Şimdi Ara

Motorin, benzin ve LPG'ye büyük zam! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
12.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çok gülüyorum buna ya her haberin altında yorumu var. kaç para alıyor acaba :)

• atrix1212 kullanıcısına yanıt

Sen forum ergenleri ile karıştırdin beni ben 40 yaşındayım, bu ülkenin en güzel en demokrat yıllariydi o yıllar.

Senin gibi ideolojik takıntıları olanlara ne desem boş.

Çok büyük vebal aldınız, ülkenin geleceğini gençliğini bitirenlere siz ve sizin gibiler el verdiniz.

Ülke bitti ...ne yakıtı ne benzini, millet yağını ununu şekerini sütünü alamıyor.birakin bu işleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt

ideolojik takıntıları olan ben miyim.

siyasetle ilgilenmiyorum. oy vermiyorum.

şaka gibi :)

evet çöp dağları patlarken, haliç lağam kokarken, gecelik faizler %7000 e çıkarken ülke çok demokratik ve özgürdü.

sadece halk tv izleye izleye toplum bu hale geliyor işte.

• komunist devletler elektrikli arabaya falan geçtirmez. yakıttan gelsin paralar.

devlet kendi çıkarını milletin çıkarından her zaman önde görüyorsa artık komunizm gelmiş demektir.

Siyasetle ilgilenmeden akp goy goyu yapıyorsun, hayatınız yalan dolan, takiye.. benim laiklik ,Atatürkçülük ,demokrasi takıntılıyim , bunları hangi parti ,hangi lider sahip çıkarsa ben o partiyi desteklerim.

Ben İzmir Karşıyaka'da büyüdüm, 80 Ler 90 lar çocuğuyum, anam babam memur, evde yazlıkta araba da alabildiler, 2 çocuk büyüttüler...

Şimdi hangi memur ev yazlık alabilir ?

Ülke de doktor bile kalmak istemiyor artık, Clio başlangıç fiyatı 360 bin TL. Sen nemalaniyorsan savunursun, bu düzeni.

1938 1 dolar = 0,80 kuruş
    1940 1 dolar= 1 tl (artış 2 yılda %25)
    2001 1 dolar= 1.600.000tl (artış 63 yılda %2.000.000)
    2018 1 dolar= 4(000.000)tl (artış 17 yılda %60)
    2021 1 dolar= 17(000.000)tl (artış 3 yılda %600)

yani son 3 yıl 90lı yıllara benzedi. 2001-2018 tamam dediğini destekliyor dolar illaki artar ama 2018-2021 dediğini desteklemiyor. çünkü 17 yıl ile son 3 yıl dolar artış hızı çok farklı.

zaten dolar bize yük getirirken poşetten notere ötv cep telefonu araba elektrikli araba ötv si falan vergilerde %100-400 gibi astronomik düzeye çıktı. yani dolar arttı millet zorda vergiler düşeceğine kat kat artış oldu. elektrikli arabada kdv %18 + %3 %5 %15 diye vergiler artarken 2021de %15 den %70 e çıktı. hadi doları illuminati şu bu aileler oligark dünya şirketleri artırıyor, vergileride pkk mı artırdı? bill gates mi türkiyedeki vergileri artırıyor?

son 3 yıldır 2002 öncesini yaşıyoruz. ha ama dolar artışı olarak. bu vergi artışı ise tarihte bir ilk. ha bi de osmanlının tarihinde dağılmadan önceki döneminde yaşandı. bilmem anlatabildim mi. gemiyle uçakla bu işler olacaksa osmanlıdada gemi top tüfek vardı. devlet değil millet güçlü olacak. yanlış yapılıyor. sovyet devletinden güçlüsü mü vardı? o da dağıldı.

devlet babadır, ama millet evlattır. sen şirketi büyüt güçlü yap, sonra evlat güçsüz ise o şirket eninde sonunda batar. babanın geleceği şirket değil, evlattır.

• Emme reyiz asgari öcrete böyük zam yaptı. Daha önümüzde koskaca 2022 yılı var. Kaç tane zam gelecek, ürünlerin fiyatları nasıl uçacak biliyon mu sen?

• 1- bende laikliği ve demokrasiyi savunuyorum. ve şuan bu kavramların tehlikede olduğunu düşünmüyorum.

2- eskiden memurlar ev yazlık alabiliyordu diyorsun. katılmıyorum. memurların en yüksek maaşı aldığı dönem dolar bazında yine 2011-2015 dönemine denk geliyor.

türkiye tarihinde 1000 dolar üzeri standart memur maaşı son 50 yılda sadece bu yıllarda görüldü.

3- ülkede doktor kalmak istemiyorsa avrupaya gidebilir. bu ücretlere çalışacak dünyanın bir çok ülkesinden gelen doktorlar türkiye'de çalışabilirler. ki çalışıyorlar.

