Şimdi Ara

Motorin, benzin ve LPG'ye büyük zam! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
12.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben rakamları yuvarlak yazdım. detaylar ile yazı uzamasın diye. ana konudan uzaklaşılmasın diye, 1 dolar 1tl dedim, siz 1 dolar 1,26tl yazmışsınız. virgülden sonrasını yazmadım aradaki fark bu.

ayrıca sizin verdiğiniz kaynak:

1979’da, Rockefeller Vakfının “İktisadi ve sosyal gelişme konularında ileri düzeyde çalışmalar” yapmak için özel bursunu kazandı. Bu nedenle, misafir bilim adamı olarak, Harvard Üniversitesi Uluslararası Gelişme Enstitüsünde çalıştı (1979-1982).

Orta Doğu Üniversitesinde lisans üstü eğitimden......

alıntı:

www.yahyasezaitezel.com
    Prof. Dr. Yahya Sezai Tezel'in Kişisel Web Sayfası – Prof. Dr. Yahya Sezai Tezel
    http://www.yahyasezaitezel.com

verdiğiniz kaynak rockefeller vakfının fonladığı desteklediği bir adam. bunuda kendi sitesinde kendisi açıklamış. benden kötüdür demiyorum, benden daha fazla bilgisi olduğu kesin. ancak belli vakıfların desteklediği sanatçılar ve profesörler ne kadar özgür çalışma yapabilirler? her gerçeği yazabilirler mi? bazı detayları atlayabilirler mi? kaynaklar ne yazikki taraflı olabiliyor o yüzden birden fazla kaynağa bakmakta fayda var. üniversitede banka taksiti ödemek için 80 kişilik öğrenciden 60ını sınıfta bırakıp yaz okulunda sınavda soracağı soruları derste çözüp aynı soruları sınavda sorarak herkesin 80-90-100 almasını sağlayan akademisyenlerde var. akademisyen diyince %100 güven olmuyor maalesef, özellikle bazı kişiler onlara para veriyorsa.

eskiden dolar birkaçyıl sabitlenir sonra güncellenerek doların o anki kuru yazılırmış. tutupta 1945-1950 yılları arası dolar artmadı demek yanlış. aradan böyle cımbızla çekip işte şu 5 yıl dolar artmadı diyince bu sadece rakam göstererek algı oluşturmak olur. detaylara gir bakalım neden artmamış. yoksa artmışta aslında ama günden güne bunu yazmamışlarda, belli yıllarda mı yazmışlar o artışı? burada daha fazla deyatlara girerek ana konudan uzaklaşmak istemiyorum.

ayrıca,

"1938-1950 arasında Dolar, TL'ye karşı yılda ortalama yüzde 6.94 değer kazanmış." yazmışsınız.

burada değez kazanmamış değer kaybetmiş görünüyor. 1938-1950 arası 1,28den 2,80e çıkmış görünüyor. %150 gibi değer kaybı var değil mi? siz %6,94 değer kazanmış yazmışsınız.

Ekonomi Hukuk
    Yıllara Göre Dolar Kuru - Ekonomi Hukuk
    https://ekonomihukuk.com/turkiye-ekonomisi/yillara-gore-dolar-kuru/

verdiğim bu rakamların bazıları ortalama rakamlar, bazıları ise anlık rakamlar. 1933de 1 dolar= 1,17 Atatürk dönemi. bu 1933 yılı ortalaması, ancak anlık olarak 0,80e düştüğü zaman var. kaynak göster o zamanı net olarak bul derseniz inanın kimse bana para vermiyor uğraşamam o kaynağı bulmak ile. bu kadar uğraşmam bile fazla. zaten detaylarda boğulmayı gerektirecek makale hazırlamıyoruz burada.

buradaki kısa anlatmak istediğim şu:

devlet parası kadar iş yaparsa dolar zıplamaz. dolar faiz enflasyon hepsi hikaye. türkiyenin borcu ne kadar kazandığı ne kadar. 10 kazanıyor, borcu 15 mi? dolar %50 artacak demektir. aradan 2-3 seçip yok öyle değil demeyin. o sırada dışarıdan merkez bankasına para girdi demektir. neticede o borç para geldiği gibi çıkıcakta. işte o zaman dolar artışı ile o borç para arasındaki orantıyı hesaplasın herkes.

• cabriyo kullanıcısına yanıt

Benim verdiğim kaynakla sizin paylaştığınız link aynı bilgileri sunuyor.

1923-1938 arası dolar değer kaybetmiş, 1938-1950 arasında ise TL değer kaybetmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi zam daha, sonra bi zam daha ...

ekonomi masalı bitmiştir.  

bu ülke kötü yönetiliyor. kötü yönetiliyor ki marketler, benzinlikler vatandaş için çileye dönmüş. gerisi hikaye.

• 26.02 - Cumartesi - 52 krş daha şey ... ZAM!

benzine. öteki de pişiyor.

""enflasyonla mücadelede ve ekonomide en güçlü döneme GİRDİK, neticeler gelmeye başladı""

...

• Kalsiyum 17 kullanıcısına yanıt
    20tl olsun da hesabi kitabı kolay olsun bari.

Küsüratlarla uğraştirmasinlar bizi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt

bence de. benzin-mazot kurtarıyorsa 20 liradan altı ay sabit. şöyle bi yolları, hesabı, cepleri, cüzdanları ... iyice temizleyelim. 

• 1,61 TL benzine ZAM

1,51 TL motorine ZAM

hamdolsun, hamdolsun.

yapıştır.

• Yetmez ama evetttttt!

• yksln kullanıcısına yanıt

benzin

26.02.2021 -> 7.20 tl

26.02.2022 -> 16.75 tl

=> ... % 132.63 artış !

motorin

26.02.2021 -> 6.59

26.02.2022 -> 16.96

=> ... % 157.35 artış !

çok ses yapmışlar, elektrikten 25 lira indir. benzinden 200 lira geçir şunlara. yarasın.

• Oh oh suyundanda koy koy

• Brent düşerken bizler yeni zam haberleri ile uyanıyoruz

• - Her gün market ve pazar fiyatlarına zam

- Her ay akaryakıta fiyatlarına zam ( Bu günde zam geldi )

- Her ay bulunabilirse Sıfır yada 2. el Otomobil fiyatlarına zam

- Her ay konut satışı yada kiralama bellerine zam

- Ulaşım vs giderlerine zam

- Tüm vergi harç vs. fiyatlarına zam

Emekli yada çalışana ZAM YOK yada çok az bir zam var ...

Bun gün açıklandı Faiz artışı ama Dolar yada Euro'nın ateşi düşmedi. Böyle devam ederse Doviz kurlarının yıl sonunda 50 bandında olur diyenler var.

• Erdoğan’dan akaryakıt zammı açıklaması: Avrupa’nın en ucuz ülkelerindeniz

• Yarından itibaren geçerli olacak şekilde benzine 2tl daha zam gelmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.