Şimdi Ara

Motorda titreme, Aks sorunu, Sibop yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    2.0 rxe laguna 1, otomatik vites aracımla 2000 2500 devir 60 80 km hızla giderken direksiyon ve mottorda titreme oluyor. gaza yüklenip devir saatini 3000e çıkartınca ya da gazdan ayağımı kesince titreme geçiyor. Bugun sanayiye gittim rotbalanscı baktı. sağ jant yamuk ve Aks (akis)boşluk var dedi. tekrar ustaya götürdüm usta akslar söktü tornacıya götürdü. tornacı aks millerinde hafif yamukluk var dedi onu düzeltti. aks başlarının içini kaynakla doldurdu jantı düzeltip. ustaya geri yolları. usta aracı toplayıp rotbalanscya gönderdi. rot balans yapıldı araba da titreme devam ediyordu. ustaya geri gittim söktü tekrar tornacıya gidip adama kızdı. adam tekarar uğraştıktan sonra yaptığını söyleyip ustaya yolladı. arabayı usta topladı sürdük titreme devam ediyor. senin şanjman bozuk Şanjmancıya git dedi. Janjmancıya gittim adam arabaya baktı sürdü senin şanjmanda birşey yok akslara baktır dedi. Uzun lafın kısası 250 tl harcadım ama düzelen hiçbirşey yok
    DEVAMLA
    İlk gittiğim ustanın dediği Şanzımancıya gittim. adamlar şanzımana baktı. senin şanzımanda sorun yok dedi. beraber rot balanscıya gittik adam arabanın sol tarafını kaldırdı ve aracı çalıştırıp vitesteyken gaza bastı sol teker döndü titreme falan olmadı. sağ tarafı kaldırdı aynı işlemi yaptı hafif titreme yine oldu 90 geçince titreme de geçti. bu akis sorunu dedi ustana git sadece sağ akse baksın dedi. motor kulağından da olabilir dedi. tekrar ustaya gittim söktü başka bir aks ciye gönderdi o da baktı akste sorun yok dedi. ustaya gittik toparladı. titreme daha fazla başladı. usta ise senin arabanı yapacak antepte bir müslüman kul yok dedi. sen çok büyütuyorsun böyle bin gitsin. yada arabayı düz vitese çevirelim bin dedi. kaça olur dedim 2000 tlye cevrilir dedi. kesinlikle düşünmüyorum bunu.
    ardından Renoult servisine gitti aks sordum. senin araba firansada üretilmiş elimizde aks yok sadece sağ akis 1650 tl istiyebiliriz dedi.
    sonra bir arkadaşın tavsiyesi sadece arıza tesbiti yapan bir yere gittik sorunu anlatım onlarda baktı. 4.silindir çalışmıyor dedi. ilk üç gözde 90 4. silindir 35 basınç var dedi. motor tamircisine yolladı silindir çalışmıyor eksoz subopu yanmış 1000tl masrafı var dedi. (Silindir sorunuyla senin arabanın titremesi bir biriyle bağlantılı değil iki ayrı sorun var, önce silindiri yapalım sonra ona bakarız, akis gibi duruyor dedi)
    Araıza için herkes farklı bir şey dediği için başka bir ustaya gittim (Tanıdık tavsiyesiyle)
    O ustada aynı şekilde baktı senin titreme ust kapaktan 1000 tlye hallolur ancak senin kompresörlerde sıkıntılı motor kople elden geçmeli.dedi fiyat olarak ise 3500 4000 tl dedi. 11000tl lik arabaya 4bin tl masraf yapmak pek de mantıklı gelmedi. İkincisi, 4.motor silindirinin çalışmaması titreme yapar ama ustalar benim arabadaki titremeyi görünce düzelir diyor ama garantide veremiyorlar. 3000 deviri geçince hiçbir sıkıntı kalmıyor.
    HER KES FARKLI BİRŞEY DİYOR ANLAYAN BİR ALLAHIN KULU YOK MU
    1. SORUM
    4.SİLİNDİR ÇALIŞMIYORSA 2000 - 3000 DEVİR ARASINDA TİTREME YAPAR MI. TÜM ARABA SALLANIYOR. GAZI KÖKLEDİĞİMDE DEVİR 3000 ÜSTÜNE ÇIKIYOR TİTREME GEÇİYOR
    2.sorum
    Titremenin asıl kaynağı aks ise üç ayrı usta söktü baktı sorun yok dedi nereye gitmem gerek acentalarda yok yetkili serviste 1650 tl

• Sanayide kolunu kaptıran bacağını alamaz ne yazikki.
    Bence sen yetkili servise git sorununu anlat aks falan karıştırma onlar tespit yapıp onarsin çözülmez ise itiraz etme hakkın olur.
    Fakat sanayide adam yok o parça yok bu parça der değiştirip durursun.
    Adam aldığı paraya bakar, o yüzden şu durumda en mantıklısı yetkili servis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • titreme yapiyorsa yuruyen aksamdan olur,motor kulakciginda sorun olsa arac calisiyorken gaz verince cok kolay anlasilir...bence tamir isine hic girmeden internetten veya cikmacilardan cikma aks arastir motor problemiyle bahsettigin sorunun alakasi yok koskaca baskentte adam gibi usta bulamiyoruz doguda hic bulunmaz hele laguna gibi D segmenti ender araclarin dilinden anlayani bulmak cok zor

veya yetkili serviste sorunu tam tespit ettirin size fatura cikarirlar su bu degisecek onay veriyormusunuz ? yaptirmayip sanayide islem yaptirabilirsiniz

• teşşekkür ederim
    dediğiniz gibi hafta içi servise gidip onlara göstereyim
  • Buji kablolarını kontrol ettirdin mi ? Benim arabada 2500 devir civarı silkeleme yapıyordu kabloları değiştirince düzeldi
  • ustalar ilk buji kablolarını bobini ve bujiyi kontrol ediyor
  • Sorun cozüldü. nasılmı tamamen yeni bir motor takıldı. Arkadaşım nurdağı rampasını inerken. motor bloku paramparça oldu. motorun içinde ki piston kırank miline kadar herşey kırıldılmış koca demir parçaları lime lime olmuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soğukken Araçta Titreme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: melüba

Sorun cozüldü. nasılmı tamamen yeni bir motor takıldı. Arkadaşım nurdağı rampasını inerken. motor bloku paramparça oldu. motorun içinde ki piston kırank miline kadar herşey kırıldılmış koca demir parçaları lime lime olmuş

masraf ne kadar oldu hocam geçmiş olsub
  • Demek ki sorun motordaymış. Masraf ne tuttu merak etrim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.