Şimdi Ara

motor suyu kaynatması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AOX Katana -- 4 Ekim 2024; 6:32:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Silindir conta yakmış.
    Motor rektefe olacak, mininum 100 bin TL…

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Maximum kaç ?

• Suyu zaten kaynatması normal değil mi 90-110 arası git gel yapar. Motor ısındıktan sonra kapağı açarsan tabiki basınçtan kaynar su fışkırır. Ben mi yanlış düşünüyorum. motor suyu sıcaklığını kontrol et. Hararet yoksa devam…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 28 Eylül 2024; 1:29:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Su atmosfer basıncında 100 derecede kaynar ancak araçlarda sistem kapalı devre olduğu için basıncı farklıdır bir de antifriz varsa 100 derecede kaynamaz. Anladığım kadarıyla kapağı açmadan kaynamaya başlamış. Arkadaşta hata yapıp kapağı açmış. Contaya muhtemelen zararı olmuştur. Eksilen su tamamlanıp, eksiltme olup olmadığı kontrol edilmeli. Eksiltme varsa vakit kaybetmeden müdahale edilmedi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ozbo7 O kullanıcısına yanıt

evet biraz benim de acemiliğime geldi insan böyle bi durumda bazen panik olabiliyo ama ben aslında fark etmedim kaynadığını çünkü aracı stop etmeden önce biraz sıcağını alsın diye klimayı sıcakta çalıştırdım bi kaç dakika daha sonra hararet seviyesi normal olduğu için kontağı kapadım 80-90 arasındaydı sonra bi 10-15 dk geçtikten sonra da yağını suyunu falan kontrol ederken su kapağını yarım açtığım gibi su çıkmaya başladı ama kaynıyodu suyu biraz döküldü daha sonra duruldu ama içinde halen fokur fokur kaynıyodu bende yaklaşık 40 dk sonra ne kadar azaldığını kontrol edip su ekledim buraya kadar neleri yanlış yaptım bilmiyorum

• not düşmem gerekiyo bu arada motor suyuna yağ karışmıştı bende iş yerinden eve getirdim arabayı çekiciyle tamirciye götürülcek çünkü ama iş yerinde bırakamıycağım için mecbur akşam eve götürdüm sonra da bunlar oldu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Passat Motor Soğuma Suyu ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam suda yağ varsa maalesef conta gitmiş geçmiş olsun. Marka modele göre 50 ila 100 bin arasında masrafın var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.