Şimdi Ara

*** MOTOR / TAMİR / BAKIM / YAKIT SARFİYATI *** (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
9
Favori
144.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • [simage][/simage]http://img691.imageshack.us/img691/393/dsc02462vb7.jpg[simage][/simage]
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruhadam18

[simage][/simage]https://store.donanimhaber.com/36/9e/f7/369ef7bd5d35e7acce00b81ad54a8610.jpg[simage][/simage]

mrb arkadaşlar...iyi forumlar herkese...
    benim arabanında hararet işaretlediğim yere kadar çıkıyor....
    90 ile o çizginin tam ortasında fan açıyor....
    90 ı geçer geçmez hemen açmalı diye biliyorum ben....
    acaba neden kaynaklanıyo bu olay...

1.hararet müşürü
    2.fan müşürü
    3.termostat
    4.radyatör komple antifriz dolu...(so yok)

Dostum fan tam 90,da açacak diye saplantı yapmayın içiniz rahat olsun Bu bizim kuşlar 90-100 arası fan açarlar korkulacak bir şey yok mühim olan fan açıyor ve sonuçta suyu soğutuyormu...

*** MOTOR / TAMİR / BAKIM / YAKIT SARFİYATI ***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaSKaN_53 -- 4 Haziran 2010; 21:02:07 >

• 92 de fan açıyor.Benim kuşta öyle 110 ları buluyor.3 lü süper bakır radyatör takılacak ama para yok. 130 kağıt.
  • yaa ne biliyim tırsıyoruzzzz işte...motor için zararlı olur diye...
    bide erzurum şartlarında kışlık termostat olabilir.belki de ondandır...
  • ruhadam18 kaedeşim demin unuttum yazmaya bu hararet olayı birazda aracı kullanmayla ve o günki hava sıcaklığıyla alakalıdır Sıcak bir havada arabada bir kaç kişi ve düşük vitesle rampa çıkıyorsun şimdi bu gariban motor ısınmasında ne yapsın:)
  • Geçen Selçuk Meryem Anaya gittik saat 2-3 falan.O yokuşu bilen vardır belki aranızda.Arabada toplam 5 kişi var.Vites sürekli 1-2.Hararet 110 u çok hafif geçti yol dar kenara çekecek yer yok dip dibe arabalar zor geçiyo.Allahtan yakınlamıştık çektik gölgeye 1 saat civarı sonunda 90 a indi.Aşağıya inerken 70 i geçmedi.Baya tırsmıştım o gün yakacaz motoru diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaSKaN_53

quote:

Orijinalden alıntı: oiven

quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

quote:

Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]

Tamamdır,ben çok defa hararet yaptım bu lanet fan yüzünden.Ama conta yaktığımın farkında değildim demek ki.İşte bu yağ kapağındaki köpük dikkatim çekiyodu hep,onun da conta yakmasının belirtisi olduğu aklıma gelmedi hiç.Şimdi öyle bişey yok Allahtan

Arabamın ilk sahibi değilim ama daha önceden hararet yaptığını sanmıyorum. Soğutma kabım şeffaf. Hararet yapan kuşun kabının şeffaflığı gidip pembemsi garip bir renge dönüyormuş. Ayrıca üretim tarihi de 1993.

Kardeşim Soğutma kabım şeffaf demişsin Tofaşların o bahsettiğin plastik kabları genelde renk atar sıcak antifirizli su yüzünden, seninkisi kesin değiştirilmiştir çünki bu su kablarının temizliği çok zor ve ne kadar uğraşırsan uğraş istediğin temizliğe ulaşmaz tek çözümüde yenisiyle değişmek...

Antifriz kullanmamışlar. Kabın içi çamur gibiydi. Temizleyip taktım. Radyatörü de şişletip antifriz de ekledik. Yine de araştırayım. Sıvı conta gibi atık vardır bir taraflarında.

