Şimdi Ara

motordan gelen hırıltı sürtünme sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
28.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba araç 2.500 devirde 3.viteste giderken
    hafif frenleme ile vitesi 2 ye düşürünce motordan bir hırlama sesi geliyor sanki aşşağı yukarı çalışan bir parça motorun deviri ile dogru orantılı bir yerlere vuruyor.
    bir kaç kişiye sordum servise gitmeden istavroz dişlisinden gelebileceğini söylediler sizce ne olabilir istavroz dişlisi nedir motor rolantide veya yükte böyle bir ses yok taa ki vites düşürünce kompressyonda geliyor.
    herkese tesekkurler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motordan Gelen Hırıltı Sesi

Motordan gelen hırıltı sesi, aracınızda bir sorunun habercisi olabilir. Bu ses, motor çalışırken, rölantideyken veya hızlanırken duyulabilir. Sesi doğru teşhis etmek ve sorunu çözmek için hırıltının kaynağını belirlemek önemlidir.

Hırıltı Sesi Kaynakları

• Kayışlar: Gevşek veya aşınmış kayışlar, özellikle yüksek devirlerde hırıltı sesine neden olabilir.
    • Rulmanlar: Motor içindeki rulmanlar aşındığında veya yağlandığında hırıltı sesi çıkarabilir.
    • Hava Giriş Sistemi: Hava filtresi tıkalı veya hava giriş hortumunda çatlaklar varsa, bu da hırıltı sesine yol açabilir.
    • Yakıt Sistemi: Yakıt pompası veya enjektörlerdeki sorunlar hırıltı sesine neden olabilir.
    • Egzoz Sistemi: Egzoz manifoldunda veya egzoz borusunda delikler veya çatlaklar hırıltı sesine neden olabilir.

Hırıltı Sesinin Belirtileri

• Sürekli veya aralıklı hırıltı sesi
    • Motor çalışırken, rölantideyken veya hızlanırken artan ses
    • Sesin motor bölmesinden gelmesi
    • Diğer semptomlar, örneğin güç kaybı veya yakıt verimliliğinde azalma

Hırıltı Sesinin Çözümü

Hırıltı sesinin kaynağı belirlendikten sonra, sorunu çözmek için uygun adımlar atılmalıdır. Bu adımlar şunları içerebilir:

• Kayışların sıkılması veya değiştirilmesi
    • Rulmanların yağlanması veya değiştirilmesi
    • Hava filtresinin değiştirilmesi veya hava giriş hortumunun onarılması
    • Yakıt pompası veya enjektörlerin onarılması
    • Egzoz sistemindeki deliklerin veya çatlakların onarılması

Hırıltı sesini görmezden gelmek, daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, bu sesi duyduğunuzda aracınızı en kısa sürede bir tamirciye göstermeniz önerilir. Erken teşhis ve onarım, pahalı onarımlardan kaçınmanıza ve aracınızın güvenli ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hırlama sesi mi ? Ne güzel kaputun altında doberman besliyorsunuz ;)

Saka bir yana bence servise göturmek en akıllıcası. Burada pek saglıklı yorum gelmeyebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :) hırlamadan kasıt dediğim gibi bir sürtünme sesi gibi servise gidemedim gun ıcınde bakmadılar geç kaldım :( içim içimi yiyor resmen hayırlısı :(
  • Seninkine benzer sorun bende de vardi 900 liracik sıkışmıştı:d şanzıman çıkış rulmanı dagılmıştı şunu dener misin viteste iken gaza bas çekte aynı hırlama sesi geliyor mu ? Benim araç 2007 corolla dizel

• şanzıman yagına baktır diyecem aynısı başıma geldi servis kaputu açmadan 2500 TL dedi gittim adam şanzıman yağı bitmiş dedi 30 TL bi baktır bi şey kaybetmezsin. Konu filanda açmıştım peugeot servisinin bizi öpmesi filan diye
  • Hemen korkma.Vida gevsemistir.

• Krank kasnagi desem cok mu alakasiz olur ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    turbodan gelen ıslık sesi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar degerli yorumlariniz icin tesekkurler yoldaym servise gidiyorum cok buyuk ihtimal rulmandan yada yag olayi ayrintilari ve cozumunu paylasicam.

• Arkadaslar sanziman yagi atri sanzimanda almanca bir ismi olan disli degisiyor 2 gun araba yok hayat yok :(
    Boyle bir durumda servise muhakkak ugrayin daha buyuk sorunlar acarmis otomatik arabalarda
    Sadece parca parasi vericem simdilik 217 euro sanzimanin araya sikismis gibi duruyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.