Şimdi Ara

TOYOTA EFİ MOTOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR ARABAMIN MARKASI 96 MODEL TOYOTA XEİ MODELİ ARACIMI SATIN ALIRKEN SATICININ BANA SÖYLEMİŞ OLDUĞU BİR SÖZ AKLIMA GELDİ.BUNUN MOTORU EFİ MOTOR DEDİ.BU NE ANLAMA GELİYOR ACABA EFİ NE DEMEK ?HOŞÇAKALIN

• quote:

Orjinalden alıntı: JANJANLI_90

ARKADAŞLAR ARABAMIN MARKASI 96 MODEL TOYOTA XEİ MODELİ ARACIMI SATIN ALIRKEN SATICININ BANA SÖYLEMİŞ OLDUĞU BİR SÖZ AKLIMA GELDİ.BUNUN MOTORU EFİ MOTOR DEDİ.BU NE ANLAMA GELİYOR ACABA EFİ NE DEMEK ?HOŞÇAKALIN

EFI = Electronic Fuel Injection demektir.

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 22 Ocak 2008; 21:34:14 >
  • Merhaba

O.B.K. arkadaş sanırım yanılıyor.

EFI Electronic Fuel Injection kelimelerinin baş harflerini simgelemektedir. Motorun yakıt püskürtme sisteminin elektronik olarak kontrol ettiğini anlatmaktadır. Toyota bu sistemi en önce uygulayan firmalardan biri olduğu için EFI kelimesini bir marka gibi sunmuştur. O.B.K. arkadaşım sanırım aracın tek ya da çok nokta enjeksiyonlu olduğunun ayrımını gösterdiğini düşünüyor. Ama bildiğim kadarıyla Türkiye'de satılan Toyota motorlarında tek noktalı enjeksiyon sistemi kullanılmadı. EFI sistemin çalışma esasını aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

http://www.autoshop101.com/forms/h20.pdf

Saygılar

• dbdanisman arkadaşıma teşekkür ederim.

aynı kısaltmalar full injection için de kullanıldığı için ve toyota motorların da full enjeksiyonlu olması dolayısıyla karıştırmış olabilirim. düzelttim..

kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    toyota corolla motor yıkama
    14 yıl önce açıldı
    volvo s60 ecoboost motor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.