Benim aracımında genleşme kabının neredeyse tamamı kahverengi renkti. Malumunuz Rize 'deyim, heralde buralarda don olayı olmaz diye arabaya antifriz koymamışlar ustam radyatör 'deki suyu boşalttık, antifriz yokluğundan dolayı su pas olmuştu. birkaç kez su devirdaim edildi, genleşme kabı yenilendi antifriz eklenerek soğutma suyu yenilenmiş oldu. Muhtemelen yine kahverengileşecek 1 kez daha değiştirmemiş gerek demişti usta izine gitmeden önce muhtemelen yine değiştireceğim. 800 Km. yol yapacak araç, umarım sıkıntı çıkarmadan memlekete ulaşırız...

oiven kardeşim sanırım Rize,de çalışıyorsunuz? (657),mi? öyleyse hangi kurum?

Evet Ali Hocam Devlet Memuruyum Sivil Savunma Müdürlüğünde...

• bu hararet konusunda 1-2 şey söleyeyim arkadaşlar.

evet araba bayır çıkarken zorlanırsa hararate 110 lara çıkabilir kenara çekip su dökmek lazım radyatöre ve motoru asla kapatmayın su devirdaim yapmalı

ve hararetin 110 lara çıkması fan müşirinin yanmasının yakın olduğunu gösterir.geçen sene ziganaya gittik ailecek ziganayı bilen bilir baya bayır 2. vites çıktım hep 110 oldu hararet yukarda açtım motoru su döktüm biraz indi.sonra aşağı geldim köye gittim arkadaşın düğününe o gece fan müşiri yandı.zaten ziganaya çıkarken de hava baya sıcaktı.bence şunlar yapılırsa hararet sorunu ortadan kalkar
    1 - yazlık fan müşiri
    2 - radyatörü iyice temizleyin.temizleyiciler var
    3 - su taşırma kabını ve aradaki hortumu değişin.toplasan 10 lira tutmaz
    4 - antifiriz bol tutun.soğuk iklim diye eksik etmeyin(bkz:geçen anlattığım bmw olayı)
    5 - termostatı kontrol edin su geçmiyor olabilir.sanayide bazı ustalar termostata delik açıyolardı kendi ama ufak bi delik.olmadı iptal edin termostatı sürekli devir daim yapsın
    6 - olmadı radyatörü değişin.ben 3 lü süper taktım 90 ı hiç geçmedi şimdiye kadar.ama bu aralar zırt pırt fan açıyo.gerçi havalar sıcak ondan da olabilir
    7 - arabanın yağını kontrol edin kesinlikle eksik olmasın.çünkü yağ motoru soğutmada çok çok önemli

• bu arada motora su döktüm derken radyatör su doktüm motora değil
  • quote:

Hocam bu fotoyu nerden buldun? Sanki biraz bana tanıdık geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: S@ldırg@n

Geçen Selçuk Meryem Anaya gittik saat 2-3 falan.O yokuşu bilen vardır belki aranızda.Arabada toplam 5 kişi var.Vites sürekli 1-2.Hararet 110 u çok hafif geçti yol dar kenara çekecek yer yok dip dibe arabalar zor geçiyo.Allahtan yakınlamıştık çektik gölgeye 1 saat civarı sonunda 90 a indi.Aşağıya inerken 70 i geçmedi.Baya tırsmıştım o gün yakacaz motoru diye.
    2 hafta kadar önce okul gezisiyle gitmiştik.otobüs 5 km ile devir redlinenın sonlarına doğru anca çıkabilmişti

• En iyisi ben de yazlik musur alip takayim. Daha haziran gelmeden bu sicakliklar goruluyor. Agustosu dusunemiyorum.
  • SeLamLar arkadasLar AntaLyanin sicagini bilirsiniz; yazin agustosta 40/45 dereceyi bulur. Bende yazlik müşür var tavsiye ederim sizlerede. Haa bi yanLiyom arada hemen fan aciyor ama olsunn en azindan icim rahat cunku hemen sogutuyor. Antifiriz olayınıda ihmal etmemek lazim yaz kis fark etmez. Şu ana kadar arabam 1 kere hararet yapti oda benim yuzumden. Motoru yikamistim musurun kablosuylka oynadim cikmis oda eve bi qeldim yaniyorrr makine bide yolda biraz sıkıstırmıstım

Arkadaslar cok guzel aciklamis olayi; bu sicaklarda dikkat etmek lazim ALLAH muhafaza şakaya qelmez. Blogu elimize almayalim ne gerek var..

