Şimdi Ara

Motora Hayalet Girer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2010 Cruze LS M/T. 15500 km'de.

Mekan İzmir. Hergün aynı yol, mesafe, rampa, yokuş hiç istinasız. Hep aynı benzinlik ve aynı miktarda benzin. Hem kışın (soğuk hava açısından) hem yazın kullanılıyor. Klima hep kapalı.

Bu kadar standard şartlarda kullanmama rağmen aynı araba bazen üzerinde 1.2L motor varmış gibi küsüyor hiç konuşmuyor, bırak 1nci vitesi 0.5 vites istiyor. 2, 3, 4 aynı. Hep yığılma. Motoru 5000-6000'a kadar zorluyorum ses var ama hareket yok, gitmiyor.

Aynı araba hatta aynı gün, kendini Camaro zannetmeye başlıyor, kalkışlarda gazın tamamını yere aktarıyor, sırtımı koltuğa yapıştırıyor. Yeşil ışıkta diğer araçların arka aynada kayboluşunu görebiliyorum. :) Diyorum ki tamam belki benzin kirliydi vs..

Ertesi gün sabah da güzel ama akşam kötü, sonra ertesi sabah kötü bu sefer akşam güzel... Tamamen rastgele.. Anlamadım gitti. Servise göstermeye gidince hep iyi durumda diyorlar.

Çekiş kontrol, ESP hepsini devre dışı bırakıp da denedim, hiç farketmedi. Farları da kapattım. :)

15000 bakımına gitti, hava filtresini özellikle değiştirttim. Benzin filtresini de istedim ancak Cruze'da benzin filtresi deponun içinde ve değişmiyor gibi birşey dediler. Ne kadar doğru bilemiyorum.

Yüksek devir kullandım bir süre motor açılsın diye, benzin tüketimi 10.1'lere çıktı yok aynı, normal kullandım 7.7'lere kadar düştü yok yine aynı.

Özellikle 4000 devir üzerinde şunu farkettim; biraz uzun kalınca üst devirde, bazen saniyeden daha kısa bir sürede, sanki gazı kesiyor gibi oluyor. Yanımdakilere sordum onlar da hissetti. Bir anlık fren yapıyor gibi.

Sollamaya çıkmaya korkar oldum. Motorun içinde bir hayalet var kesin, ruh hali neyse öyle gidiyor araba... Şeytan çıkartmaya gitmeden ustalara danışayım istedim.. :)))

Herkese saygılar...

• cruze un hakkında konuşulanları duyma gibi bir özelliği var. aman yanında onu kötülemeyin, adamı rampada bayıltır...

benimkinin yanında iki çift laf edince bir sabah bana böyle bakmıştı....

Motora Hayalet Girer mi?

o günden sonra yanında konuşmak mı!...tövbe..........

• quote:

Orijinalden alıntı: paanther

cruze un hakkında konuşulanları duyma gibi bir özelliği var. aman yanında onu kötülemeyin, adamı rampada bayıltır...

Motora Hayalet Girer mi?

Abi korktum o ne yaa :)

• quote:

Orijinalden alıntı: paanther

cruze un hakkında konuşulanları duyma gibi bir özelliği var. aman yanında onu kötülemeyin, adamı rampada bayıltır...

Motora Hayalet Girer mi?

Neyse en azından sempatik bir hayalet...

• Açıkçası yazılımdan şüpheleniyorum... Acaba güncelleme yaparken virüs mü bulaştırdı servistekiler?

Şaka bir yana, yazılım, ateşleme, hava karışımı, benzin oranlarında arada bir hesabı kaçırıyor olabilir mi?

Tekrar yazılım attırmanın faydası olur mu acep?

Benzin filtresi ile ilgili olarak bilgisi olan var mı? Komple depoyu değiştirmeyelim sonra?
  • Sizin aracınız böyle demiyorum ama farklı bir yorum getireceğim...

Araçlarımız Turbosuz Atmosferik Motorlar olduğundan hava basıncındaki değişiklikler çekişi çok fazla etkiler.

Hemde baya baya çok...
  • Bu forumda bir Ruh hastası var, mesajını ben sildirdim diyemeyecek kadar erkek.
    Arkadaşın sorununun çözümü belli ve basit,
    benzer sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar bu konudaki açıklamayı yazdığım forumdan bilgi edinebilirler.
    İnsanların bu konuda çözüm bulmasını sabote edecek kin besliyorlar bana demek ki bu ruh hastaları !
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet baba

Bu forumda bir Ruh hastası var, mesajını ben sildirdim diyemeyecek kadar erkek.
    Arkadaşın sorununun çözümü belli ve basit,
    benzer sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar bu konudaki açıklamayı yazdığım forumdan bilgi edinebilirler.
    İnsanların bu konuda çözüm bulmasını sabote edecek kin besliyorlar bana demek ki bu ruh hastaları !

Abim, onlar yeni bir anten sistemi üzerinde çalışıyorlar hala, sistem üzerinde antenin çekip çekemediklerini kontrol ediyorlar, ama bir türlü frekansları tutturamadılar Ama nafile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okayhan -- 18 Haziran 2011; 18:44:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.