Şimdi Ara

motor suyu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar 2009 model aracimda motor sogutma suyunun zamanla azaldigini gordum.gozle gorulur herhang bir kacak yok.dlik oldugunu zannetmiyorum.eger delik olsaydi su azalmasi daha hizli bir sekilde olurdu.1 sene icerisinde su seviyesinin maximumdan minimumun yarim cm altina indigini gordum.uzerine antifriz yukledim.max.a getirdim.tekrar zamanla azaldigini gordum.aklima takilanlari iletmek istiyorum.
    1 bu durum normalmidir
    2 bu tur bir problem neden kaynaklaniyor olabilir
    3 su seviyesi minimumun altina indiginde hava yapmis olabilirmi.
    4 uzun donemde yavas yavas su eksilttigini goz onunde bulundurarak gerektiginde su ekleyecek bu sekilde uzun yol yapabilirmiyim.

bir muddet kullandiktan sonra motoru durduruyorum.
    kaputu aciyorum.su ekledigimiz yerdeki mavi kapaktan sanki hava kaciyormus gibi ses geliyor.sonuna kadar kapali olmasina ragmen.
    farkettim sonra kendi kendime belki de sistemin calisma duzenidir dedim.belki de havayi disari atiyordum dedim.sonra da aklima geldi hava cikarsa su da buhar olup cikabilir diye dusundum.gorusleriniz nelerdir.
    hic dikkat eden oldumu bilmiyorum.
    Paylaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemyy -- 17 Şubat 2014; 19:31:56 >

• 1 yılda bir mikar azalabilir, su ile takviye yapılır servislerde. Bakımda zaten su tamamlanır.
  • hiç bir sıkıntısı yok. 1 yılda o kadar normal.
    hava yapmış olamaz.
    sanırım yeni nesillerde hava olayı kalmadı artık.
    azaldıkça kendiniz de ekleyebilirsiniz. su veya antifreeze.
  • bir muddet kullandiktan sonra motoru durduruyorum.
    kaputu aciyorum.su ekledigimiz yerdeki mavi kapaktan sanki hava kaciyormus gibi ses geliyor.sonuna kadar kapali olmasina ragmen.
    farkettim sonra kendi kendime belki de sistemin calisma duzenidir dedim.belki de havayi disari atiyordum dedim.sonra da aklima geldi hava cikarsa su da buhar olup cikabilir diye dusundum.gorusleriniz nelerdir.
  • maximumdan minimumun altı demek suyun bitmek üzere olduğu anlamına gelmez mi çok azalmış bence hiç normal değil benzin mi bu böyle azalacak
  • Motor sicakken su seviyesi yuksek gozekebilir sivi isidan dolayi genlestiginden. Tum olcumleri motor sogukken mi yapiyorsunuz?
  • Arabanın markası nedir? lpg var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor Suyu Bitti Motor Yandı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: urunguu

Motor sicakken su seviyesi yuksek gozekebilir sivi isidan dolayi genlestiginden. Tum olcumleri motor sogukken mi yapiyorsunuz?

genlesme esnasinda kapaktan hava ve buhar cikma olasiligi varmi.kapaktan ses geliyor.sanki disari hava atiyormus gibi.
    sistemmi oyle yoksa kapaktami bir sorun var
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

Arabanın markası nedir? lpg var mı?

touran
    lpg yok
  • ayrica uzun yolda surekli klima acik durdu onunda zarari olabilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemyy

quote:

Orijinalden alıntı: urunguu

Motor sicakken su seviyesi yuksek gozekebilir sivi isidan dolayi genlestiginden. Tum olcumleri motor sogukken mi yapiyorsunuz?

genlesme esnasinda kapaktan hava ve buhar cikma olasiligi varmi.kapaktan ses geliyor.sanki disari hava atiyormus gibi.
    sistemmi oyle yoksa kapaktami bir sorun var

Cok teknik bir bilgim yok ama bence hava tahliyesi icin falan bir sistem olacagini zannetmiyorum. Sizin kapakta sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemyy

bir muddet kullandiktan sonra motoru durduruyorum.

genleşme kavanozunun kapağını siz açmıyorsanız, motor sıcakken hava kaçağı sesi gelmesi normal bir durum değildir. dolayısıyla ses genleşme kavanozundaki bir çatlaktan değil de kapaktan geliyorsa, contasında bir kaçak olduğunu düşünüyorum. Suyun bu denli azalmasının nedeni de çok büyük bir olasılıkla bu kaçaktır.

genleşme kavanozu kapağı ile radyatör kapağı değişimleri, batıda belli periyodlarla yapılmasına rağmen, Türkiye'de bu parçaların ömürlük olduğu düşüncesinin neden bu kadar yaygın olduğunu anlamış değilim .
    dolayısıyla orijinal parça arzı yapan bir servisten gidip bu kapağı alabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.