Şimdi Ara

Motor Titreme Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

skoda octavia 2004 elegance tipi aracım var. (1.6, 102 beygir, bfq motor)
    araçta 3 yıldır zavoli sıralı sistem lpg var.

Buraya kadar herşey güzel. Ancak ben 1- 1.5 yıldır arabada rölantide titreme sorunuyla ugrasmaktayım. Titreme, önceleri sadece lpg de iken yapmaktaydı. Ancak yaklaşık 6 aydır titreme sorunu benzinde iken de yapıyordu. Ve son olarak iki aydır araba devirli giderkende gaz/benzin yememe yani tekleme yapmaya başladı. (özellikle düşük devirde bariz şekilde kendini hissettirerek)
    Şu an son durum;

arabayı ilk çalıştırdığımda motor 5-6 sn felan normal çalışıyor. Sonra motorun devir ibresi düşüyor sonra 1000 devire çıkıyor sonra düzensizlik başlıyor ve motor rölantide tir tir titriyor. Ayakla gaza basarak devri 2500, 3000 seviyesine getirdiğimde titreme ortadan kalkıyor yada çok azalıyor.

Araba hareket halindeyken düşük devirde gaz kesinti yapıyor ya da yemiyor kafa öne arkaya gidiyor.

Araba arıza kodu olarak lambda sensorleriyle ilgili arıza veriyor ama sanırım bu lpgden kaynaklı. Aynı motorlarda da veriyor diye biliyorum. Zaten bu hata 3 yıldır vardı. Titremeden öncede vardı.

Bunun için arabayı geçen hafta servise götürdüm. Ustamız aşağıdakileri değiştirerek denediğini söyledi.

1. Buji, Buji Kabloları
    2. Ateşleme Bobini
    3. Lambda Sensörleri
    4. Hava Filtresi
    5. Enjektör kütüğü, manifold kapağı
    6. Benzin yakıt pompası
    7. Kelebek temizliği ve adaptasyonu

Tüm bunları lpg tesisatını ayırarak gerçekleştirdiğini söyledi. Şimdi silindirlere girelim diyor.
    Tabi bunu aç kapa min. 700 gider dedi. Şimdi iyice kafam beynim karıştı. Ne yapcam şaşırdım.

Siz olsanız ne yaparsınız ? Belki başına gelen olmuştur bi fikir lütfen :(

• araba sabahları çalışıyor stop edecek seviyeye geliyor gidiyor.ısınınca kısmen devirdeki gel gitler azalıyor .gaza basınca bi sorun kalmıyor.ayrıca arabayı ikinci 1. 2. 3 .viteslerde rölantide bırakınca öne arkaya vuruyor kendini doğrumu.doğru olduğunu duyar gibiyim.aynı sorunu benim broadway rni tek noktadan ekjeksiyonlu arabamda yaşadım .3 yıllık tüpü var üstünde arabayıda abimden yeni aldım.sabah çalıştırıyorum beni deli ediyor benzin tüp farketmiyor ısınına kadar stop ediyor sıcak bi sabah olsa bile gaz vererek ısıtıyorum.ısınınca stop etmiyor ama devirde bi istikrar yok sallanıyor araba 2. viteste yavaşlayınca.başta rölanti ayarlayıcı dediler gittim çıkma sağlam buldum .taktım yok olmadı.buji ve kablo dedik buji değiştim olmadı.serviste cihaza bağladık yok bişey çıkmıyor.araba 112 binde ordan bi usta bu arabaya hiç sibop ayarı yapıldı mı dedi.abimi aradım 55 binde almıştı o.sordum sibop ayarı hiç yaptırdın mı diye yok dedi .araba daha hiç sibop ayarına girmemiş meğerse .iyice soğumasını bekledik motorun ayarladı usta çok sıkıymış dedi.şuan motor titretme ,rölantinin istikrarsızlığı falan kalmadı çok rahat çalışıyor.performansı da baya arttı.10000-15000 de bir sibop ayarı ister motor dedi usta.ayrıca araba bölge değiştirirse bu daha çok farkediliyor .bu dediklerim gibiyse büyük ihtimal sibop ayarıdır.sibop ayarsızlığını anlamanın en basit yolu :arabanın gaz yemesinde sorun yok ama 1. veya 2. viteste rölantiye bırakınca ileri geri vuruntu yapması.burdan anlarsın .ha bide bunları benzinde ve tüpte yapıyorsa ben siboptan diyorum.şuan 4. viteste bile sallamıyor.kolay gelsin

• Olabilir
  • sibop dediğiniz subap ayarımı ?

Birde yeni modellerde araç bu ayarı otomatik yapmıyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifomer -- 28 Eylül 2009; 23:34:08 >
  • benimde oldu lpg enjektörlerine pis yakıt gelmiş .enjektörler değiştirildi sorun çözüldü.sanırım temizlenmesi de yeterliymiş garanti kapsamında olduğudnan değiştirildi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dizel Sente Ayarı acil...
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.