Şimdi Ara

Motor ve Şanzıman Satan Dükkan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Marmara Üniversitesi olarak uluslararası bir yarışma olan Formula Student ( İngilterede düzenleniyor ) yarışına katılacağız ve bende bu ekibin lideriyim. ( Merak edenler için linkhttp://www.formulastudent.com/ ) Şuan tasarımları yapıyoruz ve bir motor ve şanzımana ihtiyacımız var. Kurallara göre max 4 silindirli ve 600cc motor kullanabiliriz. Akla ilk gelenler tabi Honda CBR600 oluyor bir çok okul için. Fakat bu motosikletlerin 0'ını alıp parçaları sökmek inanılmaz pahalıya geliyor. 25000 lira gibi bir fiyat çıkıyor ortaya ki bütçemin yarısından fazlasını yiyor. Acep biz sadece motoru, şanzımanı ve ECU'yu bir bayiden veya ilgili bir dükkandan satın alabilirmiyiz ? Böyle bir durumda bize kaça patlar böyle bir paket ? Bir diğer sorun ise bizim ekibimizdeki herkes arabalardan anlıyor =) Aldığımız derslerde hep otomobiller ile ilgili. Motor dinamiklerini bilmiyoruz adam gibi. Arabalar ile ortak olan prensipleri zaten biliyoruz ama motorların ömürleri veya dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili zayıfız. Haliyle 2. el bir motor alacak olursak, kaç kilometreler arasında olması lazım bilgim yok. Bizim performanslı bir motora ihtiyacamız var ama aşırı oranda aşınmamış ve canı çıkmamış olması lazım. Aynı zamanda yakıt ekonomisi konusunda da değerlendiriliyoruz. 22km'lik bir zamana karşı yarış yapıyoruz. Time trial gibi düşünebilirsiniz. 22km içinde hem aracın yolda kalmaması lazım, hem rakiplerinden hızlı olması lazım, hemde yakıt ekonomisi yapması lazım =) Yıpranmış motorlar haliyle bize sorun çıkaracaktır. 2. el motorlara bakıyorumda 15.000 liraya olan motorlar bile hep en az 20.000km yapmış motorlar. Araba olsa gözüm kapalı alırım bu kilometre ile ama motosiklet olunca kalakalıyorum. Motorun 20.000km'si arabanın kaç kilometresi yapar tahmini olarak. Elbette kullanımdan kullanıma değişir orası ayrı ama ilk günküne yakın performans vermesi için ne tip teknik özelliklere bakmamız gerekmektedir ? Ayrıca biraz araştırdımda millet hep bujileri değiştiriyor. Motosikletlerde bu bujilerin ömrü kısamıdır ?

Bana bu ve benzeri konularda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. Ayrıca bir yarış motoru bulduk ve fikirlerinizi merak ediyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-iste-gercek-yaris-motoru-99566351/detay Kawasaki Ninja ZX-6 ve 11.000 lira. Trafiğe çıkma izni olmadığı için tam bizlik açıkcası. Sadece motosiklet yarışlarında kullanılmış bir motor. Sahibi ile konuştum motorun sağlam olduğunu söyledi. Tabi motor Bursa'da biz İstanbuldayız =) Motoru görmeden almakta ölüm olacaktır. Acaba bu motorun arıza çıkarır mı ? 4000km boyunca hep zorlanarak çalışmış bir motor olsa gerek. Bize zorluk çıkarır mı ki bu motor ?

İlginiz için teşekkürler =)

• Bu konularda pek bir bilgim yok fakat öncelikle başarılar demek istiyorum. Yarışma çok ilgimi çekti. Umarıım iyi bir derece yaparsınız. Bilgidiğim kadarıyla ninja zx6 iyi bir motor yarışlarda kullanılmış olduğunu düşünürsek motorun rodajı mı derler yapılmıştır herhalde. Bursada bir motordan anlayan birini bulup bir deniz otobüsüyle mudanyaya geçip motora bakabilirsiniz. Şu aralar 9 ve 19tl ye İDO bileti bulabilirsiniz. Tabi bu sadece bir tavsiye :) Tanıdığınız birinin pick-up veya minibüs tarzı bir aracı varsa onla eskihisar-topçular feribotundan sonra az bir yol yapıp macera ile motora bakmaya gidebilir dönerkende motoru minibüsün ve ya pick-up'ın arkasına yükleyip dönersiniz. Tabi dediğim gibi sadece bir fikir :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.