Şimdi Ara

Motordan anlayan hocalarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamın aleyküm. Ben 50cc motor almayı düşünüyorum . B tipi ehliyetim var. Fakat motor konusunda 0 bilgim olduğu için bir bilene danışmak istedim.. Öncelikle merak ettiğim olay şudur:
    1-50cc motor 100 ccye çevirmek gerçekten 100cclik performansı verirmi , veya performansta gerçekten bir değişiklik gösteriyormu cc yükseltmek.
    2- cc yükseltmek maliyetli midir ? kendimiz yapabilir miyiz ? teferruatlı bir iş midir ?
    3- 50cc motorlar konusunda tereddüt ediyorum. 100cc çevirdiğimizde 2 kişi bir yokuşu çıkabilir mi yoksa 10-20 ile zor tırmanır mı ?
    3- Performans olarak en iyi bulduğunuz motor marka/model

Sorularım çok acemi kabul. Fakat dediğim gibi hiçbir bilgim yok . Aydınlatırsanız sevinirim hocalarım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hacim büyütmek performansta mutlaka iyileşme sağlar.
    Fakat işlemin ne kadar iyi yapıldığıyla doğrudan alakalı şekilde verim farkı olur.

Kendinizin yapması imkansız değil ama ustanın yapması çok daha iyi olur. Bildiğim kadarı ile 50'liklerin hacim büyütmesi hayli ucuza çıkıyor, riske girmeden ustaya yaptırın derim.

50 cc. iki kişi ile yokuş yukarı çıkar ama sürat ya da canlılık beklememek lazım tabii ki. 100 cc. o tür durumlar için çok daha rahattır.

Ben Allegro 50 kullanış ve sitemde yazmıştım: Motoran Allegro 50 Değerlendirmesi (yazıya gitmek için tıklayınız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MotorHikayesi.com -- 10 Eylül 2020; 9:51:7 >

• MotorHikayesi.com kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam. Emeğinize sağlık

• Baran a.s.,

1. 1300 cc motorlu bir araba ile gittiğin yolu aynı kasaya 1600 cc lik motoru olan bir araba ile gitsen arabanın performansı nasıl olur? yada 2gb ram i olan bilgisayara 4 gb ram e çıkarırsan bilgisayarın performansı nasıl olur?

Benim 1. soruna cevabım tabiki büyük CC daha güçlü motor yada daha randımanlı motor demektir.

2. 50 cc motorların (karbüratörlü motorlar için yazıyorum) 400-500 TL ye piston ve sekmanı değişerek 80 cc ye çıkarılıyor. sıfır alırsan yanında bu parçaları hediye veren markalar da var o zaman 150-300 tl aralığında yükseltebiliyorsun...50 cc motorları 100 cc ye yükselten duymadım. o biraz farklı bir iş olur daha maliyetli olabilir ama senin duyduğun ve 50 cc lere en çok yapılan iş 80 cc ye yükseltmektir.

Enjeksiyonlu motorlarda cc yükseltme yapılmıyor diye biliyorum.

3. 80 cc ye çevirdiğinde 2 kişi 50 cc de 10-15 le çıktığın bir yokuşu 20-25 le çıkarsın.

4. Çin malı motorların hepsinin ana motor kasası aynı bu net, üstüne eklenen karbüratör, buji, kayış, varyatör vs. gibi parçalar da kalite farkı ve performans farkı var, sana bu nedenle marka önermiyorum ama tavsiyem etrafında kullanan varsa bak bakalım kimler hangi model ve marka kullanıyor ? niye ? servisi iyi olan yada ustası iyi olan hangisi ise onu alman yada boyuna kilona göre kasasını belirlemen daha doğru olacaktır. He ben Çin malı almam dersen SYM orbit, Peugeout kisbe bir üst kalitedir.

+ Sana tavsiyem 50 cc motor almadan önce bir 50 cc motor kullanıcısı bul, onunla konuş motorla kullanmak istediğin güzergahı anlat onun fikrini al, sonra ona seni o güzergahda götürüp getirmesini iste, atla motora bir gidip gelin bak bakalım o motorla gidip gelmek yolda yaşadıkların senin için mantıklı mı? niye dersen gaza gelip yada sorular sorup aldığı cevaplarla gidip motor alan sonra 100-200 km de motorounu satan yada düşüp parçalayan çok var. Milleti dinleyin ama bir de kendiniz tecrübe edin.

Bu forumda genellikle insanlar doğuştan görme engelli birine kırmızı rengi anlatmaya çalışıyor yada sabah güneşin doğuşunu ve akşam batışını..

Sürçü lisan ettiysem affola. Hakkında hayırlısı olsun. sağlıklı günler....

• volkan_efe kullanıcısına yanıt
    Hocam uzun , mantıklı açıklamalarınız için çok teşekkürler. Aydınlattınız. Gideceğim yol gün içinde 12 gidiş 12 geliş toplam 24 kilometre. Ayrıyetren bazı günlerde , kafa dinlemek amaçlı 60-70 kilometrelik yol gidebilirim. Menzilim çok geniş değil anlayacağınız. Bu bakımdan 50cc düşündüm, aklımda motor ehliyeti almak da vardı fakat ne uğraşacak vaktim ne de isteği var bu bakımdan ayağımı yerden kesecek bir şey istiyorum.. Teşekkürler

• baran1902 B kullanıcısına yanıt
    12 km 50 cc için çok uzun bir yol, sürekli kullanan arkadaşlar vardır mutlaka ama ben 50cc kullanırken 4 defa gidip geldim 15 km yolu 5. sinde krank kırıldı. mecburen krank değişecek diye 80 cc lik parçaları alıp taktım....

50 cc motorla 60-70 km yol gidersiniz ama gittiğinizde kafanız nasıl olur bilemem :) birde dönüşü var tabi...

ben birşey yazmıyayım çünkü 50 cc ile aynı gün içinde 60-70 km uzun yol yapmadım. belki yapanlar vardır onlar yazsın,

Bana soracak olursanız + ile yazdığım yeri bir daha okuyun ve uygulayın :) Sonuçlarını ve kararınızı da yazarsanız bu foruma gelipte birşeylere cevap arayanlar da faydalanır.
  • volkan_efe kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Düşündüm karar verdim, ehliyet yükseltmeyi düşünüyorum. A2 ehliyet alıp , 125cc bir scooter almak daha mantıklı geldi. Hem performans, hız açısından beklentimi karşılar .Uzun vadeli, belki de uzun menzillere gitmek için kullanabilirim (60-80 km arası) .Hem de piyasa olarak bildiğim ve araştırdığım kadarıyla 50cc motorların piyasası okadar canlı değil gibi geldi. Siz ne düşünüyorsunuz bu fikrim hakkında ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gitardan Anlayanlar Yardım :/
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • baran1902 B kullanıcısına yanıt
    50 cc piyasası çok hareketlidir. Al Sat yapmayacağın için bu çok önemli olmaz sanıyorum.

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun. Ben kendi tecrübelerime göre fikirlerimi yazdım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.