• S.A ARKADAŞLAR.HERKESE HAYIRLI GÜNLER.MALUM ARTIK YAZ GELDİ.
    ARABALARIMIZIN MOTORLARI DAHA FAZLA ISINACAK. O YÜZDEN HARARET SORUNLARI İLE KARŞILAŞABİLİŞRİZ.
    BENİM FORUMDAKİ ARKADAŞLARA TAVSİYEM.ARBALARINIZ FAZLA SIKIŞTIRMADAN KULLANMAK.
    BEN RADYATÖR FANINI MANUEL OLARAK AÇMAK İÇİN DÜĞME TAKTIM.BİLMEDİĞİM BİRŞEY VARMIŞ.
    ANAHTARA FAZLA YÜK BİNİYORUMUŞ.O YÜZDEN ANAHTARI ERİTTİ. ALLAH'DAN ÇABUK FARKINA VARDIM.
    30 AMPER Bİ RÖLE ALIP OTO ELEKTİRİKÇİSİNE BAĞLATTIM. ARTIK ANAHTARA YÜK GELMEDİĞİ İÇİN ,ARBAYI
    YAKMA KORKUSU ORTADAN KALKTI. ŞİMDİ MÜŞÜRDE BOZULSA MANUEL OLARAK AÇIP SUĞUTUYORUM MOTORU.
    HERKESE TAVSİYE EDERİM.ALLAH'A EMANET OLUN.
  • Benim de yedek müşir almam lazım. Anahtar da yok, bozulursa müdahale edebiliriz belki.
  • Arkadaşlar size Tofaşlarımızın hararetine çözüm noktasında bir sır vereyim Aracın orjinal termostadını iptal ediyorsunuz sonra Radyatör üst hortumunu söküp içerisine Parçacıdan almış olduğunuz Renault12 termostadını yerleştiriyorsunuz bu işlem biraz zahmetlidir ama sonuç süper neyse termostadı yerlestirdik plastik çırt/kelepçeyle her iki tarafından sıktırıyoruz ve hortumu geri takıp suyu tamamlıyoruz bu arada suyun havasını almayı unutmuyoruz Bakın bakalım araba hararet yapacakmı çık yola istediğin kadar bas ben 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum çok ama çok memnunum...
  • quote:

Arkadaşlar size Tofaşlarımızın hararetine çözüm noktasında bir sır vereyim Aracın orjinal termostadını iptal ediyorsunuz sonra Radyatör üst hortumunu söküp içerisine Parçacıdan almış olduğunuz Renault12 termostadını yerleştiriyorsunuz bu işlem biraz zahmetlidir ama sonuç süper neyse termostadı yerlestirdik plastik çırt/kelepçeyle her iki tarafından sıktırıyoruz ve hortumu geri takıp suyu tamamlıyoruz bu arada suyun havasını almayı unutmuyoruz Bakın bakalım araba hararet yapacakmı çık yola istediğin kadar bas ben 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum çok ama çok memnunum...

Babamın Toros' ta yazın trafik sıkışıklığına takılmadıkça hararet ortaya gelmez. Tofaş' ta belki fan bile açacak sıcaklığa gelmez. Çok radikal bir çözüm olmuş.

Arkadaşlar sabahları aracınız çalıştığında vites boşta, debriyajı bırakınca araba az birşey yürüyor mu? Bir de debriyajı bastığınızda motor sesi varken debriyajı bıraktığınızda şırıltı gibi bir ses geliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Kemal Geliyorum -- 5 Haziran 2010; 15:18:57 >

• Abi heralde depriyaj kaçırıyor senin
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.S 43

quote:

Hocam bu fotoyu nerden buldun? Sanki biraz bana tanıdık geldi

kardeş valla google da arattım ama doğru düzgün hararet göstergesi fotosu yok...
    en güzeli buydu bende kullandım...heralde foto sana ait.bayağı işime yaradı...Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: mcfacia07

Abi heralde depriyaj kaçırıyor senin

Kavraması ortada, çekişi güzel, yakıtı da iyi. Bahsettiğim olay giderken değil, dururken oluyor. Motor soğuk, yürüyenin yağı da iyice katılaşmış oluyor. Motor ısındığında kesiliyor. Acaba dişli yağı mı çok kalın?
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.