4- otomobil çok pahalı olabilir. avmlerde park yeri bulunmuyor, hafta sonları bile büyükşehirlerde trafik var.

5- yakıt zamlandı fakat trafikte azalma olmadı. millette para var. pahalı olsada araçlar yürüyor. kafeler avmler dolu.

6- döviz ucuzken ıphone kuyrugunda olan türk halkı, hak etmedikleri bu refahın bedelini ödüyor.

avrupalı 10 senelik telefon kullanırken toplumun en alt kısmının bile elinde iphone ile gezip kendini zengin sandığı dönemin geride kaldığına seviniyorum.

türkiye zengin bir ülke olmadı, ama zengin gibi yaşadı. bu dönem sona erdi. herkes ayağını yorganına göre uzatacak. başka yolu yok.

• MarionCobretti kullanıcısına yanıt
    Lan ....itir git araç sayısı fazlaymış yaw ne .p.uşt adamlarsınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Melabaa! Ben iki yıl önce fabrikamı borçlara daha fazla dayanamayıp kapadım. 40 kişiyi işten çıkardım.

Azıcık kaldır kafanı, işsizlik oranlarına bak.  

Şu anda sadece devlete borcum var. Yapılandırdım. Taksit taksit ödüyorum. TL borç. Karşılığında olan param da dolarda.  Fabrika arsasını sattım. Tüm borçlarımı ödedim. Kapama sürecinde elimdeki TL'yi harcadım. İhracat bedellerini bozmadım. Yani anlayacağın, dolar da almadım biliyon mu? Geldi o dolarlar.

TL harcayıp, gelen ihracat bedellerini dolar olarak biriktirirken dolar 8 lira idi. Şu an 17 lira. Borcum ise 36 ay vadeli 18 taksit TL borç. Henüz daha 6 taksitini ödedim.

------

Maymun gözünü açtı. Bundan sonra NAH yolarsınız. Yönetim zihniyeti değişmediği sürece büyük üretim yatırımı hayatta yapmam. Bundan sonra ne şirketim olur, ne büyük yatırımım.  Yonetim zihniyeti bu hastalıklı bakış açısından kurtulursa tekrar düşünürüz.

------

Türkiye'de 11 yıl üretim yapıp, İhracat yapmış bir orta ölçekli sanayici olarak söyleyebileceklerim budur.

İki yıl önce işten çıkardığım 40 kişiye sor istersen ekonomi nasılmış? Kaç ayda iş bulmuşlar? Şu anda ne iş yapıyorlarmış... Hayır ben biliyom da, o yüzden yani.

Kardeş bende 38 yaşındayım. Kusura bakma ama arkadaşın söylediklerinin çoğunu yaşamış biriyim. Ya ben yada ailem den kişilerin yaşadığını söyleyebilirim. Yani yalan birsey söylememiş. Ha Ben ne hükumeti savunuyorum ne de muhalefet i. Doğru ya doğru ne ise onu söylüyorum. Senin söylediğin de doğru. Ülkenin içinden geçildi. Allah sonumuzu hayır etsin ne yapalım.

• cabriyo kullanıcısına yanıt

https://www.hizliresim.com/r4pcr28

1938'de 1 dolar 1.26 TL. Kaynak: Yahya S. Tezel, Cumhuriyet Döneminin İktisadi Tarihi

Dolar 2018'in başında 3.8 TL'ymiş. 17 Aralık Cumayı 16.55 TL ile kapattı.

3.96 yılda 4.35 kat bir artış olmuş bu da yüzde 335'e tekabül eder. Bu da yıllık ortalama yüzde 44.95'lik bir artış demektir.

1925 yılında 1 dolar 1.87 TL'ymiş. Şu anda 16.55 TL. Eski parayla 16 milyon 550 bin. 96 yılda dolar TL'yi 8 milyon 850 bin 267'ye katlamış. Bu da yıllık ortalama yüzde 18.13'lük bir artış demektir.

1925'ten 1938'e dek dolar TL'ye karşı toplamda yüzde 32.62 değer kaybetmiş. Dolar TL'ye karşı yıllık ortalama yüzde 3'lük değer kaybı yaşanmış.

Sterlin'in aynı yıllardaki toplam kaybı yüzde 31.32, yıllık ortalama kayıp ise yüzde 2.83.

