Şimdi Ara

motorlarla ilgili bi soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • printerlarin içinden çikan motorlarin kablolari yuvarlak bi demir halka nin içinden geçiyo ... bu demir niye kullaniliyo kablolari kaçtur sarmamiz lazim o demirin içinden... demirin çapı ne olmalı ....
    bilen arkadaşlar varsa cevaplari için teşekürler...

• kabloların kırılmasını önlüyor olabilir hani motor hareketli ise onun ardından gelen kabloların kıvrılmalarını önlüyor olabilirmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: tur218

printerlarin içinden çikan motorlarin kablolari yuvarlak bi demir halka nin içinden geçiyo ... bu demir niye kullaniliyo kablolari kaçtur sarmamiz lazim o demirin içinden... demirin çapı ne olmalı ....
    bilen arkadaşlar varsa cevaplari için teşekürler...

onun adı nüve, parazitlarden korumak amaçlı

mesela burda görevi ps2 korumak

motorlarla ilgili bi soru

• nüve dediginiz kömür deilmi yau

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİLÂL85 -- 18 Haziran 2008; 0:17:18 >
  • nüve dedigimiz şey transformatör ve bobin yapımın da kulanilir manyetik alan çizgilerini kuvetlendirmek ve şekilendirmek için galiba daa şimdi motor kablolarini nüvenin etrafina sardigimiz da o kablo bobin olmuyo mu ... onun için nivenin çapını ve sarım sayısını neye göre ayarliyoruz diye soruyorum ...
  • onun içinde bobin yok, tek parça halinde mıklatıs var.
  • Ferrit nüve olması lazım. Yüksek frekanslı manyetik değişimi yakalayıp kısadevre edebilmesi için.
  • onun içinde bobin yok ta nüvenin etrafına kalobloyu sardıgımız zaman bobin olmuyomu ....

ben step motorun kablolarini geçirdim içinden ve yüksek frekansla sürüyorum ama kisa devre filan olmuyo motor dönüyo gayet güzel :)
  • Manyetik akıdan bahsetmiştim kablonun içinden geçen akımı kim niye direkt kısa devre etmek istesin. Ne işe yarar, parazitleri bastırır diyelim olsun bitsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.