Şimdi Ara

MOTOR REKTEFİYE SONRASI KM. SAYACI DA SIFIRLANABİLİR Mİ ?..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
24.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • müşterisi olduğumuz arabanın motoru (sahibinin ifadesine göre) 350 binde rektefiye edilmiş ... rektefiye sonrası 20 bin yapılmış ama göstergede 370 bin km. görünüyor ... ileride diyelim ki 450 bindeyken satmak istediğimizde bizden alacak kişiye açıklamak zor olur diye düşünüyorum ...

arabanın motoru rektefiye edildikten sonra göstergedeki km.si de sıfırlanabilir mi yoksa eski km.nin üzerine yazmaya devam mı etmesi gerekiyor ?.. sıfırlamanın resmi-yasal bir yolu yok mu ?.. motoru yapan ustadan/servisten alınan belge saklansa ve km. sıfırlansa ileride sorulduğunda gösterilse yine de sıkıntı olur mu ?..

NOT; BAHSETTİĞİM ARABADAN VAZGEÇTİK (ASLINDA SAHİBİ FAZLA NAZ YAPTI) ... AYNI YIL BİRADER TEMİZ BİR CHEVROLET SPARK ALDI ... SONRAKİ YIL KENDİME 190 BİNDE REKTEFİYE EDİLMİŞ ARABA ALDIM, REKTEFİYE SONRASI 30 BİN KM. YAPMIŞ, YAPTIRAN KİŞİ MOTOR KOMPLE İNDİRİLİP SÖKÜLMÜŞKEN KADRAJDA ARABA GÖRÜNECEK ŞEKİLDE FOTOĞRAFLARINI ÇEKMİŞ, KM. SIFIRLANMADIĞI İÇİN TABİİ GÖSTERGEDE 220 BİN GÖRÜNÜYOR, KEŞKE REKTEFİYELİ ARAÇLARDA KM.Yİ SIFIRLAMANIN YASAL BİR YOLU OLSA ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 18 Mart 2019; 16:24:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Rektifiye Sonrası Kilometre Sayacı Sıfırlanabilir mi?

Motor rektifiyesi, aracın motorunun ciddi şekilde hasar görmesi durumunda gerçekleştirilen bir onarım işlemidir. Bu işlem sırasında motorun çoğu veya tamamı sökülür, temizlenir ve yeniden monte edilir. Bazı durumlarda, "sandık motor" olarak bilinen tamamen yeni bir motor takılması gerekebilir.

Normal şartlarda, motor rektifiyesi kilometre sayacını sıfırlamaz. Kilometre sayacı, aracın yol aldığı mesafeyi kaydeden bir cihazdır ve motorun değiştirilmesi bu mesafeyi etkilemez. Ancak, bazı durumlarda aşağıdakiler gibi istisnalar olabilir:

• Sandık Motor Kurulması: Tamamen yeni bir sandık motor takıldığında, aracın kilometre sayacını sıfırlamak mümkündür. Bunun nedeni, sandık motorun yeni bir motor olması ve önceden herhangi bir kilometre kaydetmemesidir.
    • Elektronik Kilometre Sayacı: Bazı modern araçlarda elektronik kilometre sayacı bulunur ve bu sayaçlar yetkili bir teknisyen tarafından sıfırlanabilir.

Yeni bir sandık motor taktırsan bile, aracın kilometresini sıfırlamadan önce bu işlemin yasal olup olmadığını kontrol etmen önemlidir. Bazı ülkelerde, aracın kilometresini bilerek değiştirmek yasa dışı olabilir ve ciddi cezalarla sonuçlanabilir.

Özetle, motor rektifiyesi genellikle kilometre sayacını sıfırlamaz. Ancak, sandık motor takılması veya elektronik kilometre sayacının sıfırlanması gibi belirli durumlarda bir istisna olabilir. Aracının kilometresini sıfırlamayı düşünüyorsan, bu işlemin yasal olup olmadığını kontrol etmek ve potansiyel sonuçları değerlendirmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öyle bir işlem yok. Sıfırlamanız mümkün değil, sıfırlasanız bile sahtekarlığa girer. Sadece motoru rektefe yapan yer fatura verdiyse sizde satarken onu ibraz edebilirsiniz.
  • Km sifirlanmiyor.Zaten km si aracin motorunu değil ayni zamanda tüm sistemin kaç kmlik yol boyunca kullanildigini gösteriyor.Km sifirlansa 20 yasinda araca sidir motor takip 0 km olarak satarlar araçları.
  • Degil rektefiye sifirdan sandik motor da taktirsaniz yasal olarak sifirlayamiyorsunuz, iyi ki de sifirlanamiyor. Araç motordan ibaret değil.
  • cevaplar için teşekkürler ...
    bu durumda satıcıdan işlem faturasını veya yapan ustanın teyidini istemekten başka çare yok ...
  • arkadaşlar araç için de görüşlerinizi alabilir miyim; 2004 peugeot 307 1.4 hdi xr için ne dersiniz, tavsiye eder misiniz ?..
  • motor çok bilindik bir motor, fiesta dan 206 ya, xsara dan c3 e, mazda 2 den suzuki ye kullanılmadığı araç yok, sorunsuz da bir motor, geri kalan konuda aracın durumu nasıl o önemli, bir de 307 için biraz hantal kalıyor haliyle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rektefiye edilmiş 307 şuan herhalde 500.000 km de ben 5000tl veririm eşim kullansın kaza yaptığı yerde bıraksın
  • 15 Bin tl'ye veriyorsa alınır, yoksa alınmaz
  • araç temiz ama 24 bine bırakıyor, muadili vw. polo ve hyu. getz var aynı fiyata ...
  • 2015 yılılında geçirdiğimiz kaza sonrası blok çatladı.Doğuş oto çalışanı sağolsun arabayı çalıştırdı motor yandı(Baya kavga ettik).Sonra kaskodan motor rektefiye yaptıkar.Arabayı almaya gittiğimde 12 km idi.Sordum noldu buna diye abi sıfırladık dediler.Sorun falan olurmu diye sorduğumda vizede motor değişti de sorun olmaz dediler.Ben bunu satarken kesinlikle saklamam söylerim.Zaten gerekli belgeleri saklıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senyour -- 10 Mart 2017; 20:48:25 >
  • Senyour kullanıcısına yanıt
    muayenede belgeler gösterilirse onay veriliyor mu ?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

