adet trafik dubası konularak araç park etmesi engellenmiş.

Burada yönetimin muradının hep rampanın kullanılmasını kolaylaştırmak hem de engelli araçlarının veyahut park eden araçların zarar görmesini engellemek olduğunu değerlendiriyorum.

Aksi takdirde oraya park eden araç zarar gördüğünde apartman yönetiminin kusursuz sorumluluğu ortaya çıkardı. Yani hasarı apartman yönetimi öderdi.

Bu durumda yönetimin kusurundan bahsedemeyiz.

Bu durumda olayda iki kusurlu var. Biri siz. aracınızın zarar görme ihtimali olmasına rağmen hatalı park emişsiniz. ""

Benim sahsi fikrim yorumum;

Babası o gün rapor almış olsa size dava acsa siz suçlusunuz!!

Bende motorcuyum motorlari severim ama burada hata sizde..

Kendimden örnek vereyim.

3 katli apartmanda motoru garaja koyuyordum.

Adamın küçük çocuğu (14)motoru kurcalarken düşürdü.

Ev sahibi alt kat balkon yok garaj onun hakki dedi.

Tartışmayı uzatmadım. Suan kaldirimda camın hemen altında duruyor..

siz ise yandaki binada engelli girişi yok yada orada insanlar koyuyor bende koyarim mantığı düşüncesi var. Yanlış sizde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 27 Mayıs 2024; 0:24:28 >

• Motor park edemezmişim

Ister Apartman sahibi ister yönetici olun ister sadece daire sahibi yada kiracı..
    Kırmızı çarpı olan yerlere asla park edemezsiniz...Sadede motosiklet degil aracta park edemez.

Karşı bina yan bina park ediyor aracını koyuyor bende koyarım düşüncesi cok yanlış
    @sevimalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 27 Mayıs 2024; 10:18:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracı stop etmeden benzin almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sevimalim S kullanıcısına yanıt
    Adam haklı. Park edilmeyecek yere park etmişsiniz. Bizim site yöneticisi de onu yapıyor kendi bloğunun önüne park ediyor geçen çocuklar düşürdü motorunu koşuştururlen. Halamoeaya koymayandevam ediyor yan ayakta orta ayağa bile almıyor şehir dışına gidiyor motorunu kapalı otoparka koyma zahmetinde bulunmuyor ya çocuklara Allah esirgesin bir şey olsa.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ibo83 kullanıcısına yanıt

Normalde her zaman otoparka koyarım ama o gün 10 dk lığına evimden bişey almak için koymuştum bu olay yaşandı normalde dediğim gibi her zaman otoparka koyarım işte 1 kereden oluyor zaten bu işler

• ya 10 dakikadan ne olacak ? tekerlekli sandalyeyle biri gelse beklesin sizin keyfinizi.

• Başlık güncel olduğu için konu da biraz alakalı olduğu için bir şey sormak istiyorum. Bizim sitede de yukarda çarpı işaretli yerlere hatta abartarak engellli rampasıyla çıkıp bina (3m genişlikte uzunca bir alan) içerisine merdiven yanına motor koyan biri var. Yönetim konuyla ilgilenmedi (özel firma) biz bu motoru çektirmek istersek kime şikayet etmeliyiz? Zabıta? Trafik polisi?

• mantık olarak oraya park edilmez, ama ahlaki olarak çocuğun verdiği zararı babasının karşılaması gerekir. Oraya park etmeseydin bana ne diyorsa sorunlu bir kişilik ve muhatap olmaya değmez. Çocuğun çarptığına dair kanıtlar varsa dava açılıp sonucu beklenebilir ancak ciddi hasar yoksa hiç uğraşma derim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.