Şimdi Ara

Motor rektefiye Chevrolet Rezzo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar aracım motor üflemeye başladı ve yağ eksiltiyor..
    Rektefiye işine gelecek olursak yedek parçaları ben alıyorum ve orjinal parçaları çok pahalı.
    Değişecek parçalar piston sekman seti , gömlek seti, yatak takımı, sübap takımı, conta seti.
    Evet arkadaşlar alacağım parçaların markaları orjinal marka GM var (çok pahalı) birde alman, japon, kore ve yerli parçalar var
    hangilerini tavsiye edersiniz?
    Yerli parça üreten firmanın ismi Yenmak konya firmasıdır.
    Mümkünse daha önce arabasını yerli parça grubu ile rektefiye yapan arkadaşlar ve motor yenileme işinde çalışmış ustalar
    fikriniz nedir?

• Hocam benim şahsi fikrim, yan sanayi ürün almamaya çalışın, yan sanayi ürünler birebir orjinali gibi uretilemezler. Çünkü aynısı üretilirse lisans sikintisi olacağından illaki ufak tefek farklılıklar oluyor. Yan sanayi bir plastik aksam bile yerine tam oturmuyor. Heleki motordan bahsediyoruz. Ha şu olur, orjinal ekipman örnek veriyim geothe dir. ( yanlış yazmış olabilirim) üzerinde logo olan serviste satılan malda aynıdır. Sadece marka yüzünden pahalıdır. Gider oem olarak geothe alırsanız hem orjinal hem ucuz olur. Sorun çıkar ustanin size ilk söyleyeceği parçayı ben almadım parça problemi. Kendiniz alacaksaniz bari söylediğim gibi yapın. Konya üretimi parça alıp motor toplatmak ucuz olabilir ama hep içinizde bir şüphe kalacak, rahat kullanamayacaksiniz. Heleki tutulmayan bir arabaya 2 kere motor masrafı yapmak zorunda kalmak canınızı fazlasıyla sikacaktir. Karar sizin. Bunların hiçbirini tercih etmeseniz bile Alman malı almanızı tavsiye ederim. GM üretimi olduğundan Almanya üreticiler daha yatkındır. Hemde çoğunun kalite sertifikaları vardır.

Örnek olması bakımından, aracımın yağ pompası bozuldu, orjinali 300 lira idi. Yan sanayi İngiliz malı 130 lira, yağ pompasını üreten OEM firma malı 220 lira idi. Gittim İngiliz malı aldim ellerimle taktim. Sonuç nemi oldu? Sabahları yağ pompası cayır cayır bağırıyordu. Soktum attım orjinal aldım. Orjinalide tamirciye taktırdım. İyi mastik sikamadi, şimdi Karter yağ kaçırıyor. En baştan orjinal yada Alman malı oem üretici alsam yağ pompası bana 420 liraya gelmeyecek ( yağ ve filtreyi de saymiyorum) bir daha uğraşmayacak, karterim yağ kaçırmayacak tamirciye de 50 lira vermeyecektim. Ucuz etin yahnisi yavan oldu. Pompayida ucuz yağla bozdum. Şimdi asla motora yan sanayi filtre bile takmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoomStar -- 22 Ağustos 2017; 22:15:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araç kore daewoo fabrikasında üretilmiş olabilir. Kore malı orjinal parçalara da bakılabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bense size bir soru sorayım. Araçtan memnun musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah tecrübeniz bana fikir vermiş oldu.
  • _mp_ kullanıcısına yanıt
    Aynen araç zaten Daewoo nubira kasasının MPV versiyonu.
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    Ben gayet memnunum almak isteyene tavsiye ederim.
    Aldığı paranın hakkını sonuna kadar veriyor.
    1.6 16v motor var lacetti modelindeki eski versiyonu.
    Araç düşük devirlerde çok isteksiz ancak 2800 devir ve üstü acayip seri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SUBARU FORESTER LPG???
    17 yıl önce açıldı
    TOYOTA EFİ MOTOR
    17 yıl önce açıldı
    HONDA CİVİC MOTOR YAĞI
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.