1938-1950 arasında Dolar, TL'ye karşı yılda ortalama yüzde 6.94 değer kazanmış.

www.hizliresim.com
    7pt2i8d.jpg
    https://www.hizliresim.com/7pt2i8d

1950'de 57'ye dolar 2.8'den 9'a çıkmış. 7 yılın ortalaması yüzde 18.15

www.hizliresim.com
    hxsk561.jpg
    https://www.hizliresim.com/hxsk561

1961-1979 arası yıllık ortalama artış yüzde 8.01 olmuş.

www.hizliresim.com
    jb7boz9.jpg
    https://www.hizliresim.com/jb7boz9

1980'den Eylül 1996'ya kadar geçen 16.75 yılda gerçekleşen yıllık ortalama artış yüzde 50.72

Hesaplar yapılırken basit değil bileşik faiz mantığı ile işlemler yapılmıştır. Sağlamasını yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 18 Aralık 2021; 21:5:37 >

• shankssan kullanıcısına yanıt

merve kavakçı TC vatandaşı-büyükelçi falan filan yapıldı mutlu musunuz ? baya işe yaradı değil mi ?

bırakın Allah'ınızı severseniz; illa ki 1982-2002 arasında hatalı-yanlış işler olmuştur; ama bu devletin bir işleyişi- ÜRetim-tarım politikası vardı.

Sanayi kuruluşlarının satılması-özelleştirilmesi ; hatta MErkez bankasının yEDEK akçelerine göz dikilmesi ; saraylar yaptırılması; itibardan tasarruf olmaz anlayışı ; kamu kaynaklarının heba edilmesi ; bu derece İ S R A F yaşanmış şeyler değildi.

kardeşim bak; illa yalan yanlış işler o zaman da olmuştur; ama bak o dönem de ekonomik krizin stresinden kafasına sıkan Bakanlar vardı; onurlu -haysiyetli adamlar vardı; bugün ? mafya ile- kara para babaları ile iş tutan bakanlar var. mafyadan 10 bin dolar alan MİLLETVEKİLLERİ var ; var mı üzerine giden ?

pudra şekeri çeken yeni yetme PORSCHE ile gezen akp li siyasetçiler var.

satılık medya var; hiç birşeyi konuşmuyor; hiç bir şeyin üzerine Gitmiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 18 Aralık 2021; 21:7:55 >

• ancora imparotwitter
    “Edirne'deki Migros şubesi. Bir millet cebini düşünmeden o firmadan alışveriş yapamıyor, dışarıdan gelen insanların ülkesini yağmalamasına göz yumuyor ve buna sebep olan kişilerden hesap sormuyorsa; o millet erdemini kaybetmiştir. Erdemini yitiren millet, bir gün vatanını yitirir.”
    https://twitter.com/persparadastra/status/1472226160364998663?t=oD8gWF2glWkfjBzn_8uNkw&s=19

buyrun batan geminin malları... Kasa dakiler Bulgar vatandaşları... tabi ki bu devirde biz Türk vatandaşları için sepetlerin bu dererece dolması imkansız bir hal almış durumda.

İyi güldüm.

Alım gücü dolarla belirlenmez, altın ile belirlenmez. Zira Abd'de de enflasyon var. Kişi başına düşen gelirde dünya sıralaması ile belirlenir. Tarihi dipteyiz.

İşim tıp elektroniği ve araştırma dünyada çalışabilecek diploma yeterliliğine sahip tek bir yabancı doktor çok anormal bir durum yoksa Türkiye'de çalışmaz.

Memur çocuğu olarak evet akp öncesinde memur öğretmen evini 2. El arabasını emekliliğinde yazlığını alır 2 çocuğunu üniversitede okuturdu.

Avm'lerde büyük şehirlerde plansızlık dolayısıyla idir o. Zira Avrupa'da kişi başına en az araç düşen ülkeyiz ve araçlarımız hurda. Ülkede en çok Şahin var be.

Amma saçmalık halen kafeler dolu goygoyu yapmak bambaşkaymış zaten.

• ben hep 50 liralık alıyom

Arkadaşım hiç parmaklarını ve zekanı yorma çünkü ne söylersen söyle bazı kesimdekiler anlamayacak ve sen yorulmuş olacaksın. Matrix yaşınız yetmez diyor ya, ben 51 yaşındayım, onun dediği dönemleri canlı olarak yaşadım. Şunu açık ve net söyleyebilirim ki şu an ki kadar hiç olmadı ( savaş dönemlerini saymıyorum ) Bu kadar yolsuzluk, bu kadar fakirlik... Eskiyi de çok iyi bilmemin sebeplerinden biri, ailemde siyasetçilerin olmasıdır.
    Bazen böylelerine cevap yazasım geliyor ama kendimi frenliyorum çünkü cevabıma cevap verecek ben yine yazacağım o yine yazacak... Offf dediğim gibi kasıyor artık. Şu yazdığım bile yordu beni :) Haydi iyi forumlar dilerim...
    Ps: Yıl oldu 2022 ben İzmir Sığacık'ta yaşıyorum ve hala doğal gaz yok burada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volga tuygun -- 18 Aralık 2021; 22:39:45 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.