muayenede belgeler gösterilirse onay veriliyor mu ?..

Muayene bitiminde çalışan geldi.Abi km düşürmüşünüz dedi.Bende motorun değiştiğini km ondan sıfırlandığını isterse servisi arayıp bilgi alabileceğini söyledim.Tamam dedi geçti araba.Başka hiçbir sorun olmadı.2 sene geçti zaten.
  • İlk olarak ruhsatta km bilgisi olur mu? Ayrıca o motor sıfır değil sadece tamir edilmiş. son olarak Araba 300 - 400 - 500 bin kmde olabilir arıza yapan yada ömrünü dolduran her parçanın değişmesi yada tamir edilmesi gerektiği gibi motor da ömrünü doldurunca ya değişir yada tamir edilir. Bunu far kolu değiştirmek yada devirdaim pompası tamir ettirmek gibi düşünebilirsiniz.

Siz söylersiniz alıcı inanır yada inanmaz. Ama istediğiniz şey teorik olarak ta pratik olarak ta mümkün değil.
  • Eğer motor değiştirir, km sıfırlar ve muayeneye girerseniz araçta bir sıkıntı yoksa muayeneden geçersiniz. Muayene evrakında hafif kusur olarak belirtildiğini duymuştum.
  • bugün 307'yi görmeye gittik beğendik, motor rektefiye faturası varmış, tek eksiği muayenesi bitik, p.tesi ustaya baktırıp pazarlıkla almayı düşünüyoruz hayırlısıyla ...
  • baybey ciğim peki fiyat ne kadar ? Rektefe işi kolay iki türlü rektefe var al-sat amaçlı yapılan birde adam akıllı yapılan

Al-sat amaçlıda üst kapak taşlanır,segman takılır oldu bitti motor yağ yakmaz,computestte yüksek çıkar zamanla patlamaya başlar.Kalem kalem ne değişmiş,etmiş ne takılmış istemen gerekir.Enjektörden tut,subaplara kadar...eksantrikten tut pistonlara kadar.

307 güzel araç geniş ve yol tutuşu iyi.Premium pack ise full olur,sunroof, deri koltuk, dijital klima... 1.4 hdi ise öyle ahım şahım kaçmaz gitmez.
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    adam "motoru 1,5 yıl önce 4000'e yaptırdım" diyor, rektefiye evraklarını istedik p.tesi getirecek, boya ve değişen yok, adam ilk sahibi, fiyat 24 bin, aslında tam karar verebilmiş değiliz ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    O paraya clio alırsın 1.2 16v bak modeli yüksek napacan 307 yi...

Olmadı genç işi 1.6 hatchback olanları var.Clio da megane 1 motorlu 1.6 16v bulursan iyi kaçıyor.

Veya
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ihtiyactan-satilik-yakit-cimrisi-408679699/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-hatasiz-boyasiz-bayandan-sadece-bagaj-boyali-408508169/detay

24 bine çok fazla çeşit var.Unutmadan pejolar çabuk dökülüyor hassas araçlar o km deki aracın durumunu düşünemiyorum.Döşemeler bitmiş,sağ solu kırık dökük içindedir. 4 bine rektefe hdi motor için az geldi,yarım rektefe yapmışlardır.Diesel motorun rektefesi 7-8 bini bulabiliyor turbosu,şu,bu orjinal parçalarla beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 11 Mart 2017; 21:43:17 >

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    siteden ilanlar belirledik hepsi ist. avrupa yakası, biri bu diğerleri hyu. getz ve ren. clio ağırlıklı, en yakınımızdaki bu olduğundan gidip baktık, az önce yorumlara baktım 307 hdi için bazı şikayetler yazılmış biraz vazgeçme moduna girdik sanki, diğer ilanları da değerlendirelim diyoruz ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.