Şimdi Ara

Motorlu Panjur Wifi Sistemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Malesef Xiaomi'nin veya Sonoff'un böyle bir ürünü yok. Alternatif olarak:

Duvar anahtarı arkasına (içine) monte etmek için:

https://urun.n11.com/akilli-ev-modulleri/shelly-25-dual-wi-fi-isik-anahtari-10a-x-2-role-P335891756

(Direk yurtdışından daha ucuzu bulunabilir, aslında yurtdışı fiyatı 20€)

https://www.banggood.com/WiFi-Smart-Curtain-Switch-Module-Roller-Blinds-Shutter-Motor-Smart-Life-Tuya-APP-Remote-Control-Work-with-Alexa-Google-Home-p-1700570.html?rmmds=buy&cur_warehouse=CN

https://www.aliexpress.com/item/4000424450915.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4d6e3f52Z0z7lf&algo_pvid=a0e082d9-7170-43bf-906e-3c8c0d7c31e0&algo_expid=a0e082d9-7170-43bf-906e-3c8c0d7c31e0-6&btsid=2100bdca16067311922912694eccec&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Bunlar anahtarın arkasında Nötr kabloya ihtiyaç duyar. Eğer sizde nötr direk panjur motoruna bağlıysa, buvattan anahtara ekstra bir nötr kablosu çekmek gerekir.

Alternatif bir anahtar:

https://www.aliexpress.com/item/4001190204723.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4d6e3f52Z0z7lf&algo_pvid=a0e082d9-7170-43bf-906e-3c8c0d7c31e0&algo_expid=a0e082d9-7170-43bf-906e-3c8c0d7c31e0-12&btsid=2100bdca16067311922912694eccec&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Bence 4 tane birden satın almayın, bir tane alıp deneme yapın, zira motor durma noktaları sizin panjurlarda nasıl çözümlenmiş, otomatik switch ile mi duruyor, başka bir çözüm mü var tam anlamak lazım.

• Detaylı anlatım için çok teşekkürler. Peki panjurun durmasını otomatik switch ile olup olmadığını anlamamız için nereye bakmamız gerekir hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Benimde araştırma yaparken kafama takılan soru panjur motorunun nasıl duracağıydı. Bunu süre ile çözmüşler. Fiziksel bir sensör bilgisine gerek yok.

Ben aşağıdaki ürünü kullanıyorum. Aşağı düğmesine yada yukarı düğmesine bastıktan sonra ne kadar süre çalışması gerektiğini ayarlıyorsunuz. Mesela benim panjurum 17 saniyede kapanıyor. Ben durma süresini 20 yaptım yeterli geldi. Kapanma ve açılma süreleri değişiyor. Ortalama bir süre belirlersiniz.

Aşağı inerken yukarı düğmesine basarsanız durup yukarı hareket ediyor. Yada stop düğmesine basıp durdurabiliyorsunuz. Üzerindeki lambalarıda isterseniz gece yansın, gündüz sönsün diye ayarlayabiliyorsunuz. Ürün Tuya veya smartlife uygulaması ile kontrol ediliyor.

Dokunmatik veya tuşlu tercih size kalmış. Yanlız montaj sırasında anahtar kasasının yanına, duvara 2 küçük delik delmek zorunda kaldım. Malum adamların anahtarları bizim ülkemizde satılanlardan biraz faklı tırnakları yok. Çerçeveside mıknatıslı ve çok güzel oturuyor.

Kafanıza takılan birşey varsa yardımcı olmaya çalışırım.

WiFi Smart Curtain Switch Tuya Smart Life App Remote Control Motorized Curtain Motor Roller Blinds,Works with Alexa Google Home|Smart Home Control| - AliExpress

Edit: Resim Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertosgali -- 8 Aralık 2020; 14:29:48 >

• mertosgali kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun hocam. bende moes n dokunmatik panelli versiyonundan aldım 4 adet kurulumunu yaptım tabi önce nötr kablo çektirmem gerekti elektrikçi ile onuda hallettikten sonra sorunsuz bir şekilde kurulumunu yaptım. benim parjurlerin motorları kapanıp açılırken sonunda geldiğinde otomatik duruyor enerjiyi kesiyor onda bir sorunum yok ama 1 tane panjurumun yarım kapanmasını istiyorum sizinki gibi saniyelendirme özelliği yok ama benimkinde malesef acaba program kaynaklı mıdır yoksa üretici desteklememesinden mi? benim kullandığım program TuyaSmart. evimin diğer akıllı ürünleri xiaomi ama bu ürün genel olarak tepkimede ve geribildirimde xiaomiden hızlı geldi bana. sanırım xiaomi ürünleri bölgelere göre sunucuları sınıflandırdığı için biraz gecikmeler olabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackiechan01 -- 29 Aralık 2020; 22:28:48 >

• Smart Life - Smart Living isimli uygulamanın Tuya-moes ile çalıştığı ve panjurlarda % ile açma-kapatma yapılabildiği söyleniyor, kurup denemek lazım.

• Febz11 F kullanıcısına yanıt

İkisini de denedim maalesef yok sanırım cihazın sürümüyle de alakalı bir durum yani güncelleme ile gelebilir oturup beklemek lazım :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackiechan01

hayırlı olsun hocam. bende moes n dokunmatik panelli versiyonundan aldım 4 adet kurulumunu yaptım tabi önce nötr kablo çektirmem gerekti elektrikçi ile onuda hallettikten sonra sorunsuz bir şekilde kurulumunu yaptım. benim parjurlerin motorları kapanıp açılırken sonunda geldiğinde otomatik duruyor enerjiyi kesiyor onda bir sorunum yok ama 1 tane panjurumun yarım kapanmasını istiyorum sizinki gibi saniyelendirme özelliği yok ama benimkinde malesef acaba program kaynaklı mıdır yoksa üretici desteklememesinden mi? benim kullandığım program TuyaSmart. evimin diğer akıllı ürünleri xiaomi ama bu ürün genel olarak tepkimede ve geribildirimde xiaomiden hızlı geldi bana. sanırım xiaomi ürünleri bölgelere göre sunucuları sınıflandırdığı için biraz gecikmeler olabiliyor

Eğer akıllı senaryolar kısmını kullanabilirseniz istediğiniz saniyede durmasını sağlayabilirsiniz.

örneğin panjur "on" olduğunda aşağı yada yukarı hareket ile bir zamanlayıcı başlatıp "stop" komutu ile durdurabilirsiniz. Ama hem açılırken hemde kapanırken bu durum geçerli olur.

Otomasyon sekmesi "when device status changes" kısmından anahtarı seçip "on" olduğunda "gecikme" ekleyip anahtarı "off" yapabilirsiniz. Biraz karıştırırsanız otomasyon kısmını çözersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertosgali

Eğer akıllı senaryolar kısmını kullanabilirseniz istediğiniz saniyede durmasını sağlayabilirsiniz.

örneğin panjur "on" olduğunda aşağı yada yukarı hareket ile bir zamanlayıcı başlatıp "stop" komutu ile durdurabilirsiniz. Ama hem açılırken hemde kapanırken bu durum geçerli olur.

Otomasyon sekmesi "when device status changes" kısmından anahtarı seçip "on" olduğunda "gecikme" ekleyip anahtarı "off" yapabilirsiniz. Biraz karıştırırsanız otomasyon kısmını çözersiniz.

Alıntıları Göster

Sizi referans alarak ben de sipariş verdim. Bu hafta içi gelmesini bekliyorum. Sizden yardım isteyebilrim (ayarlarda sıkıntı çıkarsa) :)

• reLo R kullanıcısına yanıt

Tabiki, bir sıkıntı olursa yazın yardımcı olurum.

• Febz11 F kullanıcısına yanıt

Ben aşağıdaki ürünü almıştım. Bu üründe yüzde ile açma kapama yapabiliyorsunuz. En başta toplam işlemi tanımlıyorsunuz, kapandığı anda butona basıp tanımlama işlemini tamamlıyorsunuz.

Ewelink uygulaması ile kullanılıyor.

TRY 128.55 30% Off | Smart Home WiFi Electrical touch smart Blinds curtain switch Ewelink APP Voice Control by Alexa Echo google home Blinds Motor

https://tr.aliexpress.com/item/32955124628.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60014753904&tt=MG&aff_platform=default&sk=_B0U3TT&aff_trace_key=1c32567cad084517b416bbb4133bf1c8-1610721370667-02230-_B0U3TT&shareId=60014753904&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=5ffe5dfde09a4e86afa2f98640c95491

• my91 M kullanıcısına yanıt
    Her panjur için bir düğme mi almak gerekiyor
    Buradaki bir düğme fiyatı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kombici_Olduk

Her panjur için bir düğme mi almak gerekiyor
    Buradaki bir düğme fiyatı mı ?

Evet her bir anahtar tek bir panjuru kontrol